Jul

11

Lifeline välkomnar Mother Mink!

En explosion av energi och skruvad avantgardepop toppat med innerlig publiknärvaro. Mother Mink är bandet som charmar publiken till att dansa, sjunga och samtidigt reflektera över vår tids stora globala utmaningar. Med en barytonsaxofon kopplat till en förstärkare, två små synthar, trummor och sång skapar Mother Mink ett nytt sound som är unikt och ytterst sällsynt. Bandet skriver medryckande hits i en ny form och är en hundraprocentig live upplevelse.

Mother Mink är signade på Sony Music Sweden och har under våren 2018 varit på tysklandsturné samt släppt sin senaste singel ”Plastic ghost”. Låten är en kampsång för haven och lyfter frågan om problemet med all plast i våra världshav. Trots bandets färgglada och lekfulla uttryck surrar alltid ett allvar i minkarnas musik. Bandet sjunger bland annat om miljöproblem, det urspårade konsumtionssamhället och djup innerlig kvävande längtan. Många låtar lyfter teman som berör den artificiella och överdrivna värld vi lever i. Allt detta toppat med genuin och även hysterisk glädje. Musiken är teatralisk, energifylld, svängig, humoristisk och har många hookiga melodier. Bandets musikaliska referenser grundar sig i alltifrån jazz till punk.

Bandet har rötter i västmanland men är idag baserade i Stockholm. Sedan starten hösten 2016 har Mother Mink bland annat spelat tillsammans med reggealegenderna Big Mountain, medverkat med musik i en Samsungreklam, spelats i P3, P4 och på Japanska stationen Tokyo FM, samt uppmärksammats på SvD:s och Musikguidens bäst-just-nu-listor. Under året har bandet skrivit skivkontrakt med Docks Music / Sony Music och med det tyska bokningsbolaget All Rooms. Nu under våren har bandet varit på en succéturné i Tyskland och släppt låten ”Plastic Ghost”. I samband låten gjordes ett samarbete med organisationen Greenpeace och Mother Mink blev även utsedda till Världens första kranmärkta popband av Svensk Vattens VD.

Nu är bandet aktuella med låten Coconut som släpps 6 juli på alla digitalaplattformar.

– Coconut handlar om den exotiska drömmen om tropikerna, förklarar sångaren Fanny Wistrand. Låten är en kommentar till västvärldens uppblåsta bild av drömsemestern. I slutändan är det väl en uppmaning till att leva i nuet och att vara nöjd med det man har.

– Experiment och hits är inte två skilda begrepp för oss, säger Johan Axelsson.

Bandet består av Fanny Wistrand (sång), Johan Axelsson (barytonsaxofon), Andreas Hammarquist (trummor) och Marcus Arborelius (synthar). Vännerna och musikerna Andreas Hammarquist

Kontakt:
Niclas Haggren
niclas.haggren@lifeline.se

Jun

20

Ny singel med nya sångaren Oscar Magnusson – ”Du och jag”

En fortsättning för Sven-Ingvars. Detta kunde tyckas en omöjlighet efter att Sven-Erik Magnusson, portalfigur för bandet sedan starten 1956, gick bort i mars 2017.

Men under året som gått har bandet och sonen Oscar Magnusson visat att det gick mer än utmärkt att ta nationalklenoden Sven-Ingvars in i framtiden. Med respektfulla hyllningar av Sven-Erik Magnussons arv, exempelvis i TV-programmet ”Så mycket bättre”, men framförallt genom att Oscar själv blivit frontfigur och sångare i gruppen som han varit medlem i sedan 2006.

Nu blir Sven-Ingvars av idag än mer konkret genom en första utgivning av nyskrivet material. Precis när bandet gör sig redo för sommarens turné – som följer upp vårens utsålda hyllningsresa genom riket – släpps låten ”Du och jag” till streamingtjänster och till radio.

”Du och jag” är ett av resultaten av inspelningar som inleddes i höstas med producenten Kristoffer Lundqvist i dennes studio i Skåne. Oscar och bandet satte då de första grunderna för dels några helt nya låtar, ”Du och jag” är en av dessa, men även ett knippe gömda och kanske till och med glömda guldkorn ur Sven-Ingvars djupa katalog av inspelningar. Det hade då gått nästan 20 år sedan bandet senast spelade in ett helt nytt album. Ett nytt fullängdsalbum är tänkt att färdigställas hösten 2018.

