Marika Carlsson har under våren turnerat framgångsrikt med stående ovationer från publiken med föreställningen ”Jag är Gud”. Några föreställningar är det kvar innan de blir en välförtjänt semester. Men redan nu är de klart att Marika till hösten ger tre extra föreställningar i Malmö, Göteborg och Stockholm. Föreställningen ”Jag är Gud” har regisserats av skådespelaren Maria Lundqvist som själv gör succé med Shirley Valentine just nu.

Standupföreställningen ”Jag är Gud” är en föreställning som hyllats av både publik och kritiker. Där Marika med klockren humor och värme tar sig an sin egna kristna uppväxt och ifrågasätter Pingstkyrkan men även alla andra religioners dubbelmoral. Med en glimt i ögat bjuder hon in publiken till en ohyvlad och brutal tankeställare, där hon berättar om hur de är att aldrig tappa tron och våga tänka fritt. Med denna föreställning vill Marika inte bara få hela Sverige att skratta men även med en humoristisk prägel ta upp viktiga frågor kring vår egen tro på både religion och samhälle.

”Man får inte Guds välsignelse men man får en vansinnigt rolig kväll och några överraskningar.” säger Marika Carlsson

Marika Carlsson har sen barnsben levt med en ständig rädsla för Guds och kyrkans dömande blickar. För bara några år sedan kom hon ut som lesbisk efter att hon i 20 år levt i förnekelse till sin egna sexuella läggning. Hon har alltid trott att homosexualitet var fel, men upptäckte en dag att hon var kär i en kvinna – hur tolkar man den insikten? Vem har rätt att bestämma vem man får älska? Marika som är en homosexuell svart kvinna i dagens samhälle, har länge tampats med fördomar och diskriminering. Inspirationen bakom denna föreställning kommer djupt från hjärtat.

”Jag är Gud” extra föreställningar i höst kan ses på följande datum och platser:

Fredag 13 oktober – Malmö, Palladium kl.19:30
Fredag 27 oktober – Göteborg, Draken kl. 19:30
Söndag 26 november – Stockholm, Rival kl. 18:00

Vårens resterande föreställningar kan ses på följande datum och platser:
Fredag 28 april trollhättan – Hebeteatern kl. 19:30
Lördag 29 april Växjö – Växjö konserthus kl. 19:30
Tisdag 2 maj Göteborg – Stenhammarsalen kl. 19:30

Skrivet 20 april, 2017 av Gustaf Forsman