En explosion av energi och skruvad avantgardepop toppat med innerlig publiknärvaro. Mother Mink är bandet som charmar publiken till att dansa, sjunga och samtidigt reflektera över vår tids stora globala utmaningar. Med en barytonsaxofon kopplat till en förstärkare, två små synthar, trummor och sång skapar Mother Mink ett nytt sound som är unikt och ytterst sällsynt. Bandet skriver medryckande hits i en ny form och är en hundraprocentig live upplevelse.

Mother Mink är signade på Sony Music Sweden och har under våren 2018 varit på tysklandsturné samt släppt sin senaste singel ”Plastic ghost”. Låten är en kampsång för haven och lyfter frågan om problemet med all plast i våra världshav. Trots bandets färgglada och lekfulla uttryck surrar alltid ett allvar i minkarnas musik. Bandet sjunger bland annat om miljöproblem, det urspårade konsumtionssamhället och djup innerlig kvävande längtan. Många låtar lyfter teman som berör den artificiella och överdrivna värld vi lever i. Allt detta toppat med genuin och även hysterisk glädje. Musiken är teatralisk, energifylld, svängig, humoristisk och har många hookiga melodier. Bandets musikaliska referenser grundar sig i alltifrån jazz till punk.

Bandet har rötter i västmanland men är idag baserade i Stockholm. Sedan starten hösten 2016 har Mother Mink bland annat spelat tillsammans med reggealegenderna Big Mountain, medverkat med musik i en Samsungreklam, spelats i P3, P4 och på Japanska stationen Tokyo FM, samt uppmärksammats på SvD:s och Musikguidens bäst-just-nu-listor. Under året har bandet skrivit skivkontrakt med Docks Music / Sony Music och med det tyska bokningsbolaget All Rooms. Nu under våren har bandet varit på en succéturné i Tyskland och släppt låten ”Plastic Ghost”. I samband låten gjordes ett samarbete med organisationen Greenpeace och Mother Mink blev även utsedda till Världens första kranmärkta popband av Svensk Vattens VD.

Nu är bandet aktuella med låten Coconut som släpps 6 juli på alla digitalaplattformar.

– Coconut handlar om den exotiska drömmen om tropikerna, förklarar sångaren Fanny Wistrand. Låten är en kommentar till västvärldens uppblåsta bild av drömsemestern. I slutändan är det väl en uppmaning till att leva i nuet och att vara nöjd med det man har.

– Experiment och hits är inte två skilda begrepp för oss, säger Johan Axelsson.

Bandet består av Fanny Wistrand (sång), Johan Axelsson (barytonsaxofon), Andreas Hammarquist (trummor) och Marcus Arborelius (synthar). Vännerna och musikerna Andreas Hammarquist

Kontakt:
Niclas Haggren
niclas.haggren@lifeline.se

Skrivet 11 juli, 2018 av Gustaf Forsman