JASON DIAKITÉ DUBBELT AKTUELL I GÖTEBORG MED SIN SCENFÖRESTÄLLNING
– GÖTEBORG BLIR PREMIÄRSTAD PÅ SVERIGETURNÉN MED HELA FYRA DATUM PÅ DRAKEN

 
I höst är Jason ”Timbuktu” Diakité dubbelt aktuell i Göteborg med scenföreställningen En droppe midnatt, som hyllats av såväl publik som press. Förutom föreställningen på Way Out West som offentliggjordes tidigare i år släpps nu även fyra speldatum på Draken, som ingår i den riksomfattande höstturnén. Biljetterna till föreställningarna på Draken i Göteborg släpps den 28 mars kl 10:00.
 
Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien. En droppe midnatt på scen är en dramatiserad version av Jasons debutbok med samma namn.
 
I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs på scen av Jason ”Timbuktu” Diakité och de fem musikerna Erik Hjärpe tillika kompositör, Svante Lodén, Måns Block, Petter Lindgård och Måns Mernsten från bandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning. Föreställningen hade urpremiär i Stockholm på Skandiascenen den 21 september 2017. I år släpptes den specialskrivna originalmusiken från föreställningen i nitton musikaliska tolkningar från den afroamerikanska musiktraditionen till nyskrivna låtar med tidigare outgivet material i jazzens, hiphopens och soulens tecken.
 
EN DROPPE MIDNATT, GÖTEBORG 2018
Way Out West 2018, tid presenteras senare på www.wayoutwest.se
Draken, Göteborg, 25 oktober kl 19:30
Draken, Göteborg, 26 oktober kl 19:30
Draken, Göteborg, 27 oktober kl 19:30
Draken Göteborg, 28 oktober kl 19:30
 
EN DROPPE MIDNATT, TURNÉ 2018
(Turnépremiär i Göteborg, se datum ovan)
Linköping, Konsert & Kongress, 31 oktober kl 19:30
Växjö, Växjö Konserthus, 1 november kl 19:30
Norrköping, Louis De Geerhallen, 2 november kl 19:30
Västerås, Västerås Konserthus, 3 november kl 19:30
Halmstad, Halmstad Teater, 4 november kl 16:00
Stockholm, Göta Lejon, 7 november kl 19:30
Vara, Vara Konserthus, 8 november kl 19:30
Lund, Sparbanken Arena, 9 november 19:30
Örebro, Conventum Kongress, 10 november kl 19:30
Helsingborg, Konserthuset, 11 november kl 16:00
 
”Väldigt väldigt bra”
Aftonbladet, ++++
 
”…Så mycket hög kvalité på 90 min är ofattbart”
Expressen, fyra getingar
 
”Brännande aktuellt”
Skånska Dagbladet
 
”Det är vackert och berörande och där emellan jäkligt roligt och svängigt”
Helsingborgs Dagblad
 
BILJETTER: www.endroppemidnatt.se
 
PRODUCENT: Lifeline Entertainment www.lifeline.se.
Kontaktperson: Sara Huss, sara.huss@lifeline.se, 070-442 81 10
 
PRESSKONTAKT: Assefa Communication, Elin Widmark, elin@assefa.se, 0706-17 57 72

Skrivet 28 mars, 2018 av Gustaf Forsman