Apr

24

Babsan åker på Sverige turné med nya föreställningen-Ett Liv i Rosa!

Babsan_960x610

BABSAN SHOW – Ett liv i rosa
En föreställning med humor, dans, show och sång
Det finns nog ingen i Sverige – ung som gammal – som inte känner till Babsan – det rosa yrvädret. En glittrig, glad och galen multitalang som kan titulera sig allt ifrån tävlingsdansare, kostymdesigner, operettstjärna, musikalskådis och kolumnist. Babsan har underhållit i decennier med tv-program, showat i ”After Dark” tillsammans med Christer Lindarw och nu senast turnerat landet runt med dansshowen ”En dans på rosor”.

Nu ställer sig Babsan på scenen i sin egna stora show: BABSAN SHOW – Ett liv i rosa! Det blir precis som det låter – show, glitter, gala och skratt. Vi kommer bjudas på stora shownummer med dansare, roliga sketcher samt monologer där vi på ett humoristiskt sätt får följa resan genom Babsans liv. Uppväxten i Skutskär, de första stapplande stegen på Folkparks-scenerna via militärtjänsten, vidare mot storstaden med allt vad det innebar – stripshower, dragshower, operetter, musikaler, melodifestivaler och mer därtill. Ett underbart, glittrande, skrattande och svängigt liv i rosa.

Producent: Lifeline
Manus: Babsan & “Mr.Showbiz” – Hans Marklund
Regi: Hans Marklund
Föreställningslängd: 90 minuter

BABSAN SHOW – Ett liv i rosa
11/11 Norrköping, Flygeln- Premiär!
12/11 Vara Konserthus
16/11 Lunds Stadsteater
17/11 Ystad Teatern
18/11 Kristianstad Konserthus
19/11 Växjö Konserthus
24/11 Göteborg, Draken
26/11 Borås, Haga
1/12 Uppsala, UKK
2/12 Karlstad, Scalateatern
3/12 Gävle Konserthus
8/12 Västerås Konserthus
9/12 Linköping, Konsert & Kongress
10/12 Örebro Konserthus
15/12 Malmö, Palladium
16/12 Kalmar, Kalmarsalen
17/12 Halmstad, Halmstad Teater

Apr

21

Martin Stenmarck gör teaterdebut med föreställningen ”Syskonkärlek – räkna med bråk” och åker på Sverigeturné!

Martin Stenmarck  Syskonkärlek, räkna med bråk

Hej. Jag heter Martin. Jag är Randis lillebror men Davids storebror. Och så är jag storebror till Emelie, Axel,
Mio. Och Elin, Johannes och Linn och Benjamin, Olle och Josef. Vår mamma hette Linda.

Martin Stenmarck har som artist stått på de största scenerna genom åren.
När han nu tar klivet in på teaterscenen är det tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist som regisserat och skrivit manus ihop med Martin och vi bjuds på en kväll med mycket musik varvat med smärtan, längtan samt glädjen i att vara uppväxt i en osedvanligt stor familj.

Artisten Martin Stenmarck har fått frågor om sin stora familj under hela sin karriär och har alltid ansträngt sig för att hitta på roliga svar på hur de är att leva med elva syskon. Men med en mamma som var en riktig hjältinna men också slav under sina
impulser berättar Martin öppenhjärtigt om hur det är att växa upp som ”Familjen Annorlunda” med ständigt nya adresser,
ständigt nya pappor och ständigt nya små barn.  Det här är berättelsen om hur det är att åka släde efter en skenande häst…

Föreställningen ”Syskonkärlek – räkna med bråk” har premiär på Maximteatern i Stockholm den 5 oktober för att sedan bege sig ut på en landsomfattande turné under hösten och vintern.
I samband med att biljetterna till föreställningen släpps utkommer också första singeln sedan xxx med Martin. Låten heter
”Ingen annan” och är specialskriven till föreställningen av Martin själv tillsammans med Andreas Moe och David Björk.
En smittsam poplåt med doft av sommar.

