Özz Nûjen & Måns Möller - Världens Historia

Start » Artister » Özz Nûjen & Måns Möller – Världens Historia

Sveriges mest dynamiska och underhållande komiker-duo Özz Nûjen och Måns Möller bjuder med oss på en ny resa bakåt i tiden. Efter att närmare 80 000 personer vallfärdat till konserthus och teatrar genom vårt avlånga land för att skratta sig igenom "Sveriges Historia – den nakna sanningen" återkommer nu Özz Nûjen och Måns Möller med föreställningen "Världens historia – den osminkade sanningen"!

Välkomna till en 90-minuters standupshow där du kommer att både skratta läppen av dig och lära dig en hel del om mänsklighetens historia och kanske även lite om dig själv. Vi kommer att få se och höra både väntade och oväntade historier om oss och vår värld. Visste du till exempel att för första gången i världshistorien dör fler människor av fetma än av svält?

”Världen som vi känner den är inte sig lik längre och för att förstå var vi är på väg måste vi stanna upp och blicka bakåt.” – Özz Nujen

”Jag har funderat på hur svårt det måste ha varit att jobba som SYO-konsulent på den tiden folk bara kunde välja mellan att vara jägare eller samlare?” – Måns Möller

Med sin unika, smarta och populära humor och dialog som verktyg kommer Måns och Özz ta med publiken på en resa genom vår världshistoria och försöka ta sig an funderingar som:

Vem var och är den mäktigaste kvinnan genom tiderna? Elisabeth I, Margaret Thatcher eller Kleopatra?

Hur gick det till första gången man skulle provsmaka alla svampar i skogen för att se vilka som gick att äta och inte?  – ”Jag tar den här gula trumpetliknande så kan väl du prova den där vackra röda med vita prickar på?”

Vilken är den viktigaste uppfinningen i mänsklighetens historia, ångmaskinen, hjulet eller Fidget Spinnern?

Spelas på Rival i Stockholm hösten 2018
20 september - 16 december

Sverigeturné våren 2019
25 januari - Växjö Konserthus 19:30
26 januari - Halmstad Teater 19:30
1 februari - Malmö Live 19:30
2 februari - Örebro Konserthus 19:30
8 februari - Gävle Konserthus 19:30
9 februari - Uppsala Konsert & Kongress 19:30
10 februari - Västerås Konserthus 19:30

Spelas på Draken i Göteborg våren 2019
15 februari - 13 april

Recensioner:
”En lite mer tekniskt förfinad show. Mer dans. Ännu grövre skämt. Och ännu en gång 90 minuters oavbrutet skratt, även om det smyger sig in lite oväntat allvar mot slutet.”
AFTONBLADET – Läs mer

”Energi och utstrålning lika galet älskansvärd som alltid.”
”Özz och Måns är lärarvikarierna man alltid drömt om, som balanserar sin lektion mellan fakta och absurditet. Humor med avsikt.”
SVENSKA DAGBLADET – Läs mer

”Özz & Måns träffar rätt i magen”
EXPRESSEN – Läs mer

”Idén är ju lysande och välskriven. att dundra igenom världshistorien, åtminstone människans del av den, och klippa in motsvarande nutida beteenden
eller personer blir onekligen komiskt.”
DAGENS NYHETER – Läs mer

Biljetter:
Världenshistoria.com

Producent:
Michael Henriksson,Lifeline
michael.henriksson@lifeline.se

Lasse Karlsson, Lifeline
lasse.karlsson@lifeline.se

Relaterade artistlänkar
Kommande Föreställningar