– ”Du och jag” är en låt som handlar om den första kärleken, den när man tror att man ska vara tillsammans för alltid och bara vill fly från allt i vardagen. Jag vill inte kalla den pubertal, men jag vill på sätt och vis spegla lite av ungdomskärlekens eufori, när man naivt tror att man vet och kan allt, beskriver Oscar det första smakprovet från inspelningarna. För att ge låten en dimension till bjöd vi in Helena Josefsson att sjunga den tillsammans med mig, med det förstärktes verkligen låten och dess mening, två personer, du och jag.

Oscar Magnusson återkommer ständigt till respekten för sin pappas och bandets musik under så många decennier. Han talar dedikerat om nystarten som ett sätt att inte vårda bara pappans livsverk utan även till delar en svensk kulturskatt.

Oscar beskriver:

– Han kommer att vara vår ledstjärna hur länge jag och bandet än håller på med detta. Jag vill ta arvet vidare på mitt sätt och säga: ”Tack för allt pappa!” Det är ju pappas livsverk man tar hand om på något sätt, och det gäller ju även för bandet. Och vårda ska vi göra med hjärta, känsla och noggrannhet.

Han återvänder även till historien när han placerar Sven-Ingvars i 2018:

Förmågan att vrida och vända på låtskatten har alltid och ska alltid vara centralt för bandet. Under 60 år kunde låtar gå genom hela metamorfoser, byta arr och genre, från pop och visa till rock eller schlager, för att sedan kanske återvända till sin ursprungliga form. Att kunna läsa av tiden var alltid en av pappas begåvningar. Jag blev därför väldigt glad när många recensioner från vårens turné, ”Länge leve Sven-Ingvars”, satte fingret på det vi själva sett som vår stora utmaning och bäst kanske det beskrevs under rubriken:”Sven Ingvars har blivit ett band av sin samtid”.

Den nya erans Sven-Ingvars smygstartade i början av juni sommaren 2018 med att efter 12 år återvända till Sandgrundsudden i Karlstad för ett gratisframträdande inför värmländsk storpublik. Den 29/6 inleds den egentliga sommarturnén i skånska Vinslöv. Men redan innan det kommer alltså nya singeln ”Du och jag.”

Lyssna på nya singeln ”Du och jag” på Spotify. Singeln släpps på Metronome/Warner Music Sweden AB.

Sven-Ingvars ser du på följande platser i sommar
29 juni – Torsjö Festival
30 juni – Kirunafestivalen
06 juli – Halmstad Heagård Skafferi
07 juli – Seljordsfestivalen NOR
11 juli – Sövde Amfiteater
13 juli – Skulefestivalen
19 juli – Hamburgsund Bönn
20 juli – Tjolöholm Slott
21 juli – Härdalsyran
28 juli – Uppsala Parksnäckan
29 juli – Rättvik Dalhalla
03 aug – Arvika Hamnfestival
04 aug – Karlskrona Skärgårdsfesten
10 aug – Örebro Stadsträdgården
11 aug – Kalmars Stadsfest

Mer info och biljetter via: www.lifeline.se

För kontakt med Sven-Ingvars hör av er till Helene Wigren PR & Beyond:
helene.wigren@prbeyond.se, tel: 070-7527605 eller cecilia.felix-caballero@prbeyond.se, tel: 073-9702024

May

14

Bo Kaspers Orkester åker ut på sommarturné!

I sommar reser det folkkära livebandet Bo Kaspers Orkester land och grannrike runt för att framföra nio exklusiva konserter!

Bo Kaspers Orkester är högaktuella med den hyllade scenföreställningen “Allt ljus på oss” som spelat för fulla hus på Rondo i Göteborg, Cirkus i Stockholm och som nu i höst ger sig ut på en storslagen arenaturné.

Bo Sundström är även aktuell som årets pristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet med motiveringen: ”Vår pristagare har en förmåga att fånga det lilla ögonblicket, det till synes triviala och göra det till stor poesi. Livsöden likväl som små detaljer fångas i väl avvägda strofer, ofta med finurliga ordvändningar”.

I sommar gör bandet nio unika spelningar i Sverige och Norge där vi får se och höra älskade klassiker varvat med mer nyskrivna verk ur bandets gedigna repertoar i en mer avskalad inramning.

