Inför valet 2014 presenterar en av Sveriges största standup-komiker en helt nyskriven föreställning. Med ”Statsminister Özz Nûjen” gör Özz Nûjen en skarp standupshow som granskar makten och rör om i den politiska grytan, med lika mycket humor som allvar. Hans senaste föreställning ”Dålig stämning” blev en stor succé och kallades ”brännande politisk och brutalt rolig” och en ”modig monolog som får publiken att jubla” i media. Nu tar Özz Nûjen den politiska humorn ett steg längre med ”Statsminister Özz Nûjen”. Föreställningen får premiär fredag den 14 mars 2014 och spelas under våren på Rival i Stockholm och på Draken i Göteborg. Biljetterna släpps på måndag 23 september.

Med mindre än ett år kvar till det svenska riksdagsvalet 2014 ger sig Özz Nûjen in i den politiska hetluften. Han är en av landets vassaste samtidskritiker och i den nya föreställningen ”Statsminister Özz Nûjen” gör han upp med det rådande politiska klimatet.

– Jag kommer vända upp och ner på vad som sägs och inte sägs, det politikerna vill gömma och glömma och varför dom har slutat att drömma, säger Özz Nûjen.

Lifeline Entertainment presenterar ”Statsminister Özz Nûjen” som spelas under våren i Stockholm och Göteborg.

Turnéplan ”Statsminister Özz Nûjen” våren 2014:
14 mars  – Stockholm, Rival
15 mars  – Stockholm, Rival
16 mars  – Stockholm, Rival
21 mars  – Göteborg, Draken
22 mars  – Göteborg, Draken
23 mars  – Göteborg, Draken
28 mars  – Stockholm, Rival
29 mars  – Stockholm, Rival
30 mars  – Stockholm, Rival
3 april  –  Göteborg, Draken
4 april  –  Göteborg, Draken
5 april  –  Göteborg, Draken
10 april  –  Stockholm, Rival
11 april  –  Stockholm, Rival
12 april  –  Stockholm, Rival
13 april  –  Stockholm, Rival
25 april  –  Stockholm, Rival
26 april  –  Stockholm, Rival
27 april  –  Stockholm, Rival

För biljetter och turnéplan klicka här>>

Özz Nûjens förra soloföreställning ”Dålig stämning” blev en kritikerhyllad succé med flera utsålda spelsäsonger. Özz fick full pott i Göteborgs-Posten och showen kallades ”brännande politisk och brutalt rolig” av Jan Gradvall i DI Weekend och Svenska Dagbladet skrev att det var en ”modig monolog som får publiken att jubla”. När ”Dålig stämning” sändes på SVT i början av sommaren hade den 600 000 tittare och sändningen på SVT Play är årets hitills mest spridda program.

Özz Nûjen
Få personer har ett lika imponerande cv som Özz Nûjen. Som skådespelare har han spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och syns våren 2014 som en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson. Özz Nûjen har även rönt framgångar på teaterscenen som Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”. Som programledare har han bland annat lett talkshowen ”Özz i P1”, “Lika olika” på SVT och P3-programmet ”Morgonpasset”.
Under 2012 belönades Özz Nûjen med Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen. Dessutom turnerade han i hela landet med sin hyllade succéföreställning ”Dålig stämning” som även sändes i SVT.

I år medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1” och i december gör han en av rollerna i Sveriges Radios stjärnspäckade julkalender ”Alla barnen firar jul”.

Biljetterna till ”Statsminister Özz Nûjen” släpps på måndag den 23 september och köps via ticnet.se, 0771-70 70 70

Mer om Özz Nûjen: www.nujen.nu

För mer information:
www.lifeline.se
www.roaproduktion.se

Skrivet 19 september, 2013 av Gustaf Forsman