Rikard Wolff

Start » Artister » Rikard Wolff
Wolff_960x610

""Min sommarturné 2017 har fått namnet SOMMARDRÖMMAR:
Barndomsdrömmar, drömmar om kärlek, franska drömmar,
Änglagårdsdrömmar, drömmen om fred och frihet.
Jag väljer det mesta av det bästa ur min repertoar,
från teatern, från filmen, från mina album.
Vi får aldrig upphöra att drömma on en bättre värld” - Rikard Wolff

Rikard ackompanjeras av ett femmannaband bestående av Per ”Texas” Johansson, Oskar Schönning, Sofia Winiarski, Konrad Agnas samt på piano/kapellmästare Johan Graden.

Några omdömen från Rikards sommarturné 2016 – Chanson d’amour: ”Rikard Wolff äger vilken scen som helst” NWT, ”Wolff sjunger med hjärtat” Barometern, ”Rikard Wolff, en hjärtevärmare.” VLT.

Sommarturné 2017 – Sommardrömmar
01/7 – Norrköping, Arbis Bar & Salonger
07/7 – Ransäter, Hembygdsgården**
08/7 – Borlänge, Peace & Love festivalen
15/7 – Hudiksvall, Kulturhuset Glada Hudik *
16/7 – Sundsvall, Skönsmons kyrka *
19/7 – Häradshammar, Bygdegården/Zarahdagen Lönö *
21/7 – Åstol, Åstols rökeri *
22/7 – Falkenberg, Stålboms
02/8 – Karlskrona, Musik i Skärva
04/8 – Västervik, Gränsö Slott, Västervik
18/8 – Fårösund, Kustateljén *
25/8 – Ystad, Ystad Teater
27/8 – Stockholm, Vitabergsparken
*Endast Johan Graden, **Johan Graden och Niklas Sundén

Om Rikard Wolff
Rikard har gått Teaterhögskolan och kom därefter till Unga Klara och Suzanne Ostens uppsättning av I lusthuset. Han har också medverkat i en rad föreställningar av Rickard Günther. Rikard blev mycket uppmärksammad då han gjorde titelrollen i Hamlet på Östgötateatern och titelrollen i Merlin på Stockholms stadsteater, Sångaren i Den europeiska kritcirkeln på Göteborgs Stadsteater, Zach i Chorus Line på Göteborgsoperan. Han har spelat Salieri i både Riksteaterns och Stadsteaterns egen uppsättning av Amadeus.

På TV och film har han bland annat medverkat i Änglagård-filmerna och Så vit som en snö. Hösten 2008 tilldelades Rikard det prestigefyllda Cornelis Vreeswijk-stipendiet Skådespelaren, artisten och estradören Rikard Wolff är sedan länge ett stort namn i hela landet. Via filmer, teaterföreställningar och konsertturnéer har han visat sitt omfång. Med sin sensuella röst och karisma kan han ta sig an allt från originalmaterial komponerat av många av landets mest välrenommerade låtskrivare (ofta med texter av Rikard själv) till personliga Edith Piaf- och Jacques Brel-tolkningar. Allt kryddat med anekdoter och mellansnack med närvaro.

Diskografi
Recital (1991)
Pojken på månen (1995)
Stjärnklara nätter (1997)
Min allra största kärlek (2000)
Decemberbarn (2001)
Du får mig om jag får dig (2003)
Chanson suicide (2005)
Allt du kan önska dig (2005)
Tango (2009)

Relaterade artistlänkar
Pressfoton
Video Arkiv
Kommande Föreställningar
  • 2017-07-01
    NORRKÖPING
    Arbis Bar & Salong
  • 2017-07-07
    FILIPSTAD
    Bälgspel från landsvägskanten
  • 2017-07-08
    BORLÄNGE
    Peace and Love festivalen
  • Visa fler föreställningar