– All sans och reson säger att vi nu borde vara lediga ett tag. Men det är ju så förbaskat kul att lira. Speciellt på de vackra spelställen vi besöker i sommar. Hoppas vi ses! /Bo Kaspers Orkester

Sommarturnén startar fredagen den 29 juni på Torsjö Livefestivalen och spelar sedan på Foynhagen, Kongsberg Jazzfestival, Hvaler Gjestgiveri, Freluga Scen, Gåsemora på Fårö, Stadsträdgården i Örebro, Kraftfestivalen i Askim och Silda Jazz i Haugesund.

För biljetter; www.lifeline.se

På scen:

Bo Kaspers Orkester:
Bo Sundström (sång, gitarr)
Michael Malmgren (bas)
Fredrik Dahl (trummor)
Mats Schubert (klaviatur)

Fler musiker på scen:
John-Erik Bentlöv (trumpet)
Björn Jansson (saxofon)
Robert Östlund (gitarr)

Turnéplan Bo Kaspers Orkester Sommarturné:

Fredag 29 juni – Hässleholm – Torsjö Live
Torsdag 5 juli kl 19:30 – Tönsberg, Norge – Foynhagen
Fredag 6 juli kl 22:00 – Kongsberg, Norge –  Kongsberg Jazzfestival
Lördag 7 juli kl 19:00 – Hvaler, Norge – Hvaler Gjestgiveri
Söndag 29 juli kl 18:00 – Hudiksvall – Freluga Trädgårdsscen
Onsdag 1 augusti kl 20:00 – Fårö – Gåsemora
Lördag 4 augusti kl 20:00 – Örebro – Stadsträdgården
Fredag 10 augusti  – Askim, Norge – Kraftfestivalen
Lördag 11 augusti – Haugusund – Silda Jazz

Apr

24

P-Floyd är tillbaka med ny turné!

P-Floyd är tillbaka för att framföra Pink Floyds kanske mörkaste och tyngsta album. Ett album om sorg, saknad, förlust men också filosofiska betraktelser över mänskliga relationer, drömmar och hur de kan slå tillbaka mot en. Biljetterna släpps idag tisdag, 24 april kl 10:00.

Wish You Were Here är fullspäckad med känslor, tankar och uttryck som speglar supergruppen Pink Floyds sinnesstämning just då. Soundet på skivan har inspirerat många efterföljande musikstilar och artister. Både David Gilmour och Richard Wright har angivit detta odödliga album som sin favorit av allt som Pink Floyd har gjort.

P-Floyd kommer att framföra Wish You Were Here i sin helhet, med sina egna tolkningar, vilket innebär att publiken får höra albumet på ett nytt sätt. Man spelar dessutom ett stort antal låtar från Pink Floyds övriga katalog, vilket borgar för en helkväll med musik för alla sinnen, då P-Floyd har gjort sig kända för att bjuda magiska visuella scenshower i samklang med den sinneshöjande musiken.

Om P-Floyd:
P-Floyd – ett av världens främsta konceptband. Det omdömet kommer från flera håll, dels från bandets fantastiska fans, Floydianerna, men även från synnerligen välmeriterade branschrävar som Michael Henriksson (Lifeline) och Pete Smith som iscensatte Roger Waters konsert i Berlin när muren hade fallit samt Live Aid. Pete Smith har även jobbat med flera av Pink Floyds medlemmar och varit manager till Roger Waters. Han närvarade tillsammans med Peter Gilmour, bror till David Gilmour den förra Dalhalla triumfen 2016.

Som konceptband kopierar P-Floyd inte supergruppen Pink Floyd rakt av. Det finns andra band som gör det med den äran. P-Floyd vill nyfiket och passionerat utveckla, tolka och bjuda sin publik på nya intryck och upplevelser samtidigt som man får avnjuta sin favoritmusik. Kärnan, kärleken och respekten till den tidlösa musiken ursprungligen skapad av Pink Floyd finns alltid där. Att kopiera musiken rakt av är enligt P-Floyd lite som att se favoritfilm återgiven i minsta detalj fast med nya skådespelare, och det passar bandet bättre att kreativt jobba med musiken de älskar och tillföra något av sig själva.

