Idag släpps soundtracket till Jason ”Timbuktu” Diakités hyllade scenföreställning En droppe midnatt. Soundtracket, som finns tillgängligt på Spotify, innehåller 19 musikaliska tolkningar av Jasons resa från barndomens Lund till förfädernas South Carolina och Harlem.

En droppe midnatt – Originalmusiken är en musikalisk resa till den afroamerikanska musiktraditionen – till jazzen, hiphopen och soulen. Nyskrivna låtar blandas med tidigare outgivet material, på svenska och engelska. Musiken till scenföreställningen är skriven av Erik Hjärpe och texterna är skrivna av Jason Diakité. Medverkande är Jason Diakité, Beldina, Damn! och Madubuko Diakité.

– Tack vare musiken blev berättelsen levande. Mest av allt är jag tacksam för alla talangfulla människor som hjälpt mig förverkliga det här, säger Jason Diakité.

Föreställningen En droppe midnatt baseras på Jasons debutbok med samma namn som sålts i över 100 000 exemplar. Det är en gripande historia om rötter, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet och den har hyllats av såväl kritiker som publiken. Uppsättningen som regisserats av Farnaz Arbabi hade premiär hösten 2017 och fortsätter att spelas under 2018 med nya datum runt om i Sverige samt Oslo. För datum och spelplatser se: www.endroppemidnatt.se

Lyssna på soundtracket En droppe midnatt – Originalmusiken: http://spoti.fi/2Ene6Fj

Tracklist:
1. Sverige Amerika
2. Halvvägsbarn
3. Trenchcoat Theme
4. Movement
5. Jag Behöver Dej
6. People Make The World Go Round
7. The Struggle
8. It’ll All Be Over
9. Cotton Theme 10. Allendale
11. Svärta
12. Not Like My Father
13. A Horse
14. Harlem Theme
15. Strange Fruit
16. Whitney Plantation
17. Ras-chans
18. Dropparna
19. Allt Det

Medverkande: Timbuktu, Beldina, Damn! Madubuko Diakité
Musik av Erik Hjärpe / Text av Jason Diakité / Musik framförd av Beldina och Damn!
Mastering: Hans Olsson Brookes
Skivomslag: David Giese

Pressbild:
https://www.dropbox.com/s/8hv6xj354a0yozh/En_droppe_midnatt_digicover_3000px.jpg?dl=0

För mer information, vänligen kontakta:
Assefa Communication, Elin Widmark, elin@assefa.se, 0706-17 57 72

Skrivet 2 februari, 2018 av Gustaf Forsman