Al Pitcher - Sverige Syndrome

Start » Artister » Al Pitcher – Sverige Syndrome
Al_960x610

Al Pitchers tidigare tre soloturnéer har samtliga varit rejäla publikframgångar som spelats för utsålda hus. Nya standup-showen Sverige Syndrome har premiär 27 oktober i Norrköping och beskrivs av Al som ett kärleksbrev till hans nya hemland Sverige.

Ingen observerar oss svenskar som Al Pitcher, med stor värme och häpnadsväckande träffsäkerhet. Hans soloföreställningar Fika, Påtår och Nääämen it’s Al Pitcher har gett honom en stor och trogen publik. I nya föreställningen Sverige Syndrome vänder Al på perspektivet och vi får lära känna vår nye landsman och ta del av hans resa: från födseln i England till barndomsåren i Nya Zeeland för att sedan landa här, med en svensk fru och två barn.

– Jag älskar verkligen att uppträda live och att få presentera en helt ny show för min publik är den bästa biten. Sverige Syndrome är min mest personliga show hittills. Den förklarar hur jag hamnade här, och varför jag stannar kvar, säger Al.

Al kommer turnera med Sverige Syndrome även internationellt där han har en trogen publik sedan många år tillbaka.

– En av de första saker man lär sig som komiker är vikten av att ha material som fungerar över hela världen. Jag testade det nya materialet i Australien och Nya Zeeland, och det fungerade fantastiskt. Jag berättar för andra länder hur mycket jag älskar att bo i Sverige. När jag tänker efter borde jag bli sponsrad av Visit Sweden. Och sen älskar jag självklart också idén om en turnéaffisch där det står London, New York och Norrköping, säger Al.

Turné hösten 2017:
04/09 - Köpenhamn, Lygten Station
05/10 - New York, NY Comedy Club
11/10 - London, London Hippodrome
27/10 - Norrköping, Flygeln
28/10 - Göteborg, Draken
03/11 - Västerås Konserthus
04/11 - Malmö, Palladium
10/11 - Stockholm, Skandiascenen
11/11 - Stockholm, Skandiascenen
17/11 - Karlstad, Scalateatern
24/11 - Linköping Konsert & Kongress
01/12 - Stockholm, Skandiascenen
02/12 - Stockholm, Skandiascenen
08/12 - Luleå, Kulturens hus
09/12 - Umeå, Idunteatern

Pressröster om Al Pitcher
“Al Pitcher is London's loss and Stockholm's gain”
Time out London, 5/10-15

"Fy faaan vad stabilt, Al Pitcher"
Jönköpingsposten, 10/10-15

”Det går bra för Al Pitcher just nu!”
Södermanlands Nyheter, 17/10-15

"Mycket humor i utrymmet mellan svensk reservation och nyzeeländsk energi”
Södermanlands Nyheter, 17/10-15

“Pitchers sjuka sjätte sinne är guld värt”

Norrländska Socialdemokraten, betyg 4 av 5

“Briljanta iakttagelser om Sverige”
Uppsala Nya Tidning

“fenomenal på att fiska upp humorämnen ur publikhavet och sen bolla dem tillbaka”

Ystads Allehanda

"Fiii faaaan" vad bra, Al Pitcher”

Nya Wermlands Tidning, betyg 4 av 5

Om Al Pitcher
Al Pitcher växte upp i Nya Zeeland, men började sin standup-karriär i London 1999. Samma år gick han till final i humortävlingen So You Think You’re Funny och upprepade bedriften två år senare i både BBC New Act Competition och Daily Telegraph Open Mic Competition. Sedan dess har han uppträtt på de flesta komedifestivalerna i engelskspråkiga länder och vunnit flera utmärkelser så som Best Show 2009 vid Leicester Comedy Festival, Director’s Pick 2009 vid Newcastle Comedy Festival och Peoples Choice Award 2009 av Time Out Sydney. 

2012 bjöds han in till världens största humorfestival, Just for Laughs, tillsammans med bland andra Louis CK, Eddie Izzard och Billy Connolly.

2010 flyttade Al Pitcher till Sverige och har sedan dess snabbt gjort sig ett namn på den svenska standup-scenen. Redan 2011 vann han "Bästa manliga komiker” på Svenska Standup-galan och året efter gav han sig ut på den hyllade och utsålda "Fika tour”, som följdes upp av den minst lika framgångsrika "Påtår tour” 2013 och "Nääämen it's Al Pitcher tour" 2014/2015.

Parallellt med sina turnéer har Al Pitcher också gett ut humorboken "Begravda elefanter” (2012), haft ett stående inslag i tv-programmet "Settman på plats” och gjort ”Al Pitchers Guide to Sweden” i SVT:s talkshow ”Robins”.

Följ Al Pitcher
Instagram
Facebook
Twitter

Mer om Al Pitcher
www.alpitcher.se

Pressbilder
Fotograf: Robert Eldrim

Relaterade artistlänkar
Pressfoton
Kommande Föreställningar