Jul

04

Länge leve Sven-Ingvars! Sonen Oscar Magnusson och bandet för arvet vidare

Den 22:e mars i år förlorade Sverige en av sina stora musikprofiler och artist. Sven-Erik Magnusson avled efter en lång tids kamp mot cancer. Ett helt land var i sorg, en röst och person som ”alltid funnits” var nu borta och därmed hade rösten till folkhemmets soundtrack tystnat. Men Sven-Erik lever vidare genom den oändliga låtskatt Sven-Ingvars producerat under 60 år, musiken får aldrig tystna, Sven-Ingvars lever vidare.

Oscar Magnusson, son till Sven-Erik säger;

Det handlar egentligen inte om att jag ska ta över, snarare om att hedra och föra pappas livsverk vidare. Jag vill, kan, eller ska aldrig försöka fylla hans skor, men jag vill, kan och ska göra det på det sätt som känns rätt i mitt hjärta. För mig är detta det bästa sättet att kunna ha pappa nära mig och känna att han fortfarande lever inom mig, och ett fint sätt för oss i bandet att tillsammans få möjlighet att uttrycka vår glädje och sorg. Jag tror inte att jag är ensam om att fortsatt vilja ta del av Sven-Ingvars låtskatt.

Sven-Ingvars musikaliska universum består av många musiker, producenter, vänner och kollegor men i grunden består bandet sedan många år av Oscar Magnusson (Sång/Gitarr), Staffan Ernestam (Gitarr), Klas Anderhell (Trummor), Stefan Deland (Bas), Thommy Gustafson (Piano). Med värdighet, kärlek och respekt för Sven-Erik och hans livsverk förs nu arvet av honom vidare in i framtiden. Länge leve Sven-Ingvars!

Jun

16

Patti Austin – Ella Fitzgerald: Now & Then

Julius Production & Lifeline presenterar ”Patti Austin – Ella Fitzgerald: Now & Then”
12 november 19.30, Göta Lejon (Stockholm)

Grammy-vinnaren Patti Austin hanterar alla genrer, har släppt 17 soloalbum och har uppträtt med sina låtar på Grammy Awards och Oscarsgalan. Som artist, låtskrivare och sångerska har hon haft en minst sagt lyckad karriär. En karriär som gjort henne till en av de mest älskade artisterna och en konstant på Billboards jazzlistor.

Nu aktuell med nya albumet ”Ella: Now & Then” gästar hon Stockholm och Göta Lejon i höst. I denna konsert hyllar hon den ikoniska sångerskan Ella Fitzgerald, en artist som kunde vända ut och in på sin röst och verkligen få publiken att känna musiken på det sättet hon själv gjorde.

Under kvällen kommer legendariska klassiska hits från det stora Fitzgerald-arvet, inklusive låtar som ”Mack the Knife”, ”April in Paris” och ”Lullaby of Birdland” att framföras så missa inte denna unika och fantastiska kväll med musik i världsklass!

May

15

Nu släpps datumen för Sean Banans sommarturné!

Nu är äntligen de första datumen släppta inför Sommarens turné med Sean Banan!
Sean Banan behöver knappast presenteras närmare för den stora allmänheten. Komikern, skådespelaren, sångaren och dansaren från Göteborg har dragit storpublik till alla familjeevenemang varje gång han åkt på turné. I sommar kommer han åka ut på vägarna med sin lekfulla scenshow och kommer återigen framföra alla sina hits ”Skakarumpa!” ”Copacabanana”, ”Sean den förstebanan” och ”Gamers”.

Sommarturné:
16/5 – Haugesund, Zensa bar
20/5 – Sandviken, Leklördag
21/5 – Göteborg, Göteborgs galopp
27/5 – Löddeköpinge, Center syd
06/6 – Kungsbacka, Tjolöholms slott
16/6 – Sundsvall, Hamnen Turnépremiär!
17/6 – Linköping, Putte i parken
18/6 – Stockholm, BAUHAUS-galan
01/7 – Karlstad, Putte i parken
12/7 – Västervik, Västerviks barnfestival
15/7 – Leksand, Putte i parken
16/7 – Eskilstuna, Parken zoo
21/7 – Karlshamn, Östersjöfestivalen
22/7 – Åmål, Hamnkalaset
28/7 – Piteå, Piteå dansar & ler
29/7 – Stockholm, Kungsträdgården
03/8 – Skara, Sommarkvällar
04/8 – Böda, Böda sand
05/8 – Helsingborg, Cabaret
11/8 – Lysekil, Havsbadsparken
12/8 – Gävle, Gävle stadsfestival
Fler datum tillkommer! 

