I höst är Özz Nûjen tillbaka med sin hyllade stand up-föreställning Dålig Stämning. I våras gjorde han succé med showen och hyllades av kritiker med himlastormande fraser som ”brännande politisk och brutalt rolig”, “Kul, modigt och tänkvärt” och ”får publiken att jubla”. Özz Nûjen tilldelades i maj Svenska Freds- och Skiljedomsföreningens utmärkelse Eldh Ekblads fredspris för sitt samhällspolitiska engagemang. Nu är det klart att turnén utökas och att Lifeline Entertainment ger ännu fler möjlighet att njuta av Özz live. Trollhättan, Eskilstuna, Kalmar och Linköping får även de chans att se Özz Nûjens bejublade föreställning. Dålig Stämning har nypremiär i Trollhättan den 4 oktober och avlutas den 2 december i Linköping. Biljetter finns till försäljning nu.

–  Det var när jag jag såg publikens reaktioner som jag förstod att jag gjort något som var  väldigt rolig och samtidigt gripande. De både tjöt av skratt och var rörda till tårar. Jag är taggad och längtar sedan länge till nypremiären, säger Özz Nûjen.

Özz Nûjen är en av Sveriges mest erfarna komiker med sin tolv år långa karriär på stand up-scenen. I humorföreställningen “Dålig stämning” visar han upp sin bredd som komiker och berättare när han tar upp allt från personliga livsöden till svensk utrikespolitik. Det blir en skarp men varm betraktelse om varför det är så viktigt för oss svenskar att ständigt försöka vara överens och varför vi gör allt för att undvika dålig stämning.

– Jag är både tacksam och glad över att snart vara ute på vägarna igen. Och att föreställningen dessutom teckentolkas i Göteborg, Jönköping och Stockholm känns väldigt bra. Så att fler får chansen att vara med när jag fortsätter skapa dålig stämning i vårt avlånga land, hälsar Özz Nûjen.
Höstturnén
Torsdag 4 okt – Trollhättan, Hebeteatern
Fredag 5 okt – Göteborg, Draken
(teckentolkas)
Lördag 6 okt – Göteborg, Draken
Söndag 7 okt – Oslo, Latter
Fredag 12 okt – Jönköping, Jönköping teater
(teckentolkas)
Lördag 13 okt – Eskilstuna, Lokomotivet 
Söndag 14 okt – Stockholm, Rival
Torsdag 18 okt – Karlstad, Scalateatern
Fredag 19 okt – Uddevalla, Östraboteatern
Söndag 21 okt – Stockholm, Rival (teckentolkas)
Fredag 26 okt – Falkenberg, Grand hotell
Lördag 27 okt – Skövde, Stadsteatern
Fredag 9 nov – Borås, Sagoteatern
Torsdag 15 nov – Södertälje, Estrad
Fredag 16 nov – Kalmar, Teater
Torsdag 22 nov – Kristianstad, Kristianstad teater
Fredag 23 nov – Ystad, Teatern
Söndag 2 dec – Linköping, Konsert & Kongress

Pressen om Dålig Stämning
”bra och starkt”
GP, betyg 5 av 5

”Modig monolog får publiken att jubla”
Svenska Dagbladet

”Özz svängiga humor når botten i oss alla”
Dagens Nyheter

”Tillsammans med Mia Skäringers soloshow ”Dyngkåt och hur helig som helst” och Henrik Schyfferts ”The 90s – ett försvarstal” bildar Özz Nûjens ”Dålig stämning” den svenska humorns treenighet.”
Sydsvenskan

”Med den utomståendes skarpa blick klär han av den svenska folksjälen så effektivt att vi både skrattar och gråter”
GT, betyg 4 av 5

“Kul, modigt och tänkvärt”
Norrköpings Tidningar

”En föreställning som på samma gång är både utlämnande självbiografisk, brännande politisk och brutalt rolig. Och lyfter fram Özz Nûjen som en av Sveriges främsta komiker.”
Jan Gradvall i DI Weekend

Biljetter – klicka här

Skrivet 25 september, 2012 av Sofie