I höst åker Owe Thörnqvist ut på Sverigeturné för att fira sin 85:e födelsedag. Turnén startar på Rival i Stockholm 2 oktober och efter högt tryck på biljetter släpper Lifeline upp ännu en konsert på Rival 27 november med en av Sveriges folkkäraste musiker.

Owe presenterar personer, förlagor  och händelser som stått modell i hans låtmakarverkstad. En brokig skara visfigurer och folkhemsinteriörer, som kommit att bli en del av vår samlade låtskatt: Dagny, Varm Korv Boogie, Loppan, Alptoppens Ros, Anders och Brita, Titta-Titta, Josefsson, Rumba i Engelska Parken, Diverse Julboogie. Många hundra underfundiga låtar blev det, när en av landets originellaste låtmakare väl kommit igång. Och igång är han fortfarande. Och det med besked.

STILL GOING STRONG
SINGING ALONG
SWINGING THE BLUES
TILL SVARTBÄCKENS ROS

Så skulle man kunna sammanfatta Owes gärning: ”En av Sveriges största låtskrivare och underhållare genom tiderna!” Sådana pressrosor har tilldelats vår jubilar titt som tätt under åren som gått.

Biljetter till extraföreställningen på Rival, torsdag 27 november kl 19.30 släpps via Ticnet idag (1 oktober), kl. 9.00.

Turnéplan “Owe Thörnqvist – 85 års jubileum“:
Torsdag  2 okt – Stockholm, Rival
Söndag  9 nov – Göteborg, Draken
Fredag  14 nov – Luleå Kulturens hus
Lördag  15 nov – Umeå, Aula Nordica
Fredag   21 nov – Norrköping, Flygeln
Lördag   22 nov – Jönköpings Konserthus
Söndag  23 nov – Uddevalla, Östrabo Teater
Torsdag  27 nov – Stockholm, Rival – EXTRAFÖRESTÄLLNING
Fredag   28 nov – Västerås Konserthus
Lördag   29 nov – Uppsala Konsert & Kongress
Söndag  30 nov – Vara Konserthus

För biljetter: www.ticnet.se, tel: 077-170 70 70

Skrivet 1 oktober, 2014 av Gustaf Forsman