Vintergalan

Start » Artister » Vintergalan

VINTERGALAN ÅTERVÄNDER I NOVEMBER 2018

Den 23 november är det premiär för årets upplaga av Vintergalan. Sveriges största ambulerande företagsevent som är tillbaka med en sprudlande artistkonstellation. Vintergalan 2018 bjuder på artisterna LENA PHILIPSSONUNO SVENNINGSSONMÅNS ZELMERLÖWMOLLY HAMMAREBBOT LUNDBERG & ANDERS GLENMARK tillsammans med kvällens värd MARK LEVENGOOD. Den stjärnspäckade artistshowen genomför i år sex föreställningar i fem städer med en show fylld av energi, hits och uppbackad av ett eminent liveband under ledning av Jonas Gröning.

Nytt för i år är att vi även släpper läktarbiljetter för dig som vill uppleva showen som ren konsert.

Showstart kl 21:00
Show cirka 2:30 inklusive paus

VINTERGALAN SPELAS PÅ FÖLJANDE ORTER:
23 November Kristianstad, Kristianstad Arena
30 November Malmö, Malmö Arena
01 December Malmö, Malmö Arena
06 December Göteborg, Scandinavium
07 December Örebro, Conventum
15 December Sandviken, Göranssons Arena


ARTISTER 2018

LENA PHILIPSSON

Lena Philipssons slog igenom stort i samband med sin medverkan i Melodifestivalen 1986. Sedan dess har hitlåtarna avlöst varandra, och i ett flertal shower har hon vunnit publikens hjärta. 2004 gjorde Lena Philipsson comeback i Melodifestivalen och vann med låten "Det gör ont”. Hon har också varit programledare för tävlingen vid tre tillfällen under 2000-talet.

Hennes första krogshow, "Lena Ph Agent 006” på Hamburger Börs i Stockholm blev en succé och har genom åren följts upp av flera framgångsrika föreställningar. Under 2007 och 2008 genomförde hon tillsammans med Orup den bejublade krogshowen "Lena+Orup” som började i Stockholm, flyttades till Göteborg och sedan åkte på en turné över hela landet. Sammanlagt sågs den av närmare 250 000 personer. 2011 firade Lena Philipsson 25 år som artist med den pampiga föreställningen "Min drömshow” på Cirkus i Stockholm och firandet fortsatte året efter med en utsåld show på Rondo i Göteborg.

Hösten 2013 och våren 2014 medverkade Lena Philipsson i musikalen SPÖK! tillsammans med Loa Falkman, Måns Zelmerlöw och Sussie Eriksson.

Hösten 2015 släpps Lena Philipssons tolfte studioalbum i eget namn, "Jag är ingen älskling”, och i februari 2016 hade hon premiär för sin nya show med samma namn, 30 år efter det stora genombrottet. ”Jag är ingen älskling” framfördes under två års tid inför utsålda salonger och sågs av 120 000 besökare. I juni 2018 påbörjar Lena Philipsson en egen sommarturné igen, för första gången på tolv år.

UNO SVENNINGSSON

Efter medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” hösten 2017 bjöd Uno på en comeback utav rang. I början av februari 2018 gav Uno ut sin skiva "Andras sånger" bestående av alla Unos tolkningar från "Så mycket bättre" men även tolkningar av låtar tillhörande bland andra Håkan Hellström och Olle Ljungström. Det blev också startskottet för en näst intill utsåld Sverigeturné under våren 2018, som möttes av jubel och hyllningar från så väl press som publik.

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger.

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda', med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. Bandet gav ut sin senaste skiva år 2014, men 1993 inledde Uno även en lyckad satsning på sin solokarriär. Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” (med Eva Dahlgren). Låten "Under ytan" har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.

MÅNS ZELMERLÖW

2015 tog han världen med storm med låten ”Heroes” som direkt gick upp som listetta i 22 länder. De senaste åren har han toppat listorna med låtar som ”Should’ve Gone Home”, ”Wrong Decision” och nu senast ”Happyland”. Med sin fantastiska röst, karisma och förmåga att underhålla är Måns Zelmerlöw, förutom en av Sveriges främsta artister, en stor folkkär personlighet.

MOLLY HAMMAR

Molly Hammar har varit en av Sveriges största röster sedan hon slog igenom i Idol 2011. Trots att det nu är sju år sedan, är hon bara tjugotvå fyllda. Fjärdeplatsen i Idol öppnade upp en uppsjö av möjligheter. Det gav henne skivkontrakt, som ledde till två guldsäljande singlar och medverkan i Melodifestivalen 2015. Molly Hammar är aktuell med nytt album under 2018.

EBBOT LUNDBERG

Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot Lundberg till våra absolut främsta artister. Forne frontmannen i “The Soundtrack of our Lives” och “Union Carbide Production” har blivit folklig. Först genom sin medverkan i “Så Mycket Bättre” men också via sitt egna TV program hösten 2017, Ebbots Ark. Ett program som i sig snittade på 1 miljon tittare per avsnitt.

ANDERS GLENMARK

Med många hits i bagaget som Mare Mare, Hon sa, och Hon har blommor i sitt hår är Anders synonymt för många med 90-talets Svenska pop. Redan som 19-åring gjorde Anders Glenmark debut med skivan Någon gång, någon stans. Men också som en tredjedel i supergruppen GES som med sin comeback förra året resulterade i sex utsålda Borgholms ruiner och i år turnerat sig igenom sommar Sverige och blivit en av årets största turnéer.

Biljetter:
vintergalan.se

För bokning och frågor angående matbiljetter, ring 08-509 077 46.

Följ Vintergalan:
www.facebook.com/vintergalan
@vintergalan

 

Relaterade artistlänkar
Pressfoton