Oct

09

Snart turnépremiär för Jason Diakités En droppe midnatt – sista chansen att se succéföreställningen

I höst är det sista chansen att se Jason Diakités scenföreställning En droppe midnatt. Den 25 oktober är det turnépremiär på Draken i Göteborg. Tillsammans med fem medlemmar från bandet Damn! och sångerskan Mira Palme gör Jason och En droppe midnatt turnéstopp i elva städer runt om i Sverige under oktober och november.

– Jag är så oändligt tacksam över denna snart fyra år långa resan med En droppe midnatt, från idé till bok till föreställning och musik. Det ska bli så kul att få spela den ute i landet nu , säger Jason Diakité.

En droppe midnatt har hyllats av såväl publik som press. Senast i somras slog scenföreställningen publikrekord på scenen Höjden under festivalen Way Out West i Göteborg och sålde ut operahuset i Oslo samt Nidarosdomen i Trondheim. Boken som föreställningen är baserad på har även blivit ett populärt och engagerande diskussionsmaterial i skolor kring frågor om identitet, rasism, afroamerikansk historia samt som studielitteratur i ämnen som kreativt skrivande.

Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien.

I den firade regissören Farnaz Arbabi s händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs på scen av Jason ”Timbuktu” Diakité, sångerskan Mira Palme och de fem musikerna Erik Hjärpe tillika kompositör, Svante Lodén, Måns Block, Petter Lindgård och Måns Mernsten från bandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning. Föreställningen hade urpremiär i Stockholm på Skandiascenen den 21 september 2017. Tidigare i år släpptes originalmusiken från föreställningen, nitton musikaliska tolkningar från den afroamerikanska musiktraditionen till nyskrivna låtar med tidigare outgivet material i jazzens, hiphopens och soulens tecken.

EN DROPPE MIDNATT, TURNÉ 2018
Draken, Göteborg, 25 oktober kl 19:30
Draken, Göteborg, 26 oktober kl 19:30
Draken, Göteborg, 27 oktober kl 19:30 (fåtal biljetter kvar)
Draken, Göteborg, 28 oktober kl 16:00
Linköping, Konsert & Kongress, 31 oktober kl 19:30
Växjö, Växjö Konserthus, 1 november kl 19:30
Norrköping, Louis De Geerhallen, 2 november kl 19:30
Västerås, Västerås Konserthus, 3 november kl 19:30
Halmstad, Halmstad Teater, 4 november kl 16:00
Stockholm, Göta Lejon, 7 november kl 19:30 (fåtal biljetter kvar)
Vara, Vara Konserthus, 8 november kl 19:30
Lund, Sparbanken Arena, 9 november 19:30 (fåtal biljetter kvar)
Örebro, Conventum Kongress, 10 november kl 19:30
Helsingborg, Helsingborg Konserthus, 11 november kl 16:00 (fåtal biljetter kvar)

BILJETTER:
www.endroppemidnatt.se

”Väldigt väldigt bra” – Aftonbladet, ++++
”Brännande aktuellt” – Skånska Dagbladet
”…Så mycket hög kvalité på 90 min är ofattbart” – Expressen, fyra getingar
”Det är vackert och berörande och där emellan jäkligt roligt och svängigt” – HD

Sep

28

Julstämning med Janne Schaffer & Lasse Åberg!

Janne Schaffer tillsammans med Lasse Åberg, Peter Ljung samt kören Vox Viva sprider Julstämning i vinter med två exklusiva spelningar i Sundsvall och Umeå.

”Tillsammans med Lasse Åberg, Peter Ljung samt kören Vox Viva framförs traditionella julsånger som Stilla Natt, Härlig är jorden, Det är en ros utsprungen samt Norrland, Brusa högre lilla å, samt några av Lasses och mina körlåtar samt valda delar ur Ted Gärdestads musikskatt. Hjärtligt välkomna!” – Hälsningar Janne Schaffer

Speldatum:
Fredag 7 december 19.30 – Sundsvall, Tonhallen
Lördag 8 december 19.30 – Umeå, Aula Nordica

Biljetter:
​Biljetter till ”Julstämning” i Sundsvall säljs via Entré Sundsvall, 060-15 54 00, och biljetter i Umeå säljs via Ticketmaster, 077-170 70 70.

Längd:
ca 2 timmar

Sep

28

Freddie Forevers Sverigeturné förlängs och fortsätter våren 2019!

Den 19 oktober är det turnépremiär för nya showen ”Freddie Forever” på Scalateatern i Karlstad. Showen som är uppföljaren till hyllade ”Freddie 70 Years” åker sedan på en omfattande Sverigeturné. Med hög efterfrågan är det nu klart att turnén fortsätter våren 2019 och extrainsatta föreställningar släpps i Stockholm, Karlstad och Göteborg.