5/10 Stockholm – Maxim Teatern Premiär!
6/10 Stockholm – Maxim Teatern
7/10 Stockholm – Maxim Teatern
13/10 Göteborg – Kajskjul8
14/10 Göteborg – Kajskjul8
20/10Göteborg – Kajskjul8
21/10 Göteborg – Kajskjul8
28/10 Norrköping – Flygeln
3/11 Malmö – Palladium
08/11 Skövde – Stadsteatern
10/11 Örebro – Konserthuset
11/11 Gävle – Teatern
Fler datum tillkommer

Biljetterna släpps 21 april via www.martinstenmarck.com
”Syskonkärlek – räkna med bråk” produceras av Lifeline Entertainment och The Brothers

Följ Martin Stenmark online:
Instagram
Facebook

För information och kontakt med Martin Stenmarck hör av er till oss:
Helene Wigren PR & Beyond på Tel: 070-7527605 eller helene.wigren@prbeyond.se

 

Apr

20

Marika Carlsson ger efter för publiktrycket och släpper extra föreställningar av ”Jag är Gud” i höst

Marika_960x610

Marika Carlsson har under våren turnerat framgångsrikt med stående ovationer från publiken med föreställningen ”Jag är Gud”. Några föreställningar är det kvar innan de blir en välförtjänt semester. Men redan nu är de klart att Marika till hösten ger tre extra föreställningar i Malmö, Göteborg och Stockholm. Föreställningen ”Jag är Gud” har regisserats av skådespelaren Maria Lundqvist som själv gör succé med Shirley Valentine just nu.

Standupföreställningen ”Jag är Gud” är en föreställning som hyllats av både publik och kritiker. Där Marika med klockren humor och värme tar sig an sin egna kristna uppväxt och ifrågasätter Pingstkyrkan men även alla andra religioners dubbelmoral. Med en glimt i ögat bjuder hon in publiken till en ohyvlad och brutal tankeställare, där hon berättar om hur de är att aldrig tappa tron och våga tänka fritt. Med denna föreställning vill Marika inte bara få hela Sverige att skratta men även med en humoristisk prägel ta upp viktiga frågor kring vår egen tro på både religion och samhälle.

”Man får inte Guds välsignelse men man får en vansinnigt rolig kväll och några överraskningar.” säger Marika Carlsson

Marika Carlsson har sen barnsben levt med en ständig rädsla för Guds och kyrkans dömande blickar. För bara några år sedan kom hon ut som lesbisk efter att hon i 20 år levt i förnekelse till sin egna sexuella läggning. Hon har alltid trott att homosexualitet var fel, men upptäckte en dag att hon var kär i en kvinna – hur tolkar man den insikten? Vem har rätt att bestämma vem man får älska? Marika som är en homosexuell svart kvinna i dagens samhälle, har länge tampats med fördomar och diskriminering. Inspirationen bakom denna föreställning kommer djupt från hjärtat.

”Jag är Gud” extra föreställningar i höst kan ses på följande datum och platser:

Fredag 13 oktober – Malmö, Palladium kl.19:30
Fredag 27 oktober – Göteborg, Draken kl. 19:30
Söndag 26 november – Stockholm, Rival kl. 18:00

Vårens resterande föreställningar kan ses på följande datum och platser:
Fredag 28 april trollhättan – Hebeteatern kl. 19:30
Lördag 29 april Växjö – Växjö konserthus kl. 19:30
Tisdag 2 maj Göteborg – Stenhammarsalen kl. 19:30

Apr

07

Rikard Wolff Sommarturné 2017 – SOMMARDRÖMMAR

Rikard

I sommar turnerar Rikard Wolff med Sommardrömmar. Barndomsdrömmar, franska drömmar, drömmar om kärlek och Änglagårdsdrömmar, det mesta av det bästa med Rikard Wolff och hans femmannaband: Kapellmästare/piano Johan Graden.

Några omdömen från Rikards sommarturné 2016 – Chanson d’amour: ”Rikard Wolff äger vilken scen som helst” NWT, ”Wolff sjunger med hjärtat” Barometern, ”Rikard Wolff, en hjärtevärmare.” VLT.