P-Floyd är:
Jan Stumsner, Gitarr
Hans Lundin, Sång och Gitarr
Mats Nilsson, Keyboard och Sång
Håkan Norlin, Keyboard
Peter Holmstedt, Bas
Klas Anderhell, Trummor
Thomas Alm – Saxofoner
Marica Lindé – Kör
Eleonor Ågeryd – Kör

Såhär kan deras konserter under 2016 sammanfattas:
”P-Fektion – högsta betyg till P-Floyd i Dalhalla”
– Dalarnas Tidning (till recension: http://www.dt.se/noje/musik/p-fektion-hogsta-betyg-till-p-floyd-i-dalhalla)

Spelplan hösten 2018:
16/12 – Stockholm, Cirkus – 19:30
20/12 – Stockholm, Cirkus – 19:30
21/12 – Linköping, Konsert & Kongress – 19:30
22/12 – Göteborg, Lisebergshallen – 19:30

Biljetter:
Biljetter till Stockholm och Linköping köps på www.ticketmaster.se och biljetter till Göteborg köps på www.eventim.se.

Kontakt:
lifeline.se

För mer info se www.p-floyd.com

Apr

17

Nu släpper vi fler datum till ”Världens historia – den osminkade sanningen” med Özz Nûjen & Måns Möller till Rivals scen i Stockholm i höst!

Efter stort intresse till Sveriges roligaste historielektion, kan vi gladeligen meddela att Özz Nûjen och Måns Möller nu släpper upp flera datum för deras humorföreställning ”Världens Historia – den osminkade sanningen”. Med uppföljaren till succéartade föreställningen ”Sveriges historia” antar sig komikerduon uppgiften att fortbilda oss i världens historia. Nu står det klart att föreställningen som har premiär den 20 september på Rivals scen i Stockholm kommer att spelas hela hösten.

Välkommen till en standupshow där du kommer att både skratta gott och dessutom lära dig en hel del om mänsklighetens historia. Vem vet, kanske även lite om dig själv. Vi får höra både väntade och oväntade historier om oss och vår värld. Visste du till exempel att för första gången i världshistorien dör fler människor av fetma än av svält?

Med sin unika, smarta dialog och uppskattade humor som verktyg kommer Måns Möller och Özz Nûjen att ta med publiken på en resa genom vår världshistoria och de tar sig an funderingar såsom vilken som egentligen är den viktigaste uppfinningen i mänsklighetens historia, ångmaskinen, hjulet eller Fidget Spinnern?

Hur gick det egentligen till första gången man skulle provsmaka alla svampar i skogen för att se vilka som gick att äta och inte: ”Jag tar den här gula trumpetliknande så kan väl du prova den där vackra röda med vita prickar på?..”

”Världens Historia – den osminkade sanningen” spelas under hösten på Rival i Stockholm följande datum:

Torsdag 20 sep kl.19.30 – PREMIÄR!
Fredag 21 sep kl: 19.30
Lördag 22 sep kl: 16.00
Lördag 22 sep kl: 19.30
Söndag 23 sep kl: 15.30
Fredag 28 sep kl: 19.30
Lördag 29 sep kl: 16.00
Lördag 29 sep kl: 19.30
Söndag 30 sep kl: 15.30
Fredag 5 okt kl: 19.30
Lördag 6 okt kl: 16.00
Lördag 6 okt kl: 19.30
Söndag 7 okt kl: 15.30
Fredag 12 okt kl: 19.30
Lördag 13 okt kl: 16.00
Lördag 13 okt kl: 19.30
Söndag 14 okt kl: 15.30
Fredag 19 okt kl: 19.30
Lördag 20 okt kl: 16.00
Lördag 20 okt kl: 19.30
Söndag 21 okt kl: 15.30
Fredag 26 okt kl: 19.30
Lördag 27 okt kl: 16.00
Lördag 27 okt kl: 19.30
Söndag 28 okt kl: 15.30
Fredag 09 nov kl: 19.30
Lördag 10 nov kl: 16.00
Lördag 10 nov kl: 19.30
Söndag 11 nov kl: 15.30
Fredag 16 nov kl: 19.30
Lördag 17 nov kl: 16.00
Lördag 17 nov kl: 19.30
Söndag 18 nov kl: 15.30
Fredag 23 nov kl: 19.30
Lördag 24 nov kl: 16.00
Lördag 24 nov kl: 19.30
Söndag 25 nov kl: 15.30
Fredag 30 nov kl: 19.30
Lördag 01 dec kl:16.00
Lördag 01 dec kl: 19.30
Söndag 02 dec kl: 15.30
Fredag 07 dec kl: 19.30
Lördag 08 dec kl: 16.00
Lördag 08 dec kl: 19.30
Söndag 09 dec kl: 15.30
Fredag 14 dec kl: 19.30
Lördag 15 dec kl: 16.00
Lördag 15 dec kl: 19.30
Söndag 16 dec kl: 15.30

