Sven Ingvars - En bit av Värmland

EN LITEN BIT AV VÄRMLAND

Genom att vid albumsläppet 2019 påstå att ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” gav Sven Ingvars av idag en sanningsenlig beskrivning av livet, och sett i backspegeln rymmer just den raden hela Sven Ingvars karriär i sin hand, även det märkliga året 2020 inräknat.

Blicken är fäst vid framtiden och jubileumsåret 2021 firas med ny musik, landsomfattande turné, boken om Sven Ingvars och som husband i SVTs På Spåret. Först ut möter ni Oscar Magnusson i SVTs kulturprogram Sverige imorgon lördag kl.19.00 innan Jubileumsturnén drar igång den 5 november i Halmstad

I år är det 65 år sedan Sven Ingvars bildades i Slottsbron, ett samhälle i Grums kommun ett par mil väster om Karlstad. Det stora genombrottet kom under tidigt 60-tal och sedan dess har framgångarna avlöst varandra. Med låtar som ”Fröken fräken”, ”Min gitarr”, ”Börja om från början”, ”Säg inte nej, säg kanske”, ”Kristina från Vilhelmina” m fl. skrev Sven Ingvars in sig i de svenska historieböckerna. På Svensktoppen har det totalt blivit 15 1:or, mer än någon annan artist. På den tiden var Sven-Erik Magnusson sångare och frontfigur och vid sin sida hade han Ingvar Karlsson med sitt unika gitarrspel.

Under åren har medlemmar kommit och gått. Idag är det Sven-Eriks son Oscar Magnusson som har tagit över som sångare, och även om det inte finns några originalmedlemmar kvar förvaltas arvet varsamt av dagens medlemmar.

Sven Ingvars låtskatt är enorm, och kanske är det variationen, det musikaliskt genreöverskridande som gjort att så många från olika generationer tagit till sig just musiken och den genuina spelglädjen bandet besitter. Sven Ingvars har alltid gått sin egen väg, raka som krokiga, och samlat intryck från sin samtid och skapat något alldeles eget och unikt av det. Inför höstens turné är en skattkista öppnad, innehållande historia, musik, rekord, floppar och tankar från 50-tal till 2020-tal. Ett helt liv i musikens tjänst

Sven Ingvars släppte nya låten ”Röda trådens slut” på nyårsafton 2020 som ett första led i årets firande och den har fått ett mycket varmt välkomnande av publiken. Röda trådens slut” har spelats flitigt på radion och har blivit Sven Ingvars 54:e(!) låt att gå in på Svensktoppen. I fredags var de så äntligen dags för en ny singel ”En Liten Bit Av Värmeland”, ytterligare en låt signerad Oscar. Den spelades in under ett par soliga sensommardagar i september 2021.
Nästa fredag den 5 november ger sig bandet ut på en stor landsomfattande turné med premiär i Halmstad och som tar dem riket runt fram till maj 2022. Den 15 november kommer boken som sammanfattar Sven Ingvars smått otroliga resa fram till idag, den är hett efterlängtad och ligger redan som mest förhandsbokad på topplistorna.
Den som längtar kommer även att få följa Sven Ingvars på Tv när de den 26 november checkar in som husband för att underhålla i de tre första programmen av SVTs guldklimp På Spåret. 

– “En liten eller stor bit av Värmland eller Sverige, det låter jag andra avgöra, men det beskriver på sätt och vis precis vad vi är, vi är sprungna ur den värmländska myllan och det varken ska eller vill vi tvätta bort. Allt det vi är, allt vi har varit ska rymmas i det vi gör nu. Ett jubileum ser jag som en sorts summering av den energi, kärlek, själ och hjärta alla tidigare medlemmar i bandet bidragit med, jag tror att det är det som gör att vi vibrerar än idag och således lever vidare”,
– säger Oscar Magnusson, frontfigur i bandet sedan 2017.

TURNÉ 2021-2022

 • Sep 10 De Geerhallen, Norrköping kl 19.30 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Sep 11 Conventum Kongress, Örebro kl 17.00 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Sep 24 Arena Skövde kl 19.30 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Sep 30 Västerås Konserthus kl 19.30 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Oct 07 Barken Arena, Smedjebacken kl 19.30 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Oct 08 Gävle Konserthus kl 19.30 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Oct 15 Kristianstad Arena kl 19.00 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Oct 16 KalmarSalen kl 17.00 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Oct 22 Rival, Stockholm kl 19.30 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Oct 23 Lorensbergsteatern, Göteborg kl 19.00 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Oct 30 UKK, Uppsala kl 17.00 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Nov 06 Konsert & Kongress, Linköping kl 17.00 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP
 • Nov 11 Culturum, Nyköping kl 19.30 Sven Ingvars - En liten bit av Värmland KÖP

Sven-Ingvars består av:
Oscar Magnusson
Klas Anderhell
Stefan Deland
Olle Nyberg

Föreställningslängd: ca 110 minuter utan paus

(5 granar) “Sven-Ingvars gav allt och fick 100 procent tillbaka”
SMP

++++ “… Sven-Ingvars har blivit ett band av sin samtid…”
AFTONBLADET

“Turnén är en hyllning, ett minne fullt av spelglädje”
EXPRESSEN

“Sven-Ingvars ägde”
BAROMETERN

”Vemodigt och ljuvligt med nya Sven-Ingvars”
NWT

PRESSBILDER

Details & Info