Sommarturné 2017 – Sommardrömmar
01/7 – Norrköping, Arbis Bar & Salonger
07/7 – Ransäter, Hembygdsgården**
08/7 – Borlänge, Peace & Love festivalen
15/7 – Hudiksvall, Kulturhuset Glada Hudik *
16/7 – Sundsvall, Skönsmons kyrka *
19/7 – Häradshammar, Bygdegården/Zarahdagen Lönö *
21/7 – Åstol, Åstols rökeri *
22/7 – Falkenberg, Stålboms
02/8 – Karlskrona, Musik i Skärva
04/8 – Västervik, Gränsö Slott, Västervik
18/8 – Fårösund, Kustateljén *
25/8 – Ystad, Ystad Teater
27/8 – Stockholm, Vitabergsparken
*Endast Johan Graden, **Johan Graden och Niklas Sundén

Biljetter
Biljetter säljs via www.lifeline.se, www.ticketmaster.se samt lokala biljettombud.

Mar

30

Vintergalan är tillbaka i november med bland andra Jerry Williams, Alcazar, Orup och Sarah Dawn Finer

Vintergalan_960x610

Vintergalan 2017 bjuder på artister som Jerry Williams, Alcazar, Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Mariette samt magikerna Brynolf & Ljung. Det blir en helkväll med underhållning från ankomst till hemgång. Showen har premiär i november, därefter åker Vintergalan vidare ut i Sverige och besöker bland annat Örnsköldsvik, Kristianstad, Malmö, Sandviken och Eskilstuna.

I mitten av november är det premiär för Vintergalan, räkna med en helkväll deluxe! Underhållning från ankomst till hemgång; galashow med Sveriges artistelit, magiker och dansare. Årets medverkande är Jerry Williams, Alcazar, Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade samt Mariette. Specialeffekter och förbluffande trolleri framförs av de världskända magikerna Brynolf & Ljung. För regin står Jennie ”Bounce” Widegren och Jenny ”Velvet” Petersson.

Jerry Williams
Den ständigt aktuella rockkungen Jerry Williams befinner sig just nu ute på en lång, utsåld, rikstäckande vårturné med ”Man måste få lira”. Samma föreställning som spelat för utsålda hus i Göteborg och Stockholm under tre säsonger. Senaste plattan ”Ghost Rider” hyllades i media, Aftonbladet skrev att ”det var längesen 73-åringen lät så här avslappnat vital”, Expressen att ”räven rockar rejält”.

Alcazar
Sveriges bästa discogrupp Alcazar avslutade i december 2016 två års succé med hyllade showen ”Disco Defenders”. Showen hade premiär på Rondo i Göteborg våren 2015 och fick ett lysande mottagande från både publik och press.

Orup
Allas vår pop-hit-maskin nummer 1 spelade sin sista föreställning ”Viva La Pop” i december i fjol, då med över 115 000 sålda biljetter i bagaget och med hyllningar i media. Det blev totalt 150 utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg och därefter arenaturné med 22 konserter i 13 städer.

Sarah Dawn Finer
Den folkkära sångerskan Sarah Dawn Finer är tillbaka! Hennes medverkan i Vintergalan blir det första officiella konsertframträdandet sedan hösten 2016. Dessutom är Sarah aktuell som ny programledare för TV-programmet ”Så ska det låta” som sänds i början av nästa år.

Eric Saade
Saade var under hösten 2016 ute på en klubbturné i Sverige. Med sig hade han sin senaste EP ”Saade”, som bland annat innehåller hiten ”Wide Awake” och har över 9 miljoner streams på Spotify. I maj kommer det nytt material med Eric och i höst är han aktuell som en av deltagarna i TV-programmet ”Så mycket bättre”.

Mariette
I Melodifestivalen 2017 lyste Mariette upp med sin ljusa scenshow till ”A Million Years” Hon tävlade både som artist och låtskrivare och gick direkt vidare till finalen med sitt bidrag. I vår väntas ytterligare nya låtar att se ljuset och livesommaren 2017 kommer tillhöra Mariette.

Brynolf & Ljung
Är just nu ute på en turné runt om i landet mer scenshowen ”Hokus Pokus Motherf*ckers” och trollar skjortan av flertalet svenska kändisar i sin framgångsrika TV-serie ”Street Magic”. På Vintergalan är publiken en given del för Brynolf & Ljung, så räkna med högt tempo, knivskarpa illusioner, specialeffekter och förbluffande trolleri – mitt framför ögonen!

