Bo Kaspers Orkester

BO KASPERS ORKESTER

Bo Kaspers Orkester har sedan 90-talet varit ett av Sveriges mest uppskattade liveband. De har sålt över en miljon skivor och har genom åren skapat ett gott förhållande till en bred publik i de nordiska länderna.

I 25 års tid har det Grammis-belönade bandet blandat pop, soul, jazz och visor till en helt egen genre. Bo Kaspers Orkester ligger bakom klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Undantag”, ”Håll ut”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”. Deras musik och låttexter om uppbrott, förälskelse och vardagens svårmod har gjort avtryck över generationer och bandet har följts av trogna fans från och med genombrottet med debutskivan ”Söndag i sängen” 1993. Sedan dess har Bo Kaspers Orkester gjort ytterligare tio album och fyra samlingar.

2013 medverkade sångaren Bo Sundström i “Så mycket bättre” och 2015 släpptes Bo Kaspers Orkesters senaste album ”Redo att gå sönder”. 2018 turnerade bandet med sin storslagna arenashow ”Allt ljus på oss” med över 75.000 sålda biljetter på Rondo, Cirkus och turnén.

I somras var Bo Kaspers det band som blev utvalda att leda Allsångstimmen som då slog publikrekord. Bo Sundström är även aktuell som årets pristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet med motiveringen: ”Vår pristagare har en förmåga att fånga det lilla ögonblicket, det till synes triviala och göra det till stor poesi. Livsöden likväl som små detaljer fångas i väl avvägda strofer, ofta med finurliga ordvändningar”.

  • May 24 Nebbenfestivalen, Lillestrøm (NO) Bo Kaspers Orkester KÖP
  • May 25 Asker Kulturfestival, Asker (NO) Bo Kaspers Orkester KÖP
  • May 29 Campus Arena, Umeå kl 18.00 Bo Kaspers Orkester KÖP
  • Jun 13 Tullikamari, Tampere (FI) kl 19.00 Bo Kaspers Orkester KÖP
  • Jun 14 Hernesaaren Ranta, Helsingfors (FI) kl 18.00 Bo Kaspers Orkester KÖP
  • Jun 15 Hangon Casino, Hangö (FI) kl 18.00 Bo Kaspers Orkester KÖP
  • Jul 26 Nordanåområdet, Skellefteå kl 17.00 Bo Kaspers Orkester KÖP
  • Aug 03 Djurönäset, Djurhamn kl 20.30 Bo Kaspers Orkester KÖP

PRESSBILDER

Details & Info