Bo Sundström

Start » Artister » Bo Sundström

Jazz låter bäst på svenska. Eller i alla fall utomordentligt bra. Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester har i tjugofem års tid skrivit svenska texter till bandets jazzdoftande musik. Nu har han spelat in en skiva där han gör egna svenska tolkningar på några utvalda sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivan som fått namnet ”Mitt dumma jag” är inspelad på klassiska Atlantstudion i Stockholm och släpptes den 25:e januari 2018 och fick strålande recensioner.

Bo Kaspers Orkester har med åren vunnit en trogen publik i Skandinavien som lärt sig uppskatta Bo Sundströms finurliga svenska texter om de vardagliga tingens tillvaro. Sundström tar med denna samling sånger upp den penna Bebbe Wolgers, Olle Adolphsson och Hasse & Tage lämnat efter sig.

Det är nostalgi och nutid. Ett hommage till ett tidigt 60-tal då den coola jazzmusiken stod i zenit. Och då svensk jazz var som allra mest älskad och en självklar del av det svenska musikutbudet.

Medverkande är:
Jonne Bentlöv - trumpet, Björn Jansson - sax och Robert Östlund - gitarr som länge spelat med i Bo Kaspers. Medverkar gör också Daniel Fredriksson- trummor, Ulf ”Morfar” Engström - kontrabas, samt Vladan Wirant på piano.

Bo Sundström och hans vänner turnerade i april-maj 2018 på en mindre turné och på publikens begäran förlängs nu konserten med ytterligare datum. Konserten håller på 2x45 minuter plus paus.

Vårturné:
Stockholm, Rival 18/4
Ystad, Ystad Teater 20/4
Lund, Stjärnteatern 21/4
Uppsala, Katalin 4/5
Göteborg, Lisebergsteatern 5/5
Karlstad, Scalateatern 6/5
Helsingborg, The Tivoli 11/5
Västerås, Västerås Konserthus 12/5

Sommar- och höstturné:
Lidköping, Stadsträdgården 18/8 
Strängnäs, Thomas Arena teatern 19/10
Sundsvall, Quality Hotel 20/10
Stockholm, Stockholms Jazzfestival 21/10
Umeå, Umeå Jazzfestival 27/10
DR Koncerthuset, Køpenhavn, Denmark 31/10
Kulturværftet, Helsingør, Denmark 1/11

Pressröster om konserten:
4 plus i Aftonbladet
”Bländande och varm jazz på svenska”

Tre getingar Expressen
”Kulturgärning”

Unt
”Succé när Bo Sundström gästar Uppsala”

Om Bo Sundström och Bo Kaspers Orkester:
Bo Sundström är årets pristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet med motiveringen: "Vår pristagare har en förmåga att fånga det lilla ögonblicket, det till synes triviala och göra det till stor poesi. Livsöden likväl som små detaljer fångas i väl avvägda strofer, ofta med finurliga ordvändningar".

I över 25 år har Bosse med Bo Kaspers Orkester och deras unika sound blivit ett av Sveriges mest uppskattade liveband och med över en miljon sålda album och fem listettor på den svenska albumlistan räknas dom till de absolut största namnen på den svenska musikscenen i modern tid. Utöver Sverige har dom både turnerat flitigt och rönt stor uppskattning i våra nordiska grannländer. Bo Kaspers Orkesters är även högaktuella med den hyllade scenföreställningen “Allt ljus på oss” som spelat för fulla hus på Rondo i Göteborg, Cirkus i Stockholm och som nu i höst ger sig ut på en storslagen arenaturné landet runt.

Bandet är även dem som i år gör "Allsångsscenen är din"; den timslånga extrasändningen efter Allsången på Skansen där en folkkär artist, eller som i år ett band spelar sin musik med gästartister. SVT motiverade valet följande: ”Folkkära ut i fingerspetsarna sprider bandet musikglädje och underbar stämning.”

Relaterade artistlänkar
Pressfoton