Spelplan
18 november – Örnsköldsvik, Fjällräven Center
19 november – Karlstad, Löfbergs Arena
24 november – Kristianstad, Kristianstad Arena
26 november – Helsingborg, Helsingborg Arena
1 december – Malmö, Malmö Arena
2 december – Malmö, Malmö Arena
8 december – Örebro, Conventum Arena
15 december – Sandviken, Göransson Arena
16 december – Linköping, SAAB Arena
17 december – Eskilstuna, STIGA Sports Arena
Fler datum tillkommer

www.vintergalan.se
www.facebook.com/vintergalan
Instagram @vintergalan

Biljetter
Biljetterna säljs via vintergalan.se

Pressbilder
www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/vintergalan

Presskontakt
Sandra Nordin, Blixten & Co, sandra@blixten.se

Mar

22

Sven-Erik Magnusson, 1942-2017

SvenErik_830x610

Sven-Erik Magnusson
1942-2017

Det är med stor sorg att meddela att Sven Erik Magnusson har lämnat oss efter en lång tids sjukdom. Han blev 74 år gammal.

Ifjol firade Sven-Erik Magnusson och hans Sven-Ingvars 60 år som band med konserter runt om i landet. Gruppen gjorde flera bejublade scenframträdanden i Sliperiet i värmländska Borgvik, detta samtidigt som TV4 gjorde en dokumentärfilm om den legendariska gruppen.

Sven-Erik Magnussons karriär började med klarinetten i Slottsbron. Sedan upptäckte han och hans vapendragare Ingvar Karlsson, elgitarren och alla dess finesser.

Det som sedan följde är en artistkarriär som saknar motstycke i svensk musikhistoria. Något som uppmärksammades förra året när gruppen valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Sven-Erik Magnusson lämnar efter sig dussintals stora hits, de flesta evigt förankrade i den svenska folksjälen. En av de mest älskade låtarna är ”Anita”, Frödingdikten han själv tonsatte till gruppens hyllningsskiva ”I Frödingland”.

Sven-Erik Magnusson tillhör de absolut största inom Sveriges nöjesliv.

Sven-Erik Magnusson blev en svensk klassiker.

Han förändrade svensk populärmusik, gjorde det värmländska till en riksangelägenhet.  Hans musik och gärning kommer att hyllas och uppskattas en lång, lång tid framöver.

Vi och våra kollegor på Lifeline är stolta och glada över att få ha representerat Sven Ingvars spelningar dom sista åren.  Alla våra tankar och stöd går till Sven Eriks familj och nära vänner.

Michael Henriksson & Lasse Karlsson

Mar

21

Succéduon Emil och Daniel Norberg gör liveshow på Rival i april!

Norberg_830x610

Succéduon Emil och Daniel Norberg har tagit internet med storm med sina parodiklipp! Med över 86 miljoner visningar på YouTube och priser såsom Årets artist (Guldtuben), Årets webbhumor (Svenska humorpriset) och YouTube’s Buzz of the Year (Big Buzz Awards) råder det ingen tvekan om att bröderna lyckats underhålla Sverige. Nu gör Sveriges okrönta parodikungar två exklusiva föreställningar under namnet ”Paniken bakom parodierna” på Rival i Stockholm den 28 och 29 april.

— Det blir en skojig men också lite lärorik föreställning som vi knåpat ihop lika snabbt och panikartat som allt annat vi gjort. Så folk ska nog känna igen sig! För oss känns det väldigt roligt att få göra något på scenen där vi kan möta människor ansikte mot ansikte istället för via skärmen, säger Emil Norberg.

Paniken bakom parodierna – prat, sång och enklare danssteg!
I föreställningen avslöjar bröderna vad som egentligen händer under arbetet med parodierna, hur idéerna kommer till, hur de testas och improviseras fram samt hur intensivt och panikartat arbetet faktiskt är! ”Paniken bakom parodierna” ger också svar på vad som hände i brödernas uppväxt som planterade så galna idéer i deras huvuden från början och hur de praktiskt går från en tokig idé till ett ännu tokigare klipp på YouTube.

Under kvällen varvas vanligt prat med små sketcher, videoklipp och exklusivt material, bland annat från bakom kulisserna. Dessutom får publiken så klart träffa bröderna efteråt och har chansen att ställa frågor eller fotograferas med dem.

