PONTUS & AMERIKANERNA SOMMAR 2019

I sommar åker återförenade Pontus & Amerikanerna på turné för första gången sedan 1998. Till turnédatumen adderar man nu Göteborg och Malmö. Den 30/8 spelar gruppen på Pustervik i Göteborg och dagen efter den 31/8 på KB i Malmö.

– Självklart måste vi besöka västkusten och Skåne! Det känns extra kul att spela på två så klassiska ställen som Pustervik och KB, säger bandets sångare Pontus Holmgren.

Med låtar som ”Min bror och jag”, ”Godmorgon Columbus” och ”Elvis och Astronauter” vann Pontus & Amerikanerna under 1990-talet stor publik runt om i Sverige. Nu har bandet 30 efter skivdebuten släppt nya singeln ”Folk som oss”. Enligt bandet ”en kampsång för anständigheten, vänligheten och kärleken.”

Turnépremiären sker 6 juli på Skärgårdsfestivalen på Djurö strax norr om Stockholm. Sedan följer spelningar i bland annat Karlshamn, Örebro, Kalmar och Nyköping.

– Det ska bli fantastiskt roligt att möta publiken igen. Med hjälp av popens puls ska vi göra vårt bästa för att förlänga sommarens ljumma kvällar, säger bandets musikaliske motor Peter Bergkrantz.

Turnéplan sommar 2019:
06 juli – Djurö, Skärgårdsfestivalen
10 juli – Mariefred, Skottvångs Grufva
13 juli – Gröna Lund, Sommarkrysset TV4
19 juli – Karlshamn, Östersjöfestivalen,
20 juli – Örebro, Stadsträdgården
23 juli – Kalmar, Larmtorget
02 augusti – Nyköpings festdagar
23 augusti – Hultsfred, Hotell Hulingen
30 augusti – Göteborg, Pustervik
31 augusti – Malmö – KB

Biljetter:
Biljetterna till sommarturnén är ute nu!

Biljettsläpp