I över 50 år har Sten & Stanley underhållit Sverige.Detta firas med en fantastisk jubileumskonsert i julens förtecken. Klassiska svenska julsånger blandas med hits från en lång och rik karriär.

Säg ”Jag vill vara din Margareta” och en majoritet av Sveriges befolkning och för all del även några miljoner norrmän och några hundratusen finländare kommer omedelbar att säga: STEN & STANLEY!

Lördagen den 17 mars 1962 debuterade Sten & Stanley i Degerfors, men skivdebuten gjordes i februari samma år med bl.a. ”Haver ni sett Karlsson”. Första Svensktopps hiten ”I lust och nöd” kom 1965, men innan dess så hade man haft en jätte hit med låten ”Grindslanten”.

Man har spelat upp till dryga 400 000 danser under drygt 50 år. Egna tv-serier och program har det också blivit. På 90-talet gjorde bandet t.ex. Mer än 100 program av den populära tv-serien ”Hallå Sverige”. Man har Framträtt i TV-shower i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Irland och USA.Sten & Ebbe har även gjort 100-tals radio program. Sten & Stanley har fram till idag haft över 60 låtar på Svensktoppen. Det är rekord! Till det kommer placeringar på Kvällstoppen, Topplistan och t.o.m. på Tio-i-topp.

Det har släppts över 50 album med gruppen. Man har spelat in över 800 låtar på skiva. Avverkat över 21 turnébussar och turnerat 11 varv runt jorden.Idag är Sten & Stanley ett av Sveriges populäraste band. Bröderna Sten & Ebbe och deras medmusikanter möter idag sin publik från både konsert scener och dansbanor.

Turnéplan och biljetter – klicka här

Skrivet 26 juni, 2013 av Sofie