Häng med!

Biljetter
Biljetter till showen ”Paniken bakom parodierna” köps via norbergnorberg.se.

Mar

16

Timbuktus succébok blir scenföreställning i höst!

Timbuktu_830x527

I höst blir Jason Diakités hyllade debutbok En droppe midnatt scenföreställning. En droppe midnatt har premiär den 21 september och spelas i Stockholm samt Malmö.

Efter slutsålda festivaler, konserter och medverkan i oändliga TV-shower valde Jason Diakité, mer känd under artistnamnet Timbuktu, att börja om. Börja om med att försöka återskapa sitt nutida jag genom att leta i historien. Resultatet blev Jasons bokdebut med En droppe midnatt, en bok som berört och blivit en försäljningsframgång med över 35 000 sålda exemplar. Nu blir succéboken till en scenföreställning.

– Jag ser framemot att få levandegöra En droppe midnatt på scen och sätta musik till orden. Den som gillade boken kommer förhoppningsvis att uppleva ännu en dimension av En droppe midnatt i och med scenframförandet, säger Jason Diakité.

En droppe midnatt är en gripande berättelse om identitet, rasism och längtan efter tillhörighet, där musiken leder publiken genom historien till nuet. Scenföreställningen sätts upp på Skandiascenen, Cirkus i Stockholm och Slagthuset i Malmö. Totalt blir det 25 föreställningar. Biljetterna släpps den 16 mars.

En droppe midnatt – en scenföreställning om livet, musiken, historien och om att inte vara halv utan snarare dubbel.

Stockholm, Skandiascenen/Cirkus
Torsdag 21/9 kl 19:30 – Premiär!
Fredag 22/9 kl 19:30
Lördag 23/9 kl 16:00 & kl 19:30
Fredag 29/9 kl 19:30
Lördag 30/9 kl 16:00 & kl 19:30
Fredag 6/10 kl 19:30
Lördag 7/10 kl 16:00 & kl 19:30
Fredag 13/10 kl 19:30
Lördag 14/10 kl 16:00 & 19:30
Fredag 20/10 kl 19:30
Lördag 21/10 kl 16:00 & kl 19:30
Fredag 27/10 kl 19:30
Lördag 28/10 kl 16:00 & kl 19:30
Fredag 3/11 kl 19:30
Lördag 4/11 kl 16:00 & kl 19:30

Malmö, Slagthuset
Fredag 17/11 kl 19:30
Lördag 18/11 kl 16:00 & 19:30

Biljetter:
Biljetter till scenföreställningen En droppe midnatt säljs via endroppemidnatt.se, ticketmaster.se samt lokala biljettombud.

Producent:
Michael Henriksson, Lifeline, michael.henriksson@lifeline.se
Lasse Karlsson, Lifeline, lasse.karlsson@lifeline.se

Marknad:
Cherie Glover, Lifeline
cherie.k.glover@lifeline.se

Management:
Björn Barnekow, Bad Taste Empire
bjorn@badtasteempire.com

PRESSKONTAKT
För mer information och pressförfrågningar, vänligen kontakta:

Assefa Communication, Elin Widmark, elin@assefa.se, 0706-17 57 72

Feb

24

Publiksuccé för Queen-hyllning – Cirkus nästa för Johan Boding och Freddie 70 Years

Freddie_960x610

Trots att vårens turné inte har börjat, utökas hyllningsturnén Freddie 70 Years med en höstturné. Redan nu är de fem första stoppen klara – Cirkus i Stockholm, Uppsala Konsert & Kongress, Västerås Konserthus, Kalmarsalen och Jönköpings Konserthus. Vårens turné startar den 10 mars i Kristianstad innan den sedan går vidare till 15 orter runt hela Sverige. Bland annat Malmö, Göteborg, Karlstad, Umeå och Linköping innan den slutligen når Sandviken den 29 april. Under konserterna får publiken uppleva Queens musik som den lät i original med en av världens främsta Freddie Mercury-tolkare, Johan Boding, som tillsammans med Night of Queen Band & Choir, framför deras låter som de lät i original. Bakom produktionen ligger Lifeline och ER-Music.

