Hösten 2012 är Jonas Gardell namnet på allas läppar. Med romanen och tv-serien ”Torka aldrig tårar utan handskar” har han nått en makalös framgång, som nu även har börjat sprida sig utanför Sveriges gränser.

Även 2013 blir ett Jonas Gardell-år.

Del 2 i romantrilogin ”Torka aldrig tårar utan handskar” kommer ut i januari och del 3 i augusti. Och tv-serien klipps om till långfilm, redan anmäld till Berlin-festivalen.

På TV4 visas tv-serien ”Allt faller”, som han både skrivit och medverkar i tillsammans med Henrik Schyffert och Johan Rheborg.

Och i oktober 2013 blir det premiär för den nya showen ”Jonas Gardell på Maxim”.

– Det ska bli makalöst kul att växla från romanförfattaren till komikern och artisten Jonas Gardell igen. Det är 3 ½ år sedan jag gjorde nåt nytt på scenen så det är verkligen dags, säger Jonas Gardell.

Jonas Gardell har förutom den hyllade romanen ”Torka aldrig tårar utan handskar” skrivit uppmärksammade böcker som ”En komikers uppväxt”, ”Fru Björks öden och äventyr”, ”Ett ufo gör entré” och ”Jenny”. Böckerna ”Om Jesus” och ”Om Gud” gjorde honom till hedersdoktor i Teologi vid Lunds Universitet. Han har också vunnit Guldbagge för sitt manus till ”Pensionat Oskar”, Kristallen för sin tv-serie ”De halvt dolda”, legat på Svensktoppen med ”Aldrig ska jag sluta älska dig”, tillsammans med sin make Mark lett finalen i Melodifestivalen och därtill spelas hans pjäser i både Argentina och Australien.

Även inom stand up comedy är Jonas en central gestalt. Han var den svenske komiker som tog stand up comedy från klubben till konserthus, teatrar och idrottsarenor – och på köpet har han blivit en av landets mest älskade artister.

”Gardell visar världsklass!” skrev Göteborgsposten om ”Livet”, “Simpelt och genialt!” skrev Dagens Nyheter om ”Väckelsemöte”, ”Han leder publiken till kollektiv hysteri!” skrev Svenska Dagbladet om ”Tillfällig gäst i ditt liv”, och efter “Trafikplats Glädjen” skrev  Expressen att Jonas Gardell är ”…en av de få verkligt stora och fascinerande personligheterna i vår nejd”.

När ”Jonas Gardell på Maxim” har premiär hösten 2013 är det 12 år sedan han senast gjorde en stor show av det här slaget.

– Jag tänker mig att den här showen blir en komisk snabbspolning genom livet, från födelsen till döden och med mycket fyrverkerier och pangpang däremellan, säger Jonas Gardell.

“Jonas Gardell på Maxim” produceras av Lifeline Entertainment och har premiär hösten 2013. Föreställningen ges torsdag-lördag varje vecka från den 3 oktober till 7 december.

Biljetterna släpps tisdag 27 november och säljs via:
www.ticnet.se, 077-1707070 samt Ticnet-ombud
www.lifeline.se

Gör som drygt 212 000 andra svenskar – följ Jonas Gardell på Twitter och Facebook:
https://twitter.com/jonas_gardell
https://www.facebook.com/JonasGardell

Mer om Jonas Gardell finns påwww.jonasgardell.se

Skrivet 21 november, 2012 av Sofie