Night of Queen firar 10 år!
Bakom produktionen står Erik Rynefors och på scenen regerar Johan Boding, alias ”King of Queen” – uppbackad av Night of Queen Band & Choir. Sedan starten 2008 är målet för Night of Queen att hylla Freddie & Queen genom ”Sound-alike” och att allt framförs live!

Ny show
Efter succén vid showens besök i Montreux – Freddie Mercury Birthday Party (inbjudna av Queen) så var det naturligt att i en ny hyllning koppla till gruppen och Freddies tid i Montreux.

Ny Setlist
Av 26 låtar i ”Freddie 70 Years” så byts 10 låtar ut och kompletteras med 15 nya / nygamla låtar från främst skivorna Jazz -78, Live Killers -79 samt Made in Heaven -95 vilket innebär att 31 låtar presenteras under 2 tim 30 min inkl paus. För mer info om showen: www.nightofqueen.se/index.php/sv/nyheter

Spelplan hösten 2018:
19/10, 20/10, 21/10 – Karlstad, Scalateatern
26/10 – Falköping, Stadsteatern
27/10 – Mariestad, Jubileumsteatern
30/10, 31/10 – Stockholm, Cirkus Arena
9/11 – Örebro, Conventum Kongress
10/11 – Kalmar, KalmarSalen
16/11 – Eskilstuna, Lokomotivet
17/11 – Jönköpings Konserthus
18/11 – Göteborg, Lorensbergsteatern
23/11 – Malmö Live
24/11 – Växjö Konserthus
25/11 – Norrköping, Louis De Geer
30/11 – Halmstad Teater
1/12 – Kungsbacka Teater
4/12, 5/12 – Stockholm, Cirkus Arena (extraföreställningar)
7/12 – Gävle Konserthus
8/12 – Västerås Konserthus
9/12 – Uppsala Konsert & Kongress
14/12 – Vara Konserthus

Spelplan våren 2019:
11/1, 12/1 – Karlstad CCC (extraföreställningar)
25/1, 26/1 – Göteborg, Lorensbergsteatern (extraföreställningar)
1/2 – Borås, Åhaga
2/2 – Skövde Arena
8/2 – Kristianstad Arena
9/2 – Helsingborg Arena

Biljetter:
Biljetter ute nu via lifeline.se, nightofqueen.se samt lokala biljettombud

Sep

27

Nypremiär för Al Pitchers publiksuccé Sverige Syndrome!

Det börjar äntligen att närma sig nypremiär för Al Pitchers kritikerrosade standup-show ”Sverige Syndrome”. Humorföreställningen som har varit en publikframgång sedan i höstas och spelats för utsålda hus både i Sverige och utomlands, åker nu ut på sista föreställningarna med start den 26 oktober i Växjö.

– I am delighted that we are doing so many more shows. Fyfaan this is my most favourite and personal stand up show to do and audiences from Norrköping to New York, Lund to London have loved it. Forget all the bad things in the world right now, lets get in a theatre and have a great laugh together, säger Al Pitcher.

I föreställningen Sverige Syndrome vänder Al på perspektivet och vi får lära känna vår nye landsman och ta del av hans resa: från födseln i England till barndomsåren i Nya Zeeland för att sedan landa här, med en svensk fru och två barn. Han berättar om sin kärlek till Sverige och svenskar, och på ett personligt sätt förklarar varför Sverige är det bästa landet att bo i – vilket vi hoppas på även nu efter valet.

Pressröster om Sverige Syndrome:
”En het och oförglömlig scenshow.” – Corren
”… Al Pitcher kan definitivt mäta sig med internationell scenhumors storheter” – DN
”Al Pitcher är riktigt proffsig” – NT
”Publiken upplever den mäktigaste skrattattacken på hela året.” – NSD
”5/5” – JKPG News

Världsturné 2018:
26 okt – Växjö Konserthus
27 okt – Västerås Konserthus
1 nov – New York, Broadway
9 nov – Kalmar, KalmarSalen
10 nov – Borås, Sagateatern
14 nov – Malmö, Malmö Live
15 nov – Vara Konserthus
16 nov – Örebro, Conventum Kongress
17 nov – Karlstad, Scalateatern
23 nov – Linköping, Konsert & Kongress
24 nov – Jönköping Teater
1 dec – Gävle Konserthus
2 dec – Norrköping, Louis De Geer-hallen
7 dec – Stockholm, Vasateatern
8 dec – Stockholm, Vasateatern
14 dec – Helsingborg Konserthus
15 dec – Lunds Stadsteater

Biljetter:
Biljetter till sista föreställningarna ute nu via alpitcher.com samt lokala biljettombud.