– Man tror nästan att det är Freddie själv som sjunger. Vill man höra hur Queen verkligen lät är ”Freddie 70 Years” så nära originalet man kommer i dag. Jag vet ingen show eller konsert i världen som låter i det närmaste så lik Queen som denna. Många säger att det är osannolikt att Johan Boding kan komma Freddies speciella röst så nära som han gör, säger Michael Henriksson på Lifeline som är ansvarig för turnén.

På liv eller död
Vårens turné är nästan slutsåld på vissa orter och har visat sig bli en större succé än väntat. Därför utvidgas nu turnén med fem nya orter i höst. Dessutom väntas fler orter tillkomma och höstturnén kan totalt komma att nå cirka 15 orter.

– Freddie levde ett dramatiskt liv vilket också avspeglar sig i hans röst, där varje fras är på liv eller död. Han hade en egen stil och vilja och sjöng så att man verkligen blev berörd. Den känslan försöker jag också uppnå på våra konserter, säger sångaren Johan Boding.

Odödlig musik
Förklaringen till det stora intresset kan vara att musiken håller så hög kvalitet att den hela tiden tilltalar nya generationer, samtidigt som de äldre generationerna inte tröttnar på den. Dessutom blev musiken genom Freddie tidiga död bara 45 år gammal paradoxalt nog odödlig.

– Vi vänder oss till en publik som uppskattar rockmusik i allmänhet och Queen i synnerhet. Tack vare Lifelines muskler kan vi nu nå en större och ännu bredare publik. Det är en skön bekräftelse att vi får åka runt hela Sverige och visa upp det vi har slipat på i åtta år, säger föreställningens producent Erik Rynefors.

Höstturné: Fem orter klara
– Uppsala Konsert & Kongress,
29 september
– Västerås Konserthus,
30 september
– Kalmarsalen,
6 oktober
– Jönköpings Konserthus,
7 oktober
– Cirkus, Stockholm,
8 oktober
– Cirkus, Stockholm,
11 oktober
Fler datum tillkommer.

Vårturné: Hit kommer Freddie 70 Years
– Kristianstad, Kristianstad Arena,
10 mars
– Helsingborg, Helsingborg Arena,
11 mars
– Halmstad, Halmstads Teater,
12 mars
– Växjö, Växjö Konserthus,
17 mars
– Örebro, Conventum Arena,
18 mars
– Uddevalla, Agnebergshallen,
24 mars
– Partille, Partille Arena,
25 mars
– Malmö, Malmö Arena,
31 mars
– Västerås, Västerås Konserthus,
1 april
– Luleå, Kulturens Hus,
7 april
– Umeå, Idunteatern,
8 april
– Sundsvall, Tonhallen,
9 april
– Linköping, Saab Arena,
21 april
– Karlstad, Löfbergs Arena,
28 april
– Sandviken, Göransson Arena,
29 april

Biljetter
Biljetter till konsertturnén ”Freddie 70 Years” säljs via ticketmaster, lifeline.se samt lokala biljettombud på respektive spelställe. Mer information finns på nightofqueen.se.

Smakprov
Klipp ur hyllningsföreställningen med några av Queens främsta låtar:
www.nightofqueen.se/index.php/nyheter/160-teaser
www.nightofqueen.se/index.php/ljud-film

  • Läs mer →
  • Skriven av Cherie Karlsson Glover, 24 februari 2017

Feb

05

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam tillsammans på scen!

960x610_WOW

Från ett kök på Lidingö till Rivals stora scen. För drygt två år sedan slog sig en artist och en tv-personlighet ihop för att varje vecka fundera över stora och små saker i en podcast full av skratt, glamour, pinsamheter och onödig fakta. Efter över 100 avsnitt, når de över 400.000 lyssnare varje vecka. Dessutom kammade de hem Stora Podcastpriset 2016 i kategorin ”Komedi och Underhållning”. Nu vill de ta chansen att träffa er!

Vi laddar med spontana framträdande, gäster och en och annan glittrande gåva. Och allt förevigas i en podinspelning. Självklart finns även Kid Eriksson med på scenen. Och det kommer finnas chans att bikta sig!

En härlig “After Work” den 29 mars klockan 18.30 på Rival, Stockholm
Biljetter köper du här>>

  • Läs mer →
  • Skriven av Cherie Karlsson Glover, 5 februari 2017