Dogge Doggelito

Start » Artister » Dogge Doggelito

Redan som ung i ”The Latin Kings” uppmärksammades Dogge för sin tuffa, energiska och ärliga attityd. Han skrev raptexter med en relevans som engagerade människor oavsett samhällsklass. Med hjälp av unika beats återspeglades livet och kampen i förorten. Som soloartist breddade Dogge sitt musikaliska uttryck ytterligare och steg in i andra rytmer såsom reggaeton och salsaton. Denna musikaliska utveckling resulterade i studioalbumen ”Större än någonsin”, ”Superclasico”, ”Första blatten på månen”, ”Psalm 23” och senast ”Silver eller bly". Dogge är nu också flitigt anlitad som DJ till företag, krogar, festivaler och privata tillställningar. 

FÖRELÄSNINGAR:

2 LAX GULD
Denna föreläsning handlar om att vända det negativa till det positiva samt att tro och satsa på sina egna drömmar. Dogge är själv född, uppväxt och fortfarande bosatt i Alby- Norra Botkyrka, så han har en del att berätta om utsatthet, utanförskap och förstörelse men även om det berikande med gemenskap och möjligheter som vardagslivet erbjuder i samspel med folk med rötter i andra kulturer. Det är möjligt att växa! Mycket handlar om dina egna vägar och dina egna beslut.

TACK GUD, SOFTISH!
Baserad på hans egna upp och nergångar i livet inspirerar Dogge, både barn, ungdomar och vuxna att omfamna sin tro och använda den styrkan för att satsa och förverkliga sina drömmar. I dessa tider där man förlitar sig mer på teknologi och materiella erövringar glömmer man lätt närheten och den gudomliga kraften som finns inom varje människa. 

DOGGE’S RAPSKOLA
Under en timme skriver en grupp ungdomar eller vuxna tillsammans med Dogge, en helt ny raplåt. Men det är inte bara raplåten som är målet utan själva insikten om hur viktigt det är med språket och dess rikedom. Att skaffa sig olika sätt att uttrycka sig på, göra sig förstådd och kunna diskutera är viktiga egenskaper. Raplåtar ger dig möjligheten att kunna befria dina tankar och göra dem tillgängliga för andra.

Kontakt:
Pelle Berglund
pelle.berglund@lifeline.se

Relaterade artistlänkar