Sep

27

SUCCÉ – STÅENDE OVATIONER – 4 PLUS för Özz Nûjen och Måns Möller

Igår kväll var det dags för ”Världens Historia – den osminkade sanningen” – Özz Nûjen och Måns Möllers stand up-föreställning som bildar oss i historien med en överhängande risk för skrattanfall och träningsvärk i skrattmusklerna längs vägen.

Det stod klart tidigt in i denna urspårade historielektion att publiken älskade komikerduon på scenen och att alla dansrepetitioner och filande på manus utan tvekan lönat sig. Med uppföljaren till Sveriges Historia kommer de tillbaka starkare än någonsin tillsammans.

”För några år sedan skämtade de sig genom den svenska historien. Nu avhandlar de hela världens historia. En lite mer tekniskt förfinad show. Mer dans. Ännu grövre skämt. Och ännu en gång 90 minuters oavbrutet skratt…” ++++ Aftonbladet

”Världens Historia – den osminkade sanningen” spelas på Rival i Stockholm till och med 16 december. Sverigeturné startar i Växjö 25 januari. Spelas på Draken, Göteborg 15 februari – 13 april.

Biljetter:
Biljetter till hösten 2018 och våren 2019 ute nu via varldenshistoria.com samt lokala biljettombud.

Sep

27

Publiksuccé för Kort Glad & Tacksam som har passerat 80 000 sålda biljetter! Extra dagar och extra städer nu släppta

Allting började med att Pernilla Wahlgrens 40 år på scen och 50 år på jorden blev en scenproduktion, föreställningen som döptes till Kort Glad & Tacksam blev omedelbart en succé!

Nu sex månader efter premiären kan vi konstatera att det inte bara är av en hyllad och en enad mediakår som på öppningskvällen delade ut fyror i både aftonbladet och expressen som älskar den, utan även publiken. Med fler än 80 000 sålda biljetter och det faktum att det knappt går att uppbringa en ledig stol under hela hösten 2018 så utökas nu föreställningen med fler dagar under våren 2019.

Först skall dock den dubbelt belönande kristallen vinnaren ha nypremiär 5 oktober i Östersund som blir starten på den sedan länge utsålda hösten av teatrar och konserthus! Vårens dagar finns redan nu uppsläppta via hemsidan kortgladochtacksam.se.

SPELAS PÅ RIVAL I STOCKHOLM VÅREN 2019
18 januari – 10 februari

SPELAS PÅ DRAKEN I GÖTEBORG VÅREN 2019
22 februari – 3 mars

SVERIGETURNÈ VÅREN 2019
14 februari – Örnsköldsvik, Nolaskolan
15 februari – Umeå, Idunteatern
16 februari – Luleå, Kulturens Hus
17 februari – Sundsvall, Tonhallen
8 mars – Borås, Åhaga
9 mars – Halmstad, Teatern
10 mars – Lund, Sparbanken Arena
22 mars – Norrköping, De Geerhallen
23 mars – Jönköping, Konserthuset
24 mars – Kalmar, KalmarSalen
30 mars – Uddevalla, Agnebergshallen
31 mars – Växjö, Konserthuset
5 april – Örebro, Konserthuset
6 april – Malmö, Malmö Live Konserthus
7 april – Västerås, Konserthuset
12 april – Falun, Lugnets Sporthall
13 april – Linköping, Konsert & Kongress
14 april – Gävle Konserthus

Biljetter:
Biljetter till våren 2019 ute nu via kortgladochtacksam.se samt lokala biljettombud.

Sep

27

Nypremiär för Tobias Perssons kritikerrosade föreställning ”MAN PÅ PROV”

Det börjar äntligen att närma sig nypremiär för kritikerrosade komikern Tobias Perssons föreställning ”Man på prov”, i regi av ingen mindre än Rachel Mohlin. När humorföreställningen hade premiär på Rival Hotel i våras mottogs den med stående ovationer och lysande recensioner. Tobias Persson tar föreställningen på turné landet runt med start den 4 oktober på teatern i Växjö.

– ”Man kan inte sätta ett pris på barn”, säger folk. Jag brukar svara: ”Jodå, det kan man visst, jag har alla kvitton kvar!” säger Tobias Persson

Om någon vet vad det innebär att ”lägga alla ägg i en korg” är det komikern Tobias Persson och hans fru Mia. Under fyra års tid gjorde de inte mindre än 10 IVF-försök och försökte navigera i en vardag fylld av mediciner, banklån, sprutor, yviga hormonförädlingar. Lägg till välmenande råd från nära och kära som ”Tänk inte på det för mycket! Köp en hund!” Hur fixar man egentligen att leverera ett spermaprov när svärmor sitter ute i väntrummet? Är det rätt att ”leka gud” när naturen satt stopp?

