ALBUMAKTUELLA KLARA & JAG ÅKER PÅ TURNÉ I VÅR

KlaraJag-Var

2020 är ett stort år för Klara & Jag. Sen debuten för två år sedan har duon sakta men säkert etablerat sig och skapat sig sin egen plats på den svenska pophimlen. En plats som nu ska förgyllas med ett debutalbum och en vårturné.

De senaste två åren har Klara och Johanna som ligger bakom Klara & Jag oavbrutet varit i studion eller ute på vägarna. Arbetet har resulterat i ett antal singlar, en EP och över 40 spelningar runtom i landet. När duon sommaren 2019 tog en välförtjänt semester blev det ingen vila från musiken – resan blev istället grunden till ”Calpe”, första singeln från debutskivan ”Det slutar inte här”.

”Det är ju lite ironiskt att vår semester resulterade i en av de i vårt tycke bästa låtarna vi skrivit. Under en vecka med 15 vänner i ett hus hinner man uppleva många känslor och tillfällen som i vanliga livet sprids ut över en mycket längre period. Det blev en resa av komprimerad ungdomstid på något sätt, och låten är en ännu mer koncentrerad version av det.”– säger Klara och Johanna.

Från den inledande basgången till den allsångsvänliga refrängen är det tydligt för den som lyssnat på tidigare låtar med Klara & Jag att det är två artister som har utvecklats och med stormsteg är på väg mot nya höjder.

”Vi brinner för det vi har skapat de senaste två åren och har utvecklats mycket både som människor och artister. Vi skrivit mycket musik och har lagt vår själ i varje ord och i varje låt. Men Calpe är speciell, den är ett anthem för vår ungdomstid.” säger Klara och Johanna.

”Calpe” släpps på alla plattformar den 31/1, ”Det slutar inte här” släpps i början av april.

I vår åker Klara & Jag på turné i några välkända livestäder i Sverige. Turnén drar igång den 27e mars i Linköping och fortsätter sedan till klassiska Södra Teatern i Stockholm, följt av The Tivoli i Helsingborg och avslutas på kända Babel, för första gången i Malmö!

Turnédatum
27 mars – Linköping, Klubb din mamma
2 april – Stockholm, Södra Teatern
3 april – Helsingborg, The Tivoli
4 april – Malmö, Babel

Fler datum kan tillkomma. Biljetter och mer information hittar ni på lifeline.se.

Biljettsläpp Nyhet