FAMILJEMUSIKALEN TRAZAN & BANARNE - BANAKONTAKT

Lasse Åberg fyller 80 år i år, samtidigt som hans band Electric Banana Band med Janne Schaffer i spetsen firar 40 år. Dessa två jubileum firas med familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt som får sin turnépremiär lördagen den 3 oktober på Örebro Konserthus.

Vi kan nu äntligen avslöja skådespelarna som skall spela i den här stjärnspäckade familjemusikalen för alla åldrar. Ni möter i de ikoniska rollerna:

Trazan -Christian Åkesson som ni senast sett i Tv4’s hyllade humorprogram ”Mumbo Jumbo”, och som är aktuell för en än så länge hemlig Tv4 serie i vår.

Banarne – Nassim Al Fakir, en stark profil med mycket glädje och energi. Eller som motiveringen för priset Alfons-Bokalen lydde: ”Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio år”.

I denna moderna och omarbetade version av Trazan & Banarne – Banankontakt möter vi även de nya karaktärerna som har blivit stora favoriter:

Fröken Öken – den ondskefulla och giriga Fröken Öken gestaltas av Charlott Strandberg som just nu spelar i succén ”En Värsting Till Syster”. Fröken Öken vill hugga ner all skog och få bort Trazan och Banarne från deras hem.

Herr Kameleont – Fröken Ökens ständigt föränderlige och oberäkneliga följeslagare Herr Kameleont spelas av Christopher Wollter, som även är aktuell i den rosade musikalen ”Så som i Himmelen”.

Roger – Den älskade barnprofilen från Bolibompa, Ayla Kabaca, spelar den köttätande och ständigt hungrande växten Roger, som faktiskt egentligen är vegetarian.

Vi möter även gamarna Dolly & Polly, Jonny Råtta, Banarnes älskade Maja Piraya och DJ Ungel.

Barnprogrammet Trazan & Banarne sändes första gången i jullovsmorgon 1976. Balla Trazan Apanson och polarn Banarne i Kojan blev snabbt kidsens och hela Sveriges favoriter och idag är Trazan & Banarne ett av Sveriges genom tiderna största och mest populära barnprogram. Familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt tar det hela ett steg längre och är en färgsprakande och brännande aktuell föreställning med ett tydligt miljöbudskap, baserad på den ikoniska TV-succén med Lasse Åberg och Klasse Möllberg med odödliga och folkkära låtar signerade Janne Schaffer i Electric Banana Band.

Lasse Åberg är en kultpersona i svenskt kulturliv, flerfaldigt prisbelönt som konstnär och skådespelare och har utmärkt sig för sina Musse Pigg pastischer och sin enorma Disney samling, allt samlat på Åbergs Museum strax norr om Stockholm. Men för de flesta är han mest känd som karaktären Stig-Helmer i de omåttligt populära Sällskapsresan-filmerna och som Trazan Apanson i barnprogrammet. I rollen som Trazan bildade han tillsammans med gitarristen Janne Schaffer och Klasse Möllberg konstprojektet Electric Banana Band.

Familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt har turnépremiär lördag den 3 oktober på Konserthuset i Örebro och reser sedan landet runt fram till jul.

I Rollerna:
Trazan – Christian Åkesson
Banarne – Nassim Al Fakir
Fröken Öken – Charlott Strandberg
Köttätande växten Roger – Ayla Kabaca
Herr Kameleont – Christopher Wollter
Gamarna Dolly & Polly – Joanna Perera Eriksson & Klara Nilsson
Jonny Råtta – Tomas ”Totten” Strömberg
DJ ungel – Jonas Gideon

Manus & sångtexter: Lasse Åberg
Musik: Janne Schaffer
Regi Sven-Åke Gustavsson
Kreativ konsult: Christopher Wollter
Koreograf: P-M Andersson
Scenograf: Per A Jonsson
Ljusdesigner: Palle Palmér
Kostym: Malmö Opera
Kostymdesign: Gill Marshall
Kostymör: Christian Hedenfeldt
Specialkostym: Tim Mårtensson
Mask: Metha Engqvist

Nyhet