– Jag lämnade spermaprov på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Nattetid lusläste jag bisarra tips på nätet för att få fart på kroppen. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning och försökte hålla äktenskapet vid liv. Det är ett mirakel att jag inte blev knäpp, berättar Tobias Persson.

Om längtan efter barn, om pressen från omgivningen och den svåra konsten att kunna skratta högt när det är som svårast. I humorföreställningen ”Man på prov” utlovas en personlig, öppenhjärtig berättelse, kryddad med svart humor och en stor dos värme – allt ur en pappas perspektiv.

”Underbar tragikomisk förställning av allra bästa slag. Som lockar till skratt hela tiden. Texten är inte bara skriven med perfekt känsla för de smådetaljerna. Den är dessutom suveränt framförd.”++++ Aftonbladet

”Man på prov håller högsta klass. Persson levererar med en sån självklarhet att jag frågar mig vad som är inövat manus och vad som är nytt för kvällen. Det finns aldrig något onaturligt i varken ton eller rörelse.”- TeaterStockholm.se

TURNÉPLAN ”MAN PÅ PROV” HÖSTEN 2018:
4 oktober – Växjö, Växjö Teater
5 oktober – Kalmar, Kalmar Teater
6 oktober – Stockholm, Maximteatern
18 oktober – Halmstad, Figarosalen
19 oktober – Uddevalla, Östraboteatern
20 oktober – Borås, Sagateatern
26 oktober – Falkenberg, Falkenbergs Stadsteater
27 oktober – Karlstad, Scalateatern
1 november – Varberg, Varbergs Teater
2 november – Ystad, Ystad Teater
3 november – Stockholm, Maximteatern
30 november – Linköping, Forumteatern
1 december – Uppsala, Reginateatern

Aug

24

Sveriges roligaste komikerduo ​Özz Nûjen och Måns Möller tar nya föreställningen ”Världens Historia – Den osminkade sanningen” på Sverigeturné

Sveriges roligaste komikerduo Måns Möller och Özz Nûjen fortsätter att sprida sin historiekunskap när det den 20 september äntligen är dags för ”Världens Historia – den osminkade sanningen” att ha premiär på Rival i Stockholm där den spelas hela hösten fram till jul.

Nu står det också klart att komikerduon kommer att fortsätta sprida sin historiekunskap vidare ut i landet när de i vår beger sig ut på stor Sverigeturné. Den 25 januari är det premiär i Växjö på Konserthuset, biljetterna släpps idag fredag den 24 augusti.

Dundersuccén ”Sveriges Historia – den nakna sanningen” spelades för utsålda hus i flera säsonger, fick lysande recensioner och utsågs till ”Årets föreställning 2016” på den svenska standupgalan.

”Sekvensen där Möller och Nûjen dansar sig genom den svenska historien från folkdans till lambada är fullkomligt lysande”, Expressen

+++++ ”Många skämt manar till eftertanke. Men framför allt skrattar man oavbrutet i över 90 minuter, när Özz Nûjen och Måns Möller skämtar sig genom Sveriges historia”, Aftonbladet

”Herman Lindqvist har mött sina övermän”, SVD

De är väldigt bra, och det på en del överraskande sätt. Ett roliga-timmen-nummer där de dansar sig genom historien – från medeltida folkdanser till Beyoncé-rumpskak – är fantastiskt genomfört”, DN

Det är med uppföljaren som Özz Nûjen och Måns Möller nu kommer tillbaka för att bilda oss i ”Världens Historia – den osminkade sanningen”. Med sin unika, smarta, humor och dialog som verktyg kommer Måns och Özz att ta med publiken på en resa genom vår världshistoria och försöka ta sig an funderingar som:

Vem var och är den mäktigaste kvinnan genom tiderna – Elisabeth I, Margaret Thatcher eller Kleopatra?

Hur gick det till första gången man skulle provsmaka alla svampar i skogen för att se vilka som gick att äta och inte?”Jag tar den här gula trumpetliknande så kan väl du prova den där vackra röda med vita prickar på?”

Vilken är den viktigaste uppfinningen i mänsklighetens historia – ångmaskinen, hjulet eller Fidget Spinnern?

