Landets största internationella komiker åker i höst ut på Sverigeturné med “Nääämen it’s Al Pitcher”. Det blir en klassisk standup-show med Al Pitchers karaktäristiska enastående interaktion med publiken och kvicktänkta humor som alltid hittar något roligt i det oväntade. Nyzeeländaren har gjort en enastående kometkarriär i Sverige och under fjolårets utsålda och hyllade turné skrev recensenterna att ”improvisationsförmågan är briljant” (Västerbottens-Kuriren), föreställningen ”håller världsklass!” (Värmlands Folkblad) och ”publiken krampar i skrattsalvor” (Smålands-Posten). Den 21 oktober är det premiär för “Nääämen it’s Al Pitcher” på Rival i Stockholm, därefter följer en turné med stopp i över 15 städer.

Al Pitcher hittar med blixtsnabba vändningar och spontana infall det absurda i det triviala och är en mästare på att snabbt läsa av och följa med i publikens reaktioner. I sina shower brukar nyzeeländaren också utforska det typiskt svenska som han stöter på och förundras över i sin vardag.

– Många av sakerna som ni tar för givet tycker jag är märkliga. Som de blåa påsarna ni sätter på era skor på gymmet eller på dagis. Ni blir jättearga om man inte har på dem när man går in, men om man har på sig dem när man går därifrån säger ingen ett ord, säger Al Pitcher.

Efter de utsålda och hyllade ”Fika tour” (2012) och ”Påtår tour” (2013) är det i höst dags för “Nääämen it’s Al Pitcher”. Föreställningen har premiär den 21 oktober på Rival i Stockholm och besöker sedan under två månader 17 städer från Ystad i söder till Luleå i norr.

– Live-shower är det viktigaste för mig och jag älskar att göra dem för svenskar. Jag vill att varje kväll ska vara som nyårsafton, som ett stort party. Jag är inte här för att berätta om politik eller mina problem, det har vi tillräckligt av som det är, säger Al Pitcher.

Pressröster om ”Påtår tour”
”Al Pitchers humor håller världsklass!”
Niclas Holmlund, Värmlands Folkblad

”när trettio sekunder har gått har jag redan skrattat högt tre gånger”
Martin Johansson, Östersunds-Posten

”får folk att vrida sig av skratt.”
Karin Kämsby, Ljusnan

”publiken krampar i skrattsalvor och jag kapitulerar totalt”
Janna Li Holmberg, Smålandsposten

”Improvisationsförmågan är briljant”
Nancy Bladfält, Västerbottens-Kuriren

”Från att han äntrade scenen med sitt karaktäristiska tjeeeena till att han klev av skrattade publiken. Inte minst undertecknad som skrattade så tårarna rann.”
Jonas Larsson, Skövde Nyheter

”Sällan har en komiker visat upp en sådan naturlig förmåga att fånga publikens reaktioner”
Henrik Svensson, Karlshamns Allehanda

”en skrattfest av tårsprutande, hästgnäggande dimensioner”
Emil Sandgren, Ystads Allehanda

Turnéplan “Nääämen it’s Al Pitcher“:
Tisdag 21 okt – Stockholm, Rival
Fredag 24 okt – Malmö, Tangopalatset
Lördag 25 okt – Malmö, Tangopalatset
Torsdag 6 nov –  Kungsbacka, Kungsbacka teater
Fredag 7 nov – Göteborg, Stora teatern
Lördag 8 nov – Halmstad, Halmstads teater
Fredag 14 nov – Skövde Kulturhus
Lördag 15 nov – Jönköpings Teater
Söndag 16 nov –  Kalmar, Kalmar teater
Fredag 21 nov – Västerås, Konserthuset
Lördag 22 nov – Karlstad, Scalateatern
Söndag 23 nov – Växjö, Växjö teater
Torsdag 27 nov – Kristianstad, Konserthuset
Fredag 28 nov – Lund, Lunds stadsteater
Lördag 29 nov – Ystad, Ystads teater
Fredag 5 dec – Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress
Söndag 7 dec – Luleå, Kulturens hus
Torsdag 11 dec – Umeå, Sagateatern
Lördag 13 dec – Gävle, Gävle teater
För turnéplan och biljetter>>

Skrivet 26 mars, 2014 av Gustaf Forsman