Kontakt:
Pelle Berglund
pelle.berglund@lifeline.se

Marknad:
Cherie Glover, Lifeline
cherie.k.glover@lifeline.se

Följ Sean Banan:
www.facebook.com/seanbananofficial
www.instagram.com/seanbananofficial
www.youtube.com/user/DuttySeanBanan

Apr

29

Omogna killar firar jul!

Nu ska det tre kompisarna och komikerna Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larsson äntligen fira jul tillsammans igen med en ny julshow. ”Omogna killar firar jul” är en annorlunda julshow. Låtsassnö, rappande tomtar och söta barnkörer har ersatts med sketcher, standup och galet trams. Helt enkelt det perfekta sättet att fira in julen på.

Det kommer att bjudas på humor i högsta klass med deras roligaste standup varvat med skrattframkallande och tramsiga sketcher. Tillsammans på scen är dessa tre komiker en oslagbar kombination som bjuder på underhållning där publiken står i centrum. De älskar att få sin publik att skratta åt både smått och stort.
– Jag älskar att sjunga men min musiklärare gav mig en trea i betyg, om jag var tyst resten av terminen. Nu ska jag äntligen ta revansch. Alla ska få höra min vackra stämma i julstämningen säger Özz Nûjen.
*Öronproppar säljes vid entrén.

”Omogna killar firar jul” är som ett julbord med bara de goda sakerna framdukade. Det bjuds bland annat på ett julspel som spårar ur, en dag i stallet på Klitteholm och självklart blir det lite naket också. (Özz och Patrik har försökt dämpa det men Måns vägrar ge sig på den punkten)
– Özz och Patrik är ju utbildade skådespelare, det är inte jag. De säger att jag spelar över något fruktansvärt, men jag tror att det är för att de står för nära mig på scen. Det blir för starkt för dem, säger Möller. För publiken däremot kommer det bli en gripande och allvarlig känsloresa med skådespelaren Måns Möller.
I julspelet så utlovar Patrik Larsson viss nivå på dans.
– Jag har alltid haft dansen inom mig. Visst, humor är viktigt men det här är ett sätt att visa upp dansaren Patrik Larsson. Jag har ringt Lets dance flera gånger men de har inte vågat ta med mig. Deras poängskyltar går ju bara upp till tio.
Turnéplan
Fredag 1 december Malmö – Slagthuset
Lördag 2 december Malmö – Slagthuset
Söndag 3 december Stockholm – Rival
Tisdag 5 december Stockholm – Rival
Onsdag 6 december Stockholm – Rival
Fredag 8 december Malmö – Slagthuset
Lördag 9 december Malmö – Slagthuset
Söndag 10 december Stockholm – Rival
Tisdag 12 december Stockholm – Rival
Onsdag 13 december Stockholm – Rival
Fredag 15 december Malmö – Slagthuset
Lördag 16 december Malmö – Slagthuset

Biljetter:
Ticketmaster.se,lifeline.seomognakillarfirarjul.se 

Producent:
Michael Henriksson – michael.henriksson@lifeline.se
Lasse Karlsson – lasse.karlsson@lifeline.se

Marknad:
Cherie Karlsson Glover – cherie.k.glover@lifeline.se

Apr

26

Ny scenföreställning med Sune!

Sunes Jul blir familjeteater!

Årets härligaste familjeföreställning är tillbaka med en helt ny show där vad som helst kan hända. Föreställningen tar avstamp i den prisade julkalendern ”Sunes jul” från 1991 och kommer att spelas runt om i landet i vinter. Den stjärnspäckade ensemblen består av både stora och små stjärnor såsom Morgan Alling (pappa Rudolf), Pernilla Wahlgren (mamma Karin), Adam Gutniak (Sune) och många fler. Turnén har sin premiär den 17 november i Karlskrona.

Efter succéföreställningen ”Sune – Kaos i Fredagsmyset” med mer än 50 000 sålda biljetter i Sverige är det nu dags för familjen Anderssons överhuvud Rudolf (Morgan Alling) att samla familjen för en sprudlande julupplevelse i ”Sunes Jul”. Den SVT-producerade julkalendern ”Sunes Jul” från 1991 blev år 2016 framröstad som tidernas bästa julkalender.

– Det är alltid väldigt roligt att spela Rudolf. Han är en godhjärtad snåljåp som älskar sin familj. Det jag tycker mycket om med teater är att få se barnen tillsammans med sina familjer skratta åt samma saker, säger Morgan Alling.

