Özz Nûjen

Start » Artister » Özz Nûjen
ozz960x500

Inför valet 2014 presenterar en av Sveriges största standup-komiker en helt nyskriven föreställning. Med ”Statsminister Özz Nûjen” gör Özz Nûjen en skarp standupshow som granskar makten och rör om i den politiska grytan, med lika mycket humor som allvar. Hans senaste föreställning ”Dålig stämning” blev en stor succé och kallades ”brännande politisk och brutalt rolig” och en ”modig monolog som får publiken att jubla” i media. Nu tar Özz Nûjen den politiska humorn ett steg längre med ”Statsminister Özz Nûjen”.

– Jag kommer vända upp och ner på vad som sägs och inte sägs, det politikerna vill gömma och glömma och varför dom har slutat att drömma, säger Özz Nûjen.

Citat från premiären av Statsminister Özz Nûjen - Rival 2014-03-14:

"Nu är det Özz som regerar"
"Mycket roligare än så, kan det knappast bli."
Aftonbladet ++++

"Folk skrattar sig gulblåa i ansiktet"
"ett hysteriskt roligt vallöfte"
Dagens Nyheter, Jane Magnusson

"han är väldigt, väldigt bra på att våga vara obekvämt rolig"
Svenska Dagbladet, Lars Ring

"Passionerad statsminister"
Expressen

“alldeles makalösa komiska timing”
Kulturnytt

Özz Nûjen
Få personer har ett lika imponerande cv som Özz Nûjen. Som skådespelare har han spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och syns våren 2014 som en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson. Özz Nûjen har även rönt framgångar på teaterscenen som Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”. Som programledare har han bland annat lett talkshowen ”Özz i P1″, “Lika olika” på SVT och P3-programmet ”Morgonpasset”.
Under 2012 belönades Özz Nûjen med Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen. Dessutom turnerade han i hela landet med sin hyllade succéföreställning ”Dålig stämning” som även sändes i SVT.

2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han gjorde även en av rollerna i Sveriges Radios stjärnspäckade julkalender ”Alla barnen firar jul”.

Se turnéplan - klicka här

Mer om Özz Nûjen: www.nujen.nu

För mer information:
www.lifeline.se
www.roaproduktion.se

Relaterade artistlänkar