Välkommen till en 90 minuters standupshow där du säkerligen både kommer att skratta gott och dessutom lära dig en hel del om mänsklighetens historia. Vem vet, kanske även lite om dig själv? Vi får höra både väntade och oväntade historier om oss och vår värld. Med showen ”Världens Historia – Den osminkade sanningen” intar de scenen på Rival i Stockholm under hösten, och fortsätter sedan ut i landet på turné innan de flyttar till Draken i Göteborg.

”Den här föreställningen är den mest utmanande och givande jag gjort rent intellektuellt. Jag har researchat mer än någonsin och under resans gång fått ifrågasätta min världsbild så många gånger. Jag hoppas kunna förmedla mina nya insikter i världshistorien med skrattet som ledstjärna och är stolt att göra det i par med min bästa vän Özz Nûjen” – Måns Möller

”Dessa tider vi lever i nu kräver nya skämt och andra perspektiv och just skrattet och att skratta ihop har under historien visat sig vara det som håller oss ihop och gör så att vi håller ut. Krasst sett så är vi människor inte så viktiga som vi tror. Men vi är heller inte så oviktiga som vi ibland tror.” – Özz Nûjen

Historien lär oss att mod, nyfikenhet och närhet till skrattet oftast kan få dig dödad på ett ögonblick men då och då även till ett Nobelpris eller att hitta en ny kontinent. Jag trivs att jobba ihop med min bästa kompis, vi är bra på olika saker, vi tycker väldigt olika och har olika perspektiv men vi kompletterar varandra oerhört bra. Vi har under arbetets gång haft högljudda bråk för att i nästa minut skratta ihop så snoret rinner. Välkomna till vår nya show Världens Historia! – Özz Nûjen

Turnéplan våren 2019:
25 januari 2019 – Växjö Konserthus
26 januari 2019 – Halmstad Teater
1 februari 2019 – Malmö Live
2 februari 2019 – Örebro Konserthus
8 februari 2019 – Gävle Konserthus
9 februari 2019 – Uppsala Konsert & Kongress
10 februari 2019 – Västerås Konserthus

Aug

24

”Länge leve Sven-Ingvars” fortsätter sin hyllade turné våren 2019!

Efter en vår och sommar med helt utsålda konserter och lysande recensioner fortsätter Sven-Ingvars nu succéturnén. Hittills har närmare 30 000 biljetter sålts och vi kan nu med glädje meddela att ”Länge leve Sven-Ingvars” kommer tillbaka i vår med ytterligare åtta spelningar runt om i landet.

Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band. Det råder inga tvivel om att hyllningsturnén ”Länge leve Sven-Ingvars” träffar rakt i våra hjärtan och den svenska folksjälen. Oscar Magnusson som har trätt fram ur sin pappas långa skugga lotsar bandet mot en ny spännande tid fylld av spelglädje. De klassiska melodierna precis så som vi känner igen dem och även låtar som stöpts om i ett modernare uttryck.

”Vilken respons! Det har redan uppstått fler magiska stunder med publiken än jag kan räkna till, helt otroligt när jag tänker efter. Det är så fint, att där i mötet mellan glädje och sorg uppstår Sven-Ingvars av idag. Jag lånar några passande ord av pappa, med stor kärlek och respekt säger jag; Resan den fortsätter…” säger Oscar.

Se Sven-Ingvars på någon av följande platser till våren:
15 mars – Visby, Wisby Strand
22 mars – Trollhättan, Älvhögsborg
30 mars – Västerås Konserthus
31 mars – Göteborgs Konserthus
5 april – Skövde, Arena Skövde
6 april – Örebro, Conventum Kongress
14 april – Östersund, Sporthallen
26 april – Karlstad, Löfbergs Arena

Aug

24

Jonas Gardell vägrar begränsa sig – Queen of F*cking Everything

I en tid då hatet breder ut sig, demokratin hotas, USA:s president är en livsfarlig pajas, och Rysslands president är en maktfullkomlig despot, klimatförändringarna får skogarna att brinna och ett parti med rötter i nazismen vuxit till ett av Sveriges största återvänder Jonas Gardell till scenen med en föreställning som vill ingjuta livsglädje, mod och motstånd.

Queen of f*cking everything blir ett hejdundrande spektakel med stor orkester och ensemble.

Kom till Cirkus i vår, det är dags att va lycklig!

Eller som Jonas Gardell säger: Varför begränsa sig? Var the QUEEN OF F*CKING EVERYTHING!

Jonas Gardells nya show har premiär på Cirkus i Stockholm torsdag 24 januari 2019 och nu är biljetterna till ytterligare speldatum släppta.

Biljetter
www.jonasgardellshow.se
www.ticketmaster.se

Presskontakt
Helena Iles, ILES PR
helena@iles.se, 0739 80 52 51