Hyllningsbandet P-Floyd har gjort en storartad resa från de omtalade festivalerna i en lada i Dalarna på 90-talet till de senaste årens utsålda turnéer över hela Norden. Bandet har vunnit kultstatus genom sina storslagna scenshower med uppfinningsrika och nyskapande versioner av Pink Floyds klassiska låtar. Pressen har beskrivit konserterna som ”världsklass” (Sundsvalls Tidning) och ”värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker” (Norrköpings Tidningar). I vår är det dags igen för stor turné! Premiären äger rum i Göteborg den 1 mars 2014 och sedan fortsätter P-Floyd till bland annat Stockholm, Karlstad och Luleå.

Den kommande vårturnén är en av de största som bandet genomfört sedan de började som ett stilsäkert hyllningsband till Pink Floyd på en restaurang i Falun för 20 år sedan. Sedan dess har P-Floyd gjort sig kända för sina fantasifulla tributes och storslagna scenshower.

– Det kommer naturligtvis att vara påkostat, det är det alltid. Vi försöker alltid att göra vårt bästa, säger P-Floyds kapellmästare Jan Stumsner.

Speldatum P-Floyd våren 2014
1 mars – Göteborg, Konserthuset
2 mars – Oslo, Konserthuset
5 mars – Helsingfors, Finlandiahuset
7 mars – Umeå, Aula Nordica
8 mars – Luleå, Kulturens Hus
9 mars – Sundsvall, Tonhallen
11 mars – Stockholm, Cirkus
14 mars – Karlstad, Scalateatern
15 mars – Norrköping, Flygeln
22 mars – Jönköping, Konserthuset
23 mars – Västerås, Konserthuset
28 mars – Halmstad, Halmstad Teater
För biljetter och turnéplan klicka här>>

Pressröster om P-Floyd:
”Än brinner Pink Floyds låga”
/VLT

”Magnifikt av P-Floyd”
/Norrländska Socialdemokraten.

”Storslagen Pink Floyd-tribute”
/Norrbottens Kuriren.

”P-Floyd tog publiken med storm”
/NWT

”Bättre än originalet?”
/Karlskoga Kuriren

”Effektmaximerad hyllning”
/Dalarnas Tidningar

”Tributeshow i världsklass”
/Sundsvalls Tidning

”Värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker”
/Norrköpings Tidningar

Biljetter
Biljetterna släpps på fredag (25/10) via Ticnet 077-1707070 samt Ticnet ombud samt lokala konserthusens biljettombud.

P-Floyd
Historien om P-Floyd börjar 1993 med några spelningar på restaurangen Rådhusgården i Falun. Det blev en omedelbar succé och snart spred sig ryktet om det nya stilsäkra hyllningsbandet, helt och hållet tillägnat Pink Floyd. Spelningarna flyttades till en lokal kallad ”Ladan” i byn Skog i Dalarna och en helg varje år arrangerade bandet en Pink Floyd-festival som lockade uppåt 1000 personer per dag.

P-Floyds signum blev att med nya idéer och personliga tolkningar skapa nya versioner av Pink Floyds klassiska låtar och att alltid ge påkostade konserter som bjuder publiken på något extra både ljud- och ljusmässigt.

I mitten av 00-talet gjorde P-Floyd flera legendariska spelningar på Dalhallas magnifika scen som fortfarande är några av de mest påkostade som gjorts på konsertlokalen. Bandet begav sig också ut på Sverigeturnéer som hyllades i media med omdömen som ”tributeshow i världsklass” (Sundsvalls Tidning) och ”värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker” (Norrköpings Tidningar). 2007 sände SVT både en dokumentär om P-Floyd och en liveinspelning från en av deras omtalade konserter från Dalhalla.

P-Floyd har släppt två live-inspelningar på dvd, två live-skivor och våren 2014 gör bandet inte bara en av sina största turnéer någonsin, de släpper även sin första studioplatta.

P-Floyds nuvarande medlemmar:
Jan Stumsner, gitarr
Hans Lundin, sång och gitarr
Mats Nilsson, keyboard och sång
Håkan Norlin, keyboard
Peter Holmstedt, bas
Klas Anderhell, trummor
Thomas Alm – saxofoner
Marica Lindé – kör
Eleonor Ågeryd – kör

Mer info:
P-Floyds hemsida>>

 

Skrivet 24 oktober, 2013 av Gustaf Forsman