Producent: Lifeline Entertainment AB, kontakt: johanna.irving@lifeline.se
Föreställningens längd: 90 minuter
Biljettsläpp: tisdag 17 april kl.10:00
Boka biljetter: världenshistoria.com och lifeline.se
För mer information och kontakt med komikerna hör av er till PR & Beyond: helene.wigren@prbeyond.se eller anna.vfg@prbeyond.se

Apr

12

Bo Kaspers Orkesters hyllade show “Allt ljus på oss” på stor arenaturné

I höstas tog Bo Kaspers Orkester steget till krogshow och möttes av idel hyllningar hos såväl publik som press. Efter premiären på Rondo i Göteborg fortsatte succén vidare till Cirkus i Stockholm där den spelades för fulla hus hela våren. I höst tar det populära livebandet “Allt ljus på oss” vidare på stor arenaturné till tolv städer i landet. Turnén startar fredag 16 november på Conventum Arena i Örebro och spelar sedan i Västerås, Stockholm, Göteborg, Linköping, Karlstad, Uppsala, Luleå, Örnsköldsvik, Östersund, Helsingborg och Malmö. Biljetterna släpps fredagen den 13 april kl 10:00.
– På publikens begäran stuvar vi nu in vår tusendollarsshow i några långtradare och beger oss ut i landet. Vi önskar vi kunde ta föreställningen överallt men hoppas att vi ses på de ställen där det funkar att bygga upp den. Vi är sjukt stolta över en show vi tycker speglar oss och vår musik. Hopp och förtvivlan. Grubbel och fuldans.
Vi ses!/ Bo Kaspers Orkester

I över 25 års tid har det rosade och Grammisbelönade bandet skapat ett starkt band till sin publik som följt med dem genom åren. I ”Allt ljus på oss” tar Bo Kaspers Orkester med publiken på en musikalisk och visuellt nyskapande resa genom deras viktigaste deras sånger och texter som fond för berättandet.

Det är en storslagen och samtidigt intim föreställning där personliga berättelser, känslosamma arrangemang, genomarbetad scenografi och en närhet till publiken varvas med låtar som genomsyras av glädjen till musiken och viktiga milstolpar i Bo Kaspers Orkesters liv på scen.

Bo Kaspers Orkesters ”Allt ljus på oss” görs tillsammans med regissören Hans Marklund (”Jill”, ”50 år i lyxförpackning”, ”Uggla Rheborg Ulveson”) och manusförfattaren Anders Lundin (”R.E.A.”, ”Allt för Sverige”).

På scen:
Bo Kaspers Orkester
Bo Sundström (sång, gitarr)
Michael Malmgren (bas)
Fredrik Dahl (trummor)
Mats Schubert (klaviatur)

Fler musiker på scen:
Pablo Cepeda (slagverk)
John-Erik Bentlöv (trumpet)
Björn Jansson (saxofon)
Robert Östlund (gitarr)

Turnéplan Bo Kaspers Orkester “Allt ljus på oss”
Fre 16 nov – Örebro, Conventum Arena, kl 19:30
Lör 17 nov – Västerås, Bombardier Arena, kl 19:30
Fre 23 nov – Stockholm, Ericsson Globe, kl 19:30
Lör 24 nov – Göteborg, Scandinavium, kl 19:30
Fre 30 nov – Linköping, Saab Arena, kl 19:30
Lör 1 dec – Karlstad, Löfbergs Arena, kl 19:30
Ons 5 dec – Uppsala, IFU Arena, kl 19:30
Fre 7 dec – Luleå, Luleå Energi Arena, kl 19:30
Lör 8 dec – Örnsköldsvik, Fjällrävens Center, kl 19:30
Sön 9 dec – Östersund, Sporthallen, kl 19:30
Fre 14 dec – Helsingborg, Helsingborg Arena, kl 19:30
Lör 15 dec – Malmö, Malmö Arena, kl 19:30

