Özz Nûjen

Start » Artister » Özz Nûjen

Få personer har ett lika imponerande cv som Özz Nûjen. Som skådespelare har han spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och syns våren 2014 som en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson. Özz Nûjen har även rönt framgångar på teaterscenen som Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”. Som programledare har han bland annat lett talkshowen ”Özz i P1″, “Lika olika” på SVT och P3-programmet ”Morgonpasset”.

Under 2012 belönades Özz Nûjen med Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen. Dessutom turnerade han i hela landet med sin hyllade succéföreställning ”Dålig stämning” som även sändes i SVT.

2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han gjorde även en av rollerna i Sveriges Radios stjärnspäckade julkalender ”Alla barnen firar jul”.

Kontakt:
www.lifeline.se

Mer om Özz Nûjen:
www.nujen.nu

Relaterade artistlänkar