I ”Sunes Jul” bjuds åskådarna på en underhållande familjeteater där Sune och hans smått tokiga familj intar scenen med buller och bång. Familjen Andersson bestämmer sig för att fira en harmonisk och stillsam jul med få julklappar och intimt familjemys. Planerna som familjen satt upp går dock inte riktigt som planerat. Kanske, men bara kanske, får de också oväntat besök av en viss person med stort vitt skägg och röda kläder som undrar om det finns några snälla barn.

– Det här är en helhetsupplevelse som familjen tillsammans kan ha mycket glädje av att uppleva. Det är teater där allt kan hända, avslutar Morgan Alling.

Turnédatum vintern 2017:
17 nov – Karlskrona, Konserthusteatern 18:30 Premiär!
18 nov – Kalmar, Kalmarsalen 14:00
18 nov – Kalmar, Kalmarsalen 17:00
19 nov – Malmö, Malmö Live 14:00
19 nov – Malmö, Malmö Live 17:00
24 nov – Jönköping, Konserthuset 18:30
25 nov – Halmstad, Halmstad Teater 14:00
25 nov – Halmstad, Halmstad Teater 17:00
26 nov – Örebro, Konserthuset 14:00
26 nov – Örebro, Konserthuset 17:00
01 dec – Linköping, Konserthuset 18:30
02 dec – Göteborg, Konserthus 14:00
02 dec – Göteborg, Konserthus 17:00
03 dec – Malmö, Malmö Live 14:00
03 dec – Malmö, Malmö Live 17:00
08 dec – Gävle, Konserthuset 18:30
09 dec – Västerås, Konserthus 14:00
09 dec – Västerås, Konserthus 17:00
10 dec – Stockholm, Cirkus Arena 14:00
10 dec – Stockholm, Cirkus Arena 17:00
15 dec – Karlstad,  CCC 18:30
16 dec – Uppsala,  Konserthus 14:00
16 dec – Uppsala,  Konserthus 17:00
17 dec – Stockholm, Cirkus Arena 14:00
17 dec – Stockholm, Cirkus Arena 17:00
06 jan – Kristianstad, Kristianstad Arena 17:00
Biljetter: Biljetter finns att köpa på www.SuneTeater.se samt www.lifeline.se eller via de lokala konserthusen.

Apr

25

Högt publiktryck! – Al Pitcher släpper fler föreställningsdatum till hösten!

Nyheten om Al Pitchers nya standup-show Sverige Syndrome har redan rönt stor uppmärksamhet bland hans fans och resulterat i utsålda föreställningar i både Stockholm och Malmö, samt enbart ett fåtal biljetter kvar i Göteborg. På grund av detta höga publiktryck släpper Al och Lifeline upp extrainsatta föreställningar samt lägger till Skövde i turnéplanen.

– I am delighted that everyone is buying the tickets. Can’t wait to do the show in autumn, after the Swedish summer, and what a great week that is, säger Al Pitcher.

Nya standup-showen Sverige Syndrome är Als hyllning till Sverige och allt som får honom att känna sig svensk. Tidigare har vi fått ta del av hans klockrena observationer av oss svenskar, men nu vänder Al på perspektivet och låter oss få följa med på hans egen resa som lett honom från England och Nya Zeeland till Sverige där han nu bor med svensk fru och två barn (som inte alltid förstår varför man ska bo i Sverige när Nya Zeeland, aka paradiset, finns).

Turnéplan:
27/10 – Norrköping, Flygeln
28/10 – Göteborg, Draken – fåtal biljetter kvar
03/11 – Västerås Konserthus
04/11 – Malmö, Palladium – extrainsatt matinéföreställning
04/11 – Malmö, Palladium – slutsålt!
10/11 – Stockholm, Skandiascenen
11/11 – Stockholm, Skandiascenen – slutsålt!
17/11 – Karlstad, Scalateatern
22/11 – Skövde, Stadsteatern – nytillkommen
24/11 – Linköping Konsert & Kongress
25/11 – Göteborg, Draken – extrainsatt föreställning
01/12 – Stockholm, Skandiascenen
02/12 – Stockholm, Skandiascenen
08/12 – Luleå, Kulturens hus
09/12 – Umeå, Idunteatern

Biljetter:
Biljetter till showen ”Sverige Syndrome” köps via alpitcher.se samt lokala biljettombud.

