Özz Nûjen är en av Sveriges mest kända och mångfacetterade komiker. Föreställningen ”Dålig stämning”  har setts runtom i Sverige och sänts på SVT och ses i september i tre unika föreställningar i Mariehamn, Vasa och Helsingfors.

I ”Dålig stämning” utforskar komikern och skådespelaren Özz Nûjen varför svenskar ständigt anstränger sig så för att undvika dålig stämning, och vad som blir konsekvensen när de inte vill vara till besvär. Med sitt eget livs toppar och dalar som utgångspunkt, tar han med publiken på en högst personlig och fängslande resa. Under 90 minuter berättar Özz om svensk osäkerhet, sin egen familjs flykt till Sverige, om kroppsstolthet, om en uppväxt i Rinkeby, om en torterad far, om krossade drömmar och det knepiga livet som nysingel efter skilsmässan. Han blickar också utåt och tillbaka, med skarpa iakttagelser om svensk utrikespolitik och vapenexport, och synar våra märkliga tankar om vad som egentligen utgör en terrorist. Den dåliga stämningen är ständigt närvarande, ibland är det till och med Özz själv som sprider den.

Spelplan för Finland 2013:
To 12.9 Alandica, Mariehamn
Fre 13.9 RITZ, Vasa
Lö 14.9 Lilla Teatern, Helsingfors

Förköp:
Mariehamn, fr.o.m. 20.6: Alandica www.alandica.ax
Vasa, fr.o.m. 20.6: StudioTicket
Helsingfors fr.o.m. 1.8: Lilla Teatern och Lippupiste www.lippu.fi

Skrivet 12 juni, 2013 av Sofie