Pressbilder och mer information om ”Allt ljus på oss” finns på: bokaspersorkestershow.se

Pressröster om ”Allt ljus på oss”
”Taket lyfter”
/Dagens Nyheter, betyg 4 av 5
”hela krogkonceptet sitter som en diskokeps. Det är tajt och snyggt, professionellt och genomtänkt”
/Göteborgs-Posten, 4 av 5
”nära, inbjudande och innerligt”
/Aftonbladet, 4 av 5
”Jag har sett dem på rockklubbar, konserthus och festivalscener. Men aldrig så trygga i sig själva och sin musik som här. En orkester har hittat hem.”
/Expressen, 4 av 5
”Det här är lysande. Musiken. Framförandet. Svänget. Bredden. Djupet. Dekoren. Bo Kaspers krogshow på Rondo är något av årets konsertupplevelse för egen del.”
/Borås Tidning

Biljetter
Biljetterna till arena-turnén släpps fredag 13 april kl 10:00 och köps via bokaspersorkestershow.se och lifeline.se

Om Bo Kaspers Orkester
Bo Kaspers Orkester har sedan 90-talet varit ett av Sveriges mest uppskattade liveband som genom åren skapat ett gott förhållande till en bred publik i de nordiska länderna. De har sålt över en miljon skivor och deras låtar har sammanlagt långt över 100 miljoner lyssningar på Spotify.

I 25 års tid har det Grammis-belönade bandet blandat pop, soul, jazz och visor till en helt egen genre. Bo Kaspers Orkester ligger bakom klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Undantag”, ”Håll ut”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”. Deras musik och låttexter om uppbrott, förälskelse och vardagens svårmod har gjort avtryck över generationer och bandet har följts av trogna fans från och med genombrottet med debutskivan ”Söndag i sängen” 1993. Sedan dess har Bo Kaspers Orkester gjort ytterligare tio album och fyra samlingar.

2013 medverkade sångaren Bo Sundström i ”Så mycket bättre” och 2015 släpptes Bo Kaspers Orkesters senaste album ”Redo att gå sönder”. I december 2016 gav Bo Kaspers Orkester julkonserter på Skandiascenen i Stockholm och på Slagthuset i Malmö.

Producent
Michael Henriksson
michael.henriksson@lifeline.se

Lasse Karlsson
lasse.karlsson@lifeline.se

Lifeline Management
lifeline.se

Kontakt
ILES PR
Ellinor Wannmyr/press
ellinor@iles.se
073 908 12 83

Lifeline
Sara Huss Kleimar/projektledare
sara.huss@lifeline.se

Lifeline grundades 1997 och har sedan dess specialiserat sig på att producera, erbjuda och förvalta kvalitétsunderhållning, evenemang och upplevelser både i Sverige och utomlands. Idag representerar vi ett brett spektrum av olika artister och underhållare inom musik, komik, teater och uppträdanden. Läs allt aktuellt på www.lifeline.se

Mar

28

Jason Diakité dubbelt aktuell i Göteborg med sin scenföreställning

JASON DIAKITÉ DUBBELT AKTUELL I GÖTEBORG MED SIN SCENFÖRESTÄLLNING
– GÖTEBORG BLIR PREMIÄRSTAD PÅ SVERIGETURNÉN MED HELA FYRA DATUM PÅ DRAKEN

 
I höst är Jason ”Timbuktu” Diakité dubbelt aktuell i Göteborg med scenföreställningen En droppe midnatt, som hyllats av såväl publik som press. Förutom föreställningen på Way Out West som offentliggjordes tidigare i år släpps nu även fyra speldatum på Draken, som ingår i den riksomfattande höstturnén. Biljetterna till föreställningarna på Draken i Göteborg släpps den 28 mars kl 10:00.
 
Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien. En droppe midnatt på scen är en dramatiserad version av Jasons debutbok med samma namn.
 
I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs på scen av Jason ”Timbuktu” Diakité och de fem musikerna Erik Hjärpe tillika kompositör, Svante Lodén, Måns Block, Petter Lindgård och Måns Mernsten från bandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning. Föreställningen hade urpremiär i Stockholm på Skandiascenen den 21 september 2017. I år släpptes den specialskrivna originalmusiken från föreställningen i nitton musikaliska tolkningar från den afroamerikanska musiktraditionen till nyskrivna låtar med tidigare outgivet material i jazzens, hiphopens och soulens tecken.
 
