YASMINE GARBI & LA VAGUE

Lifeline presenterar en helt ny artist och band. Yasmine Garbi & La Vague föddes under pandemiåret 2020, när Michael Malmgren från Bo Kaspers Orkester och skådespelerskan Yasmine Garbi gick in i legendariska EMI-studion (Baggpipe) med ett gäng abstinenta musikervänner. Tillsammans gick de amok i den kultiga 60’s French Pop-eran -la nouvelle vagueden franska vågen.

Yasmine Garbi & LA VAGUE lägger till, drar ifrån och skapar helt nya låtar efter ikoner som Serge Gainsbourg, Francois Hardy m.fl med nyskrivna, franska texter som tar oss rakt in i nutiden. Yasmine Garbi har en multikulturell bakgrund med fransktalande pappa. Hon har spelat flera roller på Dramaten (bl a Befriad med Michael Nyqvist) liksom i TV & film (Millenium). Hon är snart aktuell i nya Kärlek & Anarki, samt i Snabba Cash och Morden i Sandhamn. Som sångerska har Yasmine spelat in ett album på Universal. Hennes franska texter är en flirt med den franska yé yé- eran, en drift med den manliga blicken med kvinnlig wittiness.

Michael Malmgren är basist, producent och en av grundarna till Bo Kaspers Orkester, som varit tongivande inom svenskt musikliv i 30 år. Yasmine Garbi & LA VAGUES första singel “L’Anamour” är ute nu och följs under sommaren av fler låtar som kommer landa i en albumrelease. La Vagues musik beskrivs som en retroinspirerad blandning mellan jazz, pop och latin .

“Vårt projekt startade med att vi var galet spelsugna under covid och längtade efter att spela live! På scen har vi med musiker ni känner igen från BKO plus flera andra grymma musikanter. Nu ska vi blanda både filmens och musikens värld! Så välkomna till ett filmiskt gig med svängig retro vibe! Det franska språket har alltid haft en attraktionskraft på oss nordbor men för säkerhets skull sjunger och spelar vi även på svenska. La Vagues musik bör definitiv avnjutas med en pastis!”

Producent:
Michael Henriksson
michael.henriksson@lifeline.se

Agent:
Pelle Berglund
pelle.berglund@lifeline.se

Marknad:
Dessi Hietala
dessi.hietala@lifeline.se

PRESSBILDER

Details & Info