JASON ”TIMBUKTU” DIAKITÉ TILLBAKA MED SVERIGETURNÉ FÖR "A DROP OF MIDNIGHT"

Den 1 mars i år släpptes ”A Drop of Midnight” – den engelska versionen av Jason Diakités debutbok “En droppe midnatt”. Nu blir den nyligen släppta engelska översättningen av boken också föreställning som premiärspelas på Harlem Stage i New York under våren innan den återvänder till Sveriges scener hösten 2020, i ny tappning på engelska med nyskriven musik.

Till föreställningen har boken ”A Drop of Midnight” bearbetats och dramatiserats på nytt för att genom animationer och delvis nyskrivna monologer och musik förmedla Jason Diakités privata och gripande familjekrönika. Jason skildrar sina förfäders förslavande, den afroamerikanska medborgarrättskampen, föräldrarnas kärlek bortom etnicitet, uppväxten i Lund och självklart hiphopen – vilken medvetandegör honom som ung och kom att bli hans starkaste verktyg mot orättvisan.

I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs live på scen av Jason Timbuktu Diakité tillsammans med föreställningens kompositör Erik Hjärpe och det Harlem-baserade Rakiem Walker Project.

Sverigeturné hösten 2020:
​30 nov – Stockholm, Cirkus 19:30
​01 dec – Stockholm, Cirkus 19:30
​04 dec – Lund, Sparbanken Skåne Arena 19:30
​05 dec – Malmö, Slagthuset 19:30
06 dec – Malmö, Slagthuset 19:30
​07 dec – Göteborg, Lorensbergsteatern 19:30
08 dec – Uppsala, Uppsala Stadsteater 19:30

Recensioner av föreställningen “En droppe midnatt”:
Betyg 4 av 5. “När Jason Timbuktu Diakité tar sin familjebiografi” En droppe midnatt” till scenen blir det väldigt väldigt bra.” – Aftonbladet

”Jason Timbuktu Diakité är ett sceniskt proffs och hans berättelse om hur han söker sitt ursprung i ett segregerat USA är angelägen och viktig.” – Svenska Dagbladet

“Budskapet i Timbuktus föreställning landar rakt i hjärtat” – Sydsvenskan

Biljettsläpp News Nyhet