P-Floyd - Welcome to the Machine tour

Start » Artister » P-Floyd – Welcome to the Machine tour

P-Floyd är tillbaka för att framföra Pink Floyds kanske mörkaste och tyngsta album. Ett album om sorg, saknad, förlust men också filosofiska betraktelser över mänskliga relationer, drömmar och hur de kan slå tillbaka mot en.

Wish You Were Here är fullspäckad med känslor, tankar och uttryck som speglar supergruppen Pink Floyds sinnesstämning just då. Soundet på skivan har inspirerat många efterföljande musikstilar och artister. Både David Gilmour och Richard Wright har angivit detta odödliga album som sin favorit av allt som Pink Floyd har gjort.

P-Floyd kommer att framföra Wish You Were Here i sin helhet, med sina egna tolkningar, vilket innebär att publiken får höra albumet på ett nytt sätt. Man spelar dessutom ett stort antal låtar från Pink Floyds övriga katalog, vilket borgar för en helkväll med musik för alla sinnen, då P-Floyd har gjort sig kända för att bjuda magiska visuella scenshower i samklang med den sinneshöjande musiken.

Om P-Floyd:
P-Floyd - ett av världens främsta konceptband. Det omdömet kommer från flera håll, dels från bandets fantastiska fans, Floydianerna, men även från synnerligen välmeriterade branschrävar som Mikael Henriksson (Lifeline) och Pete Smith som iscensatte Roger Waters konsert i Berlin när muren hade fallit samt Live Aid. Pete Smith har även jobbat med flera av Pink Floyds medlemmar och varit manager till Roger Waters. Han närvarade tillsammans med Peter Gilmour, bror till David Gilmour den förra Dalhalla triumfen 2016.

Som konceptband kopierar P-Floyd inte supergruppen Pink Floyd rakt av. Det finns andra band som gör det med den äran. P-Floyd vill nyfiket och passionerat utveckla, tolka och bjuda sin publik på nya intryck och upplevelser samtidigt som man får avnjuta sin favoritmusik. Kärnan, kärleken och respekten till den tidlösa musiken ursprungligen skapad av Pink Floyd finns alltid där. Att kopiera musiken rakt av är enligt P-Floyd lite som att se favoritfilm återgiven i minsta detalj fast med nya skådespelare, och det passar bandet bättre att kreativt jobba med musiken de älskar och tillföra något av sig själva.

P-Floyd är:
Jan Stumsner, Gitarr
Hans Lundin, Sång och Gitarr
Mats Nilsson, Keyboard och Sång
Håkan Norlin, Keyboard
Peter Holmstedt, Bas
Klas Anderhell, Trummor
Thomas Alm - Saxofoner
Marica Lindé - Kör
Eleonor Ågeryd - Kör

Såhär kan deras konserter under 2016 sammanfattas:
”P-Fektion – högsta betyg till P-Floyd i Dalhalla”
- Dalarnas Tidning (till recension: http://www.dt.se/noje/musik/p-fektion-hogsta-betyg-till-p-floyd-i-dalhalla)

Spelplan hösten 2018:
16 december - Stockholm, Cirkus 19:30
20 december - Stockholm, Cirkus 19:30
21 december - Linköping, Konsert & Kongress  19:30
22 december - Göteborg, Lisebergshallen 19:30

Spelplan våren 2019:
8 mars - Karlstad, Scalateatern 19:30
10 mars - Västerås, Västerås Konserthus 19:30
29 mars - Örebro, Örebro Konserthus 19:30
30 mars - Uppsala, Konsert & Kongress 19:30
31 mars - Gävle, Gävle Konserthus 19:30
4 april - Kalmar, Kalmarsalen 19:30
6 april - Växjö, Växjö Konserthus 19:30
7 april - Malmö, Malmö Live 19:30

Biljetter:
Biljetter till Stockholm och Linköping köps på www.ticketmaster.se och biljetter till Göteborg köps på www.eventim.se. Biljetter till samtliga datum går även att köpa via länkarna i kalendern här nere till höger.

Kontakt:
lifeline.se

För mer info se www.p-floyd.com

Relaterade artistlänkar
Pressfoton
Video Arkiv
Kommande Föreställningar