Mark Levengood

MARK LEVENGOOD

Mark är född i USA och växte upp i Helsingfors i Finland. Tidigt insåg Mark att han inte riktigt passar in i de mallar som finns och kom fram till att hans liv nog blir roligare om han själv bestämmer hur han vill ha det. Mark kom till Sverige som 19-åring och arbetade inom sjukvården och med diverse städjobb. Han var en entusiastisk men usel student på Socialantropologen på Stockholms universitet och något mera begåvad som elev vid Dramatiska Institutets radioproducentutbildning.

Redan i Finland började Mark jobba med TV. ”Jag var programledare för ett underhållningsprogram som ingen till all lycka kommer ihåg idag.” På nittiotalet gjorde Mark program som Mark och hans vänner, Morgon med Mark, Mark och hans grannar, Aha, sa Mark. De följdes av stora produktioner som Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Vi i femman. Speciellt roligt har det varit att arbeta med sändningen på kronprinsessan Victorias födelsedag. ” … då jag tycker hon är fin.”  Mark har också varit biträdande programchef på SVT Drama i slutet av nittiotalet.  Numer är Mark en flitig krönikör i P1:s båda program Tankar för dagen och Godmorgon, världen! Mark har också varit sommarvärd ett antal gånger.  Mark har gett ut två böcker baserade på egna texter; Hjärtat får inga rynkor (2008) och Sucka mitt hjärta, men brist dock ej (2006). Unni Lindell och Mark har tillsammans gett ut böckerna Gamla Tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär, har du någon ull, som sålts i över en miljon sammanlagt.  Sedan 2008 är Mark en av Unicefs ambassadörer. Mark talar gärna i syfte att inspirera medarbetare i tider av personlig eller organisatorisk förändring eller förnyelse.

Eftersom humor är ett utmärkt pedagogiskt verktyg brukar Marks föreläsningar uppfattas som rätt roliga. Mark trivs bra i både stora och små sammanhang och arbetar även som moderator med erfarenhet av såväl stora internationella kongresser som mindre konferenser.

PRESSBILDER

Details & Info