Producent:
Michael Henriksson, Lifeline, michael.henriksson@lifeline.se
Lasse Karlsson, Lifeline, lasse.karlsson@lifeline.se

Marknad:
Cherie Glover, Lifeline
cherie.k.glover@lifeline.se

Apr

24

Babsan åker på Sverige turné med nya föreställningen-Ett Liv i Rosa!

BABSAN SHOW – Ett liv i rosa
En föreställning med humor, dans, show och sång
Det finns nog ingen i Sverige – ung som gammal – som inte känner till Babsan – det rosa yrvädret. En glittrig, glad och galen multitalang som kan titulera sig allt ifrån tävlingsdansare, kostymdesigner, operettstjärna, musikalskådis och kolumnist. Babsan har underhållit i decennier med tv-program, showat i ”After Dark” tillsammans med Christer Lindarw och nu senast turnerat landet runt med dansshowen ”En dans på rosor”.

Nu ställer sig Babsan på scenen i sin egna stora show: BABSAN SHOW – Ett liv i rosa! Det blir precis som det låter – show, glitter, gala och skratt. Vi kommer bjudas på stora shownummer med dansare, roliga sketcher samt monologer där vi på ett humoristiskt sätt får följa resan genom Babsans liv. Uppväxten i Skutskär, de första stapplande stegen på Folkparks-scenerna via militärtjänsten, vidare mot storstaden med allt vad det innebar – stripshower, dragshower, operetter, musikaler, melodifestivaler och mer därtill. Ett underbart, glittrande, skrattande och svängigt liv i rosa.

Producent: Lifeline
Manus: Babsan & “Mr.Showbiz” – Hans Marklund
Regi: Hans Marklund
Föreställningslängd: 90 minuter

BABSAN SHOW – Ett liv i rosa
11/11 Norrköping, Flygeln- Premiär!
12/11 Vara Konserthus
16/11 Lunds Stadsteater
17/11 Ystad Teatern
18/11 Kristianstad Konserthus
19/11 Växjö Konserthus
24/11 Göteborg, Draken
26/11 Borås, Haga
1/12 Uppsala, UKK
2/12 Karlstad, Scalateatern
3/12 Gävle Konserthus
8/12 Västerås Konserthus
9/12 Linköping, Konsert & Kongress
10/12 Örebro Konserthus
15/12 Malmö, Palladium
16/12 Kalmar, Kalmarsalen
17/12 Halmstad, Halmstad Teater

Apr

21

Martin Stenmarck gör teaterdebut med föreställningen ”Syskonkärlek – räkna med bråk” och åker på Sverigeturné!

Hej. Jag heter Martin. Jag är Randis lillebror men Davids storebror. Och så är jag storebror till Emelie, Axel,
Mio. Och Elin, Johannes och Linn och Benjamin, Olle och Josef. Vår mamma hette Linda.

Martin Stenmarck har som artist stått på de största scenerna genom åren.
När han nu tar klivet in på teaterscenen är det tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist som regisserat och skrivit manus ihop med Martin och vi bjuds på en kväll med mycket musik varvat med smärtan, längtan samt glädjen i att vara uppväxt i en osedvanligt stor familj.

Artisten Martin Stenmarck har fått frågor om sin stora familj under hela sin karriär och har alltid ansträngt sig för att hitta på roliga svar på hur de är att leva med elva syskon. Men med en mamma som var en riktig hjältinna men också slav under sina
impulser berättar Martin öppenhjärtigt om hur det är att växa upp som ”Familjen Annorlunda” med ständigt nya adresser,
ständigt nya pappor och ständigt nya små barn.  Det här är berättelsen om hur det är att åka släde efter en skenande häst…

Föreställningen ”Syskonkärlek – räkna med bråk” har premiär på Maximteatern i Stockholm den 5 oktober för att sedan bege sig ut på en landsomfattande turné under hösten och vintern.
I samband med att biljetterna till föreställningen släpps utkommer också första singeln sedan xxx med Martin. Låten heter
”Ingen annan” och är specialskriven till föreställningen av Martin själv tillsammans med Andreas Moe och David Björk.
En smittsam poplåt med doft av sommar.

