Al Pitcher lägger till ytterligare ett Stockholmsdatum till ”Nääämen it’s Al Pitcher”- turnén. Föreställningen går av stapeln 22 april och biljetter köper du på ticnet.se

Nyzeeländaren Al Pitcher etablerade sig på kort tid som en av Sveriges populäraste komiker. Han flyttade hit 2010 och utsågs redan 2011 till Årets manliga komiker. ”Nääämen it’s Al Pitcher” är hans tredje standup-show på lika många år och för varje år har publiken och hyllningskören växt.

Al Pitcher är en mästare på att snabbt läsa av och följa med i publikens reaktioner och hittar med blixtsnabba vändningar och spontana infall det absurda i det triviala. Han är också skicklig på att hitta märkligheter med det typiskt svenska och driver gärna med sina egna tillkortakommanden i det svenska samhället.

“Nääämen it’s Al Pitcher” handlar om Al Pitchers fascination för svenskar och det är en föreställning med fokus på standup utan något tungt tema. Eller som Al säger själv:
– Alla människor har sina egna problem, de ska inte behöver höra mina också. Jag är en clown, det är mitt jobb att få folk att skratta.

Turnéplan våren 2015 “Nääämen it’s Al Pitcher“:
11 februari – Stockholm, Rival
12 februari – Stockholm, Rival
7 mars – Linköping, Konserthuset
14 mars – Östersund, Storsjöteatern
20 mars – Umeå, Sagateatern – Extraföreställning
21 mars – Umeå, Sagateatern – Fåtal biljetter
27 mars – Malmö, Palladium
10 april – Stadsteatern, Falun
11 april – Hjalmar Bergman Teatern, Örebro
22 april  – Stockholm, Rival – Extraföreställning
25 april – Stora Teatern, Göteborg

Pressröster om ”Nääämen it’s Al Pitcher”

“Pitchers sjuka sjätte sinne är guld värt”

Norrländska Socialdemokraten, betyg 4 av 5

“Briljanta iakttagelser om Sverige”
Uppsala Nya Tidning

“fenomenal på att fiska upp humorämnen ur publikhavet och sen bolla dem tillbaka”

Ystads Allehanda

”Fiii faaaan” vad bra, Al Pitcher”

Nya Wermlands Tidning, betyg 4 av 5

Biografi
Al Pitcher växte upp i Nya Zeeland, men började sin standup-karriär i London 1999. Samma år gick han till final i humortävlingen “So You Think You’re Funny” och upprepade bedriften två år senare i både “BBC New Act Competition” och “Daily Telegraph Open Mic Competition”. Sedan dess har han uppträtt på de flesta komedifestivalerna i engelskspråkiga länder och vunnit flera utmärkelser så som Best Show 2009 vid Leicester Comedy Festival, Director’s Pick 2009 vid Newcastle Comedy Festival och Peoples Choice Award 2009 av Time Out Sydney.

2012 bjöds han in till världens största humorfestival, “Just for Laughs”, tillsammans med bland andra Louis CK, Eddie Izzard och Billy Connolly.

2010 flyttade Al Pitcher till Sverige och har sedan dess snabbt gjort sig ett namn på den svenska standup-scenen. Redan 2011 vann han ”Bästa manliga komiker” på Svenska Standup-galan och året efter gav han sig ut på den hyllade och utsålda ”Fika tour”, som följdes upp av den minst lika framgångsrika ”Påtår tour” 2013.

Parallellt med sina turnéer har Al Pitcher också gett ut humorboken ”Begravda elefanter” (2012), haft ett stående inslag i tv-programmet ”Settman på plats” och gjort ”Al Pitchers Guide to Sweden” i SVT:s talkshow ”Robins”.

Mer om Al Pitcher: www.alpitcher.se

Biljetter
Biljetter köps via lifeline.se samt ticnet.se


Producent
Lifeline Entertainment

Mindflyers.se

För intervjuer och recensionsplatser, kontakta:
Sofie Lundmark
070 262 36 26
sofie.lundmark@lifeline.se

Skrivet 13 februari, 2015 av Gustaf Forsman