Tidningen Metro har idag utsett Jonas Gardell till ”Mäktigast i Nöjessverige” och skriver

”Att säga att Jonas Gardell under de senaste tre decennierna varit med och format – och omformat – det svenska samhället i grunden vore inte att övervärdera hans samlade gärning. Hans karriär har gått hand i hand med den politiska liberaliseringen för homosexuella. Sannolikt har han genom sina verk – som alla på olika sätt riktat strålkastarljuset mot en av samhällets allra mest marginaliserade grupper – gjort mer för att överbrygga homofobiska fördomar än alla prideparader och gaygalor tillsammans.”

Och efter 30 år fortsätter Jonas Gardell att underhålla och beröra. I sommar är han aktuell med sista delen av sin hyllade roman ”Torka aldrig tårar utan handskar” och i höst väntar premiären av hans nya storshow MITT ENDA LIV på Maxim i Stockholm.

 

Om Jonas Gardells kommande show
MITT ENDA LIV – en sorts jubelföreställning!

”Mitt enda liv.
Det enda liv jag haft.
Det enda liv jag kommer få.
Det enda liv jag nånsin velat ha!”

I snart trettio år har svenskarna rörts och berörts av Jonas Gardells texter i shower, böcker, tv-serier och filmer. I trettio år har man skrattat och gråtit med honom.

När han nu, efter det sista årets oerhörda framgångar med ”Torka aldrig tårar utan handskar” återvänder till scenen är det med en glittrande, påkostad show med stor ensemble och orkester. Roligheter och allvarligheter, sång och dans och standup.

Han säger själv att det må bära eller brista – men ”MITT ENDA LIV ska bli den maffigaste föreställning jag någonsin gjort. Ett enda stort lyckopiller!”

Jonas Gardells nya show MITT ENDA LIV är en hejdundrande hyllning till livet. Det sprudlande, sprakande, omtumlande, jublande, hemska och underbara livet.

För kom ihåg: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen.
MITT ENDA LIV produceras av Lifeline Management och har premiär 3 oktober 2013.
Biljetter:

www.ticnet.se, 077-1707070 samt Ticnet-ombud
www.lifeline.se

 

Jonas Gardell har förutom den hyllade romanen ”Torka aldrig tårar utan handskar” skrivit uppmärksammade böcker som ”En komikers uppväxt”, ”Fru Björks öden och äventyr”, ”Ett ufo gör entré” och ”Jenny”. Böckerna ”Om Jesus” och ”Om Gud” gjorde honom till hedersdoktor i Teologi vid Lunds Universitet. Han har också vunnit Guldbagge för sitt manus till ”Pensionat Oskar”, Kristallen för sin tv-serie ”De halvt dolda”, legat på Svensktoppen med ”Aldrig ska jag sluta älska dig”, tillsammans med sin make Mark lett finalen i Melodifestivalen och därtill spelas hans pjäser i både Argentina och Australien.

Även inom stand up comedy är Jonas en central gestalt. Han var den svenske komiker som tog stand up comedy från klubben till konserthus, teatrar och idrottsarenor – och på köpet har han blivit en av landets mest älskade artister.

”Gardell visar världsklass!” skrev Göteborgsposten om ”Livet”, “Simpelt och genialt!” skrev Dagens Nyheter om ”Väckelsemöte”, ”Han leder publiken till kollektiv hysteri!” skrev Svenska Dagbladet om ”Tillfällig gäst i ditt liv”, och efter “Trafikplats Glädjen” skrev Expressen att Jonas Gardell är ”…en av de få verkligt stora och fascinerande personligheterna i vår nejd”.

2014 blir det premiär för Jonas Gardells och Fredrik Kempes musikalversion av den svenska filmklassikern ”Livet är en schlager”.

Gör som närmare 300 000 andra svenskar – följ Jonas Gardell på Twitter och Facebook:
https://twitter.com/jonas_gardell
https://www.facebook.com/JonasGardell

Mer om Jonas Gardell finns på www.jonasgardell.se
Pressbild hämtas via www.lifeline.se/press

Läs mer om utmärkelsen ”Mäktigast i Nöjessverige” här:
http://www.metro.se/noje/sveriges-50-maktigaste-nojespersonligheter/EVHmdk!kMM2ymCsNNOm2/

 

 

Skrivet 12 april, 2013 av Sofie