Sven-Erik Magnusson
1942-2017

Det är med stor sorg att meddela att Sven Erik Magnusson har lämnat oss efter en lång tids sjukdom. Han blev 74 år gammal.

Ifjol firade Sven-Erik Magnusson och hans Sven-Ingvars 60 år som band med konserter runt om i landet. Gruppen gjorde flera bejublade scenframträdanden i Sliperiet i värmländska Borgvik, detta samtidigt som TV4 gjorde en dokumentärfilm om den legendariska gruppen.

Sven-Erik Magnussons karriär började med klarinetten i Slottsbron. Sedan upptäckte han och hans vapendragare Ingvar Karlsson, elgitarren och alla dess finesser.

Det som sedan följde är en artistkarriär som saknar motstycke i svensk musikhistoria. Något som uppmärksammades förra året när gruppen valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Sven-Erik Magnusson lämnar efter sig dussintals stora hits, de flesta evigt förankrade i den svenska folksjälen. En av de mest älskade låtarna är ”Anita”, Frödingdikten han själv tonsatte till gruppens hyllningsskiva ”I Frödingland”.

Sven-Erik Magnusson tillhör de absolut största inom Sveriges nöjesliv.

Sven-Erik Magnusson blev en svensk klassiker.

Han förändrade svensk populärmusik, gjorde det värmländska till en riksangelägenhet.  Hans musik och gärning kommer att hyllas och uppskattas en lång, lång tid framöver.

Vi och våra kollegor på Lifeline är stolta och glada över att få ha representerat Sven Ingvars spelningar dom sista åren.  Alla våra tankar och stöd går till Sven Eriks familj och nära vänner.

Michael Henriksson & Lasse Karlsson

Skrivet 22 mars, 2017 av Gustaf Forsman