I sommar reser det folkkära livebandet Bo Kaspers Orkester land och grannrike runt för att framföra nio exklusiva konserter!

Bo Kaspers Orkester är högaktuella med den hyllade scenföreställningen “Allt ljus på oss” som spelat för fulla hus på Rondo i Göteborg, Cirkus i Stockholm och som nu i höst ger sig ut på en storslagen arenaturné.

Bo Sundström är även aktuell som årets pristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet med motiveringen: ”Vår pristagare har en förmåga att fånga det lilla ögonblicket, det till synes triviala och göra det till stor poesi. Livsöden likväl som små detaljer fångas i väl avvägda strofer, ofta med finurliga ordvändningar”.

I sommar gör bandet nio unika spelningar i Sverige och Norge där vi får se och höra älskade klassiker varvat med mer nyskrivna verk ur bandets gedigna repertoar i en mer avskalad inramning.

– All sans och reson säger att vi nu borde vara lediga ett tag. Men det är ju så förbaskat kul att lira. Speciellt på de vackra spelställen vi besöker i sommar. Hoppas vi ses! /Bo Kaspers Orkester

Sommarturnén startar fredagen den 29 juni på Torsjö Livefestivalen och spelar sedan på Foynhagen, Kongsberg Jazzfestival, Hvaler Gjestgiveri, Freluga Scen, Gåsemora på Fårö, Stadsträdgården i Örebro, Kraftfestivalen i Askim och Silda Jazz i Haugesund.

För biljetter; www.lifeline.se

På scen:

Bo Kaspers Orkester:
Bo Sundström (sång, gitarr)
Michael Malmgren (bas)
Fredrik Dahl (trummor)
Mats Schubert (klaviatur)

Fler musiker på scen:
John-Erik Bentlöv (trumpet)
Björn Jansson (saxofon)
Robert Östlund (gitarr)

Turnéplan Bo Kaspers Orkester Sommarturné:

Fredag 29 juni – Hässleholm – Torsjö Live
Torsdag 5 juli kl 19:30 – Tönsberg, Norge – Foynhagen
Fredag 6 juli kl 22:00 – Kongsberg, Norge –  Kongsberg Jazzfestival
Lördag 7 juli kl 19:00 – Hvaler, Norge – Hvaler Gjestgiveri
Söndag 29 juli kl 18:00 – Hudiksvall – Freluga Trädgårdsscen
Onsdag 1 augusti kl 20:00 – Fårö – Gåsemora
Lördag 4 augusti kl 20:00 – Örebro – Stadsträdgården
Fredag 10 augusti  – Askim, Norge – Kraftfestivalen
Lördag 11 augusti – Haugusund – Silda Jazz

Skrivet 14 maj, 2018 av Gustaf Forsman