5/10 Stockholm – Maxim Teatern Premiär!
6/10 Stockholm – Maxim Teatern
7/10 Stockholm – Maxim Teatern
13/10 Göteborg – Kajskjul8
14/10 Göteborg – Kajskjul8
20/10Göteborg – Kajskjul8
21/10 Göteborg – Kajskjul8
28/10 Norrköping – Flygeln
3/11 Malmö – Palladium
08/11 Skövde – Stadsteatern
10/11 Örebro – Konserthuset
11/11 Gävle – Teatern
Fler datum tillkommer

Biljetterna släpps 21 april via www.martinstenmarck.com
”Syskonkärlek – räkna med bråk” produceras av Lifeline Entertainment och The Brothers

Följ Martin Stenmark online:
Instagram
Facebook

För information och kontakt med Martin Stenmarck hör av er till oss:
Helene Wigren PR & Beyond på Tel: 070-7527605 eller helene.wigren@prbeyond.se

 

Apr

20

Marika Carlsson ger efter för publiktrycket och släpper extra föreställningar av ”Jag är Gud” i höst

Marika Carlsson har under våren turnerat framgångsrikt med stående ovationer från publiken med föreställningen ”Jag är Gud”. Några föreställningar är det kvar innan de blir en välförtjänt semester. Men redan nu är de klart att Marika till hösten ger tre extra föreställningar i Malmö, Göteborg och Stockholm. Föreställningen ”Jag är Gud” har regisserats av skådespelaren Maria Lundqvist som själv gör succé med Shirley Valentine just nu.

Standupföreställningen ”Jag är Gud” är en föreställning som hyllats av både publik och kritiker. Där Marika med klockren humor och värme tar sig an sin egna kristna uppväxt och ifrågasätter Pingstkyrkan men även alla andra religioners dubbelmoral. Med en glimt i ögat bjuder hon in publiken till en ohyvlad och brutal tankeställare, där hon berättar om hur de är att aldrig tappa tron och våga tänka fritt. Med denna föreställning vill Marika inte bara få hela Sverige att skratta men även med en humoristisk prägel ta upp viktiga frågor kring vår egen tro på både religion och samhälle.

”Man får inte Guds välsignelse men man får en vansinnigt rolig kväll och några överraskningar.” säger Marika Carlsson

Marika Carlsson har sen barnsben levt med en ständig rädsla för Guds och kyrkans dömande blickar. För bara några år sedan kom hon ut som lesbisk efter att hon i 20 år levt i förnekelse till sin egna sexuella läggning. Hon har alltid trott att homosexualitet var fel, men upptäckte en dag att hon var kär i en kvinna – hur tolkar man den insikten? Vem har rätt att bestämma vem man får älska? Marika som är en homosexuell svart kvinna i dagens samhälle, har länge tampats med fördomar och diskriminering. Inspirationen bakom denna föreställning kommer djupt från hjärtat.

”Jag är Gud” extra föreställningar i höst kan ses på följande datum och platser:

Fredag 13 oktober – Malmö, Palladium kl.19:30
Fredag 27 oktober – Göteborg, Draken kl. 19:30
Söndag 26 november – Stockholm, Rival kl. 18:00

Vårens resterande föreställningar kan ses på följande datum och platser:
Fredag 28 april trollhättan – Hebeteatern kl. 19:30
Lördag 29 april Växjö – Växjö konserthus kl. 19:30
Tisdag 2 maj Göteborg – Stenhammarsalen kl. 19:30

Apr

07

Rikard Wolff Sommarturné 2017 – SOMMARDRÖMMAR

I sommar turnerar Rikard Wolff med Sommardrömmar. Barndomsdrömmar, franska drömmar, drömmar om kärlek och Änglagårdsdrömmar, det mesta av det bästa med Rikard Wolff och hans femmannaband: Kapellmästare/piano Johan Graden.

Några omdömen från Rikards sommarturné 2016 – Chanson d’amour: ”Rikard Wolff äger vilken scen som helst” NWT, ”Wolff sjunger med hjärtat” Barometern, ”Rikard Wolff, en hjärtevärmare.” VLT.

Sommarturné 2017 – Sommardrömmar
01/7 – Norrköping, Arbis Bar & Salonger
07/7 – Ransäter, Hembygdsgården**
08/7 – Borlänge, Peace & Love festivalen
16/7 – Sundsvall, Skönsmons kyrka *
19/7 – Häradshammar, Bygdegården/Zarahdagen Lönö *
21/7 – Åstol, Åstols rökeri *
22/7 – Falkenberg, Stålboms
02/8 – Karlskrona, Musik i Skärva
04/8 – Västervik, Gränsö Slott, Västervik
18/8 – Fårösund, Kustateljén *
25/8 – Ystad, Ystad Teater
27/8 – Stockholm, Vitabergsparken
*Endast Johan Graden, **Johan Graden och Niklas Sundén

Biljetter
Biljetter säljs via www.lifeline.se, www.ticketmaster.se samt lokala biljettombud.