EN DROPPE MIDNATT, GÖTEBORG 2018
Way Out West 2018, tid presenteras senare på www.wayoutwest.se
Draken, Göteborg, 25 oktober kl 19:30
Draken, Göteborg, 26 oktober kl 19:30
Draken, Göteborg, 27 oktober kl 19:30
Draken Göteborg, 28 oktober kl 19:30
 
EN DROPPE MIDNATT, TURNÉ 2018
(Turnépremiär i Göteborg, se datum ovan)
Linköping, Konsert & Kongress, 31 oktober kl 19:30
Växjö, Växjö Konserthus, 1 november kl 19:30
Norrköping, Louis De Geerhallen, 2 november kl 19:30
Västerås, Västerås Konserthus, 3 november kl 19:30
Halmstad, Halmstad Teater, 4 november kl 16:00
Stockholm, Göta Lejon, 7 november kl 19:30
Vara, Vara Konserthus, 8 november kl 19:30
Lund, Sparbanken Arena, 9 november 19:30
Örebro, Conventum Kongress, 10 november kl 19:30
Helsingborg, Konserthuset, 11 november kl 16:00
 
”Väldigt väldigt bra”
Aftonbladet, ++++
 
”…Så mycket hög kvalité på 90 min är ofattbart”
Expressen, fyra getingar
 
”Brännande aktuellt”
Skånska Dagbladet
 
”Det är vackert och berörande och där emellan jäkligt roligt och svängigt”
Helsingborgs Dagblad
 
BILJETTER: www.endroppemidnatt.se
 
PRODUCENT: Lifeline Entertainment www.lifeline.se.
Kontaktperson: Sara Huss, sara.huss@lifeline.se, 070-442 81 10
 
PRESSKONTAKT: Assefa Communication, Elin Widmark, elin@assefa.se, 0706-17 57 72

Mar

23

Tobias Persson tar ”Man på prov” ut på stor turné i höst!

Komikern Tobias Persson och ”Man på prov” har mottagits med stående ovationer och lysande recensioner under vårens turné. Nu kan vi med glädje meddela att Tobias tar med sig sin kritikerrosade humorföreställning – regisserad av ingen mindre än Rachel Mohlin – vidare ut på stor turné i höst. Det är närmare bestämt i 12 orter runt om i landet där det nu står klart att ”Man på prov” kommer spelas.

”Ni som älskar bebisar så mycket, varför skaffar inte NI barn?!”
Om Tobias Persson fått en krona för varje gång den frågan ställts hade han nästan inte behövt ta banklån till otaliga IVF-försök.

– I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde ”värderingsövningar” från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, berättar Tobias Persson.

Humorföreställningen ”Man på prov” är en djupt personlig berättelse om längtan efter barn. ”Man på prov” är dock allt annat än tung och allvarsam – efter 17 år på landets alla humorscener, med priset ”årets manlige komiker” i bagaget, manusskrivande, otaliga tv- och radioframträdanden har Tobias förmågan att sätta knorr på allvaret utan att trivialisera. Publiken bjuds på befriande och bitvis svart humor – allt ur en pappas perspektiv.

Biljetterna släpps idag kl 10:00.

”Underbar tragikomisk förställning av allra bästa slag. Som lockar till skratt hela tiden. Texten är inte bara skriven med perfekt känsla för de smådetaljerna. Den är dessutom suveränt framförd.”
++++ Aftonbladet

”Man på prov håller högsta klass. Persson levererar med en sån självklarhet att jag frågar mig vad som är inövat manus och vad som är nytt för kvällen. Det finns aldrig något onaturligt i varken ton eller rörelse.” – TeaterStockholm.se

Mar

20

Özz Nûjen & Måns Möller tar Sveriges roligaste historielektion ”Världens Historia” till Draken i Göteborg!

Det är stor efterfrågan på biljetter till Sveriges roligaste historielektion när Özz Nujen och Måns Möller sätter upp föreställningen ”Världens Historia” på Rival i Stockholm. Nu står det klart att även Göteborgarna kommer att få uppleva ”Världens historia – den osminkade sanningen” när Özz & Måns tar showen och flyttar in på Draken i Göteborg med premiär den 15 februari 2019.
 
