Jason Timbuktu Diakité återvänder i vår till Skandiascenen med scenföreställningen En droppe midnatt. En droppe midnatt, som är en dramatiserad version av Timbuktus hyllade debutbok, har lovordats av såväl publiken som pressen. Biljetter till de nya speldatumen släpps idag.

Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien.

I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs på scen av Jason Timbuktu Diakité och femmannabandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning. Föreställningen hade urpremiär i Stockholm på Skandiascenen den 21 september 2017.

Aftonbladet: ”När Jason Timbuktu Diakité tar sin familjebiografi till scenen blir det väldigt väldigt bra”
 (4 plus)

Expressen: ”…Så mycket hög kvalité på 90 min är ofattbart” (4 getingar)

Nya datum våren 2018
Skandiascenen, Stockholm

Torsdag 8 februari kl 19.30
Fredag 9 februari kl 19.30
Lördag 10 februari kl 16.00 & kl 19.30

Biljetter: www.endroppemidnatt.se & www.lifeline.se

Producent: Lifeline Entertainment www.lifeline.se

Presskontakt: Assefa Communication, Elin Widmark, elin@assefa.se, 0706-17 57 72

Skrivet 9 november, 2017 av Gustaf Forsman