Idag 4 oktober är det nypremiär för Özz Nûjens succéföreställning Dålig stämning i Trollhättan. Turnén med den hyllade och högst personliga monologen rivstartar med fyra föreställningar på lika många dagar i tre olika städer, för att sedan slingra sig vidare genom Sverige. Intresset är stort och i Göteborg och Stockholm beräknas biljetterna sälja slut inom kort. Därför öppnar Lifeline Entertainment nu upp ytterligare en föreställning på Draken i Göteborg 8 november och en på Rival i Stockholm 19 december. Biljetterna till extraföreställningarna är släppta till försäljning.

Efter vårens turnéframgångar är Özz Nûjen äntligen tillbaka med sin hyllade stand up-föreställning Dålig stämning. Kritikerna har beskrivit den som ”brännande politisk och brutalt rolig”, konstaterat att det varit “Kul, modigt och tänkvärt” och vittnat om hur Özz ”får publiken att jubla”. Förutom att skriva och spela sin föreställning har Özz i år också utsetts till mottagare av Svenska freds- och skiljedomsföreningens förnämsta utmärkelse, Eldh Ekblads fredspris. Han tilldelades priset 21 september för sitt långvariga samhällspolitiska engagemang som han förtjänstfullt spridit på scenen och i motiveringen heter det bl a att ”Özz Nûjen är en viktig förkämpe för fred och humanism.”

I humorshowen Dålig stämning tar Özz upp allt från personliga livsöden till svensk utrikespolitik och visar upp sitt fulla spektrum som komiker och berättare. Det blir en skarp men varm betraktelse om varför det är så viktigt för oss svenskar att ständigt försöka vara överens och varför vi gör allt för att undvika dålig stämning.

Då intresset för Dålig stämning visat sig vara stort öppnar Lifeline nu upp två extraföreställningar, en på Draken i Göteborg 8 november och en på Rival i Stockholm 19 december, som också blir turnéns avslutningskväll.

Turnéplan och biljetter klicka här

Skrivet 4 oktober, 2012 av Sofie