Marika Carlsson - Jag är Gud

Start » Artister » Marika Carlsson – Jag är Gud

Marika Carlssons humorföreställning ”Jag är Gud” är nominerad till ”Årets scenshow” och avslutas med tre efterlängtade extraföreställningar i Malmö, Göteborg och Stockholm under hösten. 

För snart ett år sedan hade Marika Carlssons humorföreställning ”Jag är Gud” premiär. Föreställningen togs emot med stående ovationer av publiken, blev kritikerrosad och efter publiktrycket tillsattes därmed höstens tre avslutande föreställningar i Malmö, Göteborg och Stockholm. Föreställningen har nominerats både till QX-galan och nu senast till Barncancergalan - Det svenska humorpriset för ”Årets scenshow”. Turnén avslutas med tre föreställningar, en kväll vardera i Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Tänk om Gud är en svart, lesbisk kvinna? Som livnär sig som komiker? Det skulle nog ställa till det i huvudet på en hel del människor. Man får inte Guds välsignelse men man får en vansinnigt rolig kväll och några överraskningar, säger Marika Carlsson.

Marika uppfostrades att bli homofob, men när hon var 20 blev hon kär i en kvinna. Inte ett helt optimalt utgångsläge för någon som lärt sig av pingstkyrkan att homosexualitet är en synd.

Men vänder man på det så finns det mycket humor i sexuell läggning och religionens dubbelmoral. Alla behöver vi äga rätten att få vara oss själva och våga stå upp för den man är. Finns det egentligen något som punkterar en fördom så hårt som humor och ett riktigt hjärtligt skratt?

Tre kvällar kvar – tre tillfällen att ta del av Marikas underfundiga och intelligenta humorshow där fördomar ställs på ända, sanningar synas i kanterna och dubbelmoralen kryper in i hörnet och skäms.

Spelplan:
Fredag 13/10 - Malmö, Palladium - 19:30
Fredag 27/10 - Göteborg, Draken - 19:30
Söndag 26/11 - Stockholm, Rival - 18:00

Biljetter köps via www.jagargud.se eller www.lifeline.se

Pressröster om "Jag är Gud": 
"När hon nu tacklar religionens dubbelmoral, gör hon det med både
en underbar och träffsäker humor, men också en slags värme." ++++ Aftonbladet
"Makalöst roliga alternativa väckelsemöte." ++++ Aftonbladet
"Marika Carlsson är en bra berättare, hon liksom ser oss i ögonen, och den andaktsfulla tystnaden ligger lika nära som gapskrattet." - Dagens Nyheter
"Välkomponerad och väloljad." - Dagens Nyheter
"Gudomligt roligt med Marika Carlsson" – Corren

Producent:
Michael Henriksson, Lifeline
michael.henriksson@lifeline.se
Lasse Karlsson, Lifeline
lasse.karlsson@lifeline.se 

Press/Management:
Helene Wigren PR & Beyond
helene.wigren@prbeyond.se
Sofia Gallegos Wallgren PR & Beyond
sofia.gallegos.wallgren@prbeyond.se

Marika Carlsson följer du på:
Instagram
Facebook
Twitter
Hemsida

 

Relaterade artistlänkar
Video Arkiv