I höst ger sig Jason ”Timbuktu” Diakité ut på turné med den hyllade scenföreställningen En droppe midnatt. Nu står det klart att vi expanderar höstens turné med stopp på Göta Lejon i Stockholm och Konserthuset i Helsingborg. Turnén har nypremiär den 31 oktober i Linköping och åker sedan vidare genom landet. Biljetterna till Stockholm och Helsingborg släpps idag torsdagen den 1 mars kl 10:00.

Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien. En droppe midnatt på scen är en dramatiserad version av Jasons debutbok med samma namn.

I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs på scen av Jason ”Timbuktu” Diakité och femmannabandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning. Föreställningen hade urpremiär i Stockholm på Skandiascenen den 21 september 2017. Under våren spelar Jason på Skandiascenen i Stockholm och Slagthuset i Malmö med start den 8 februari.

TURNÉDATUM HÖSTEN 2018
Linköping, Konsert & Kongress, onsdag 31/10 kl 19:30
Växjö, Växjö Konserthus, torsdag 1/11 kl 19:30
Norrköping, Louis De Geerhallen, fredag 2/11 kl 19:30
Västerås, Västerås Konserthus, lördag 3/11 kl 19:30
Halmstad, Halmstad Teater, söndag 4/11 kl 16:00
Stockholm, Göta Lejon, onsdag 7/11 kl 19:30
Lund, Sparbanken Arena, fredag 9/11 kl 19:30
Örebro, Conventum Kongress, lördag 10/11 kl 19:30
Helsingborg, Konserthuset, söndag 11/11 kl 16:00

Pressröster om föreställningen:
”Väldigt väldigt bra”
Aftonbladet, ++++

”…Så mycket hög kvalité på 90 min är ofattbart”
Expressen, fyra getingar

”Brännande aktuellt”
Skånska Dagbladet

”Det är vackert och berörande och där emellan jäkligt roligt och svängigt”
Helsingborgs Dagblad

Lyssna på soundtracket En droppe midnatt – Originalmusiken
Läs boken En droppe midnatt – Boken

BILJETTER: endroppemidnatt.se & ticketmaster.se
PRODUCENT: Lifeline Entertainment www.lifeline.se
PRESSKONTAKT: Assefa Communication, Elin Widmark, elin@assefa.se, 0706-17 57 72

Skrivet 1 mars, 2018 av Gustaf Forsman