Vår mest dynamiska och underhållande komiker-duo Özz Nûjen och Måns Möller bjuder med oss på en ny resa bakåt i tiden. Efter att närmare 80 000 personer vallfärdat till konserthus och teatrar genom vårt avlånga land för att skratta sig igenom föregångaren ”Sveriges Historia – den nakna sanningen” återkommer nu duon med föreställningen ”Världens historia – den osminkade sanningen”.
 
Välkommen till en standupshow där du kommer att både skratta gott och dessutom lära dig en hel del om mänsklighetens historia. Vem vet, kanske även lite om dig själv. Vi får höra både väntade och oväntade historier om oss och vår värld. Visste du till exempel att för första gången i världshistorien dör fler människor av fetma än av svält?
 
Med sin unika, smarta dialog och uppskattade humor som verktyg kommer Måns Möller och Özz Nûjen att ta med publiken på en resa genom vår världshistoria och de tar sig an funderingar såsom vilken som egentligen är den viktigaste uppfinningen i mänsklighetens historia, ångmaskinen, hjulet eller Fidget Spinnern? Hur gick det egentligen till första gången man skulle provsmaka alla svampar i skogen för att se vilka som gick att äta och inte:
 
”Jag tar den här gula trumpetliknande så kan väl du prova den där vackra röda med vita prickar på?..”
 
”Världens Historia – den osminkade sanningen” spelar på Draken i Göteborg följande datum våren 2019:
 
Fred 15 feb 2019 kl:19.30
Lörd 16 feb 2019 kl:16.00
Lörd 16 feb 2019 kl:19.30
Fred 08 mar 2019 kl:19.30
Lörd 09 mar 2019 kl:16.00
Lörd 09 mar 2019 kl:19.30
Fred 15 mar 2019 kl:19.30
Lörd 16 mar 2019 kl:16.00
Lörd 16 mar 2019 kl:19.30
Fred 22 mar 2019 kl:19.30
Lörd 23 mar 2019 kl:16.00
Lörd 23 mar 2019 kl:19.30
Fred 29 mar 2019 kl:19.30
Lörd 30 mar 2019 kl:16.00
Lörd 30 mar 2019 kl:19.30
Fred 05 apr 2019 kl:19.30
Lörd 06 apr 2019 kl:16.00
Lörd 06 apr 2019 kl:19.30
Fred 12 apr 2019 kl:19.30
Lörd 13 apr 2019 kl:16.00
Lörd 13 apr 2019 kl:19.30
 
Producent: Lifeline Entertainment AB, kontakt: Johanna.Irving@lifeline.se
Föreställningens längd: 90 minuter
För biljetter: världenshistoria.com och lifeline.se
 
För mer information och kontakt med komikerna hör av er till Helene Wigren PR & Beyond: helene.wigren@prbeyond.se eller anna.vfg@prbeyond.se”

Mar

16

Jonas Gardell gör provföreställningar inför sin nya show

Jonas Gardell gör i höst några få stand up-shower ute i landet där han provar texter till den nya påkostade ”Jonas Gardell Show” som har premiär i januari 2019 med stor orkester och ensemble. Biljetterna till provföreställningarna släpps idag klockan 10.00.
 
Provföreställningen är 90 minuter bergochdalbana mellan skratt och allvar med Jonas Gardell ensam på scenen.
 
– Hela 2019 står jag på fast scen så det här är den sista rundturen i landet på ett par år, berättar Jonas Gardell. Det är alltid lika roligt och vara ute och möta publiken, eller ”min familj” som jag brukar kalla dem.
 
Turnéplan för provföreställningen
fredag 19 okt Kristianstad, Kulturkvarteret
lördag 20 okt Malmö Live
torsdag 1 nov Vara Konserthuset
fredag 2 nov Växjö Konserthuset
lördag 3 nov Kalmar, Kalmarsalen
lördag 17 nov Halmstad Teater
söndag 18 nov Linköping Konserthuset
fredag 30 nov Örebro Konserthuset
lördag 1 dec Nyköping, Culturum
söndag 2 dec Eskilstuna, Lokomotivet
torsdag 13 dec Jönköpings Konserthus
fredag 14 dec Södertälje, Estrad
lördag 15 dec Uppsala Konsert & Kongress
 
Biljetter
Biljetter köps via www.lifeline.se
 
Producent
Lifeline Management
www.lifeline.se
 
Presskontakt
Helena Iles, ILES PR
helena@iles.se, 0739 80 52 51