Bo Sundström

BO SUNDSTRÖM

Bo Sundström är årets pristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet med motiveringen: “Vår pristagare har en förmåga att fånga det lilla ögonblicket, det till synes triviala och göra det till stor poesi. Livsöden likväl som små detaljer fångas i väl avvägda strofer, ofta med finurliga ordvändningar”.

I över 25 år har Bosse med Bo Kaspers Orkester och deras unika sound blivit ett av Sveriges mest uppskattade liveband och med över en miljon sålda album och fem listettor på den svenska albumlistan räknas dom till de absolut största namnen på den svenska musikscenen i modern tid. Bo Kaspers Orkester har precis avslutat den hyllade scenföreställningen “Allt ljus på oss” som spelat för fulla hus på Rondo i Göteborg, Cirkus i Stockholm samt på storslagen arenaturné hela hösten 2018. I somras var Bo Kaspers det band som blev utvalda att leda Allsångstimmen på Skansen som då slog publikrekord.

Bo har spelat in en skiva där han gör egna svenska tolkningar på några utvalda sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivan som fått namnet ”Mitt dumma jag” är inspelad på klassiska Atlantstudion i Stockholm och släpptes den 25:e januari 2018 och fick strålande recensioner.

  • Jun 26 Hotell Hulingen, Hultsfred Bo Sundström KÖP
  • Jun 27 Kackelstugan, Borgholm (Öland) kl 19.30 Bo Sundström KÖP
  • Jun 28 Kackelstugan, Borgholm (Öland) kl 19.30 Bo Sundström UTSÅLT
  • Jun 29 Bangens Jazzfestival, Sandviken Bo Sundström KÖP
  • Jul 05 Hotel Cecil, Köpenhamn (DK) kl 18.30 Bo Sundström KÖP
  • Aug 02 Storsjöyran Festival, Östersund Bo Sundström KÖP

PRESSBILDER

Details & Info