Veras musik och texter skulle inte kunna komma från någon annan del i världen. Inte från någon annan plats i Sverige. Det är ljudet av en nordlig landsbygd i förskingring. Det är rösten av en glesbygdsgeneration som längtar bort och hem.

Vera Vinter är född i Norrbotten och uppväxt i byn Stora Lappträsk, två och en halv mil utanför Kalix. Hon berättar om livet där, om resan till staden och avståndet tillbaka. Betraktelser som klätts i en stillsamt storslagen musik.

Idag släpps första singeln ”Du gör mig rädd” med en rörande text om den första stora kärlekens svindelkänsla.Vera Vinters debutalbum släpps i september och spelas in med producent-teamet Ola Gustafsson (Lars Winnerbäck, Melissa Horn) och Andreas Dahlbäck (Anna Ternheim).

Håll utkik på vår hemsida när hon kommer till din stad och spelar.

www.veravinter.com
www.facebook.com/veravintermusic
http://www.lifeline.se/artister/vera-vinter/

Skrivet 14 maj, 2012 av Sofie