The Real Group har en stor publik i Asien och har genom åren hunnit med ett trettiotal turnéer till platser som Taiwan, Singapore, Hong Kong och Japan men framför allt Sydkorea.

På senaste resan till Seoul nu i maj deltog de i det svenska statsbesöket och uppträdde på svarsmottagningen inför det koreanska presidentparet och det svenska kungaparet. Den koreanska presidenten har aldrig under sina fem år vid makten tackat ja till en svarsmottagning, men när han fick höra att The Real Group skulle uppträda valde han att komma, då gruppen tillhör en av hans personliga favoriter.

Dagarna före statsbesöket tog de svenska sångarna vägarna förbi Japan för att ge dubbla konserter på prestigefyllda Billboard Club i Tokyo där biljetterna sålde slut på en eftermiddag. Nästa års utmaning består av fyra omfattande turnéer till Tokyo, Nagasaki, Osaka och Nagoya.

Mellan den 16-19 augusti arrangerar The Real Group för andra gången en internationell vokalmusikfestival i Stockholm, The Real Group Festival.
Redan nu så har festivalanmälningar inkommit från sexton länder med avlägsna gäster från bland annat Taiwan och Venezuela. Festivalen är en kombination av konserter och seminarier på Chinateatern och Skeppsholmen.
Mer info på http://www.therealacademy.se/

 

Skrivet 5 juni, 2012 av Sofie