Level 42 har firat 30 år som band och sålt över 31 miljoner album världen över. I höst besöker de Stockholm och Göteborg för två exklusiva konserter.

Level 42 nådde stor framgång under 80- och 90 talet med hits som  ”Lessons in love”, ”Something about you” och ”Running in the family”.Bandet bildades 1980 av Mark King, Phil Gould, Boon Gould och Mark Lindup. De debuterade samma år med albumet ”Love Meeting Love”.  Gruppens tidigare år kännetecknas som ett jazz-funk band, men så småningom gick genren mer mot pop-rock. 1985 slog gruppen igenom med ”Something about you” som såldes i över fem miljoner över hela världen. Totalt har de gett ut 11 album.

År 1987 lämnade bröderna Gould gruppen. De ersattes av Gary Husband och Alan Murphy.  Alan Murphy gick bort några år senare och Level 42 blev en trio, men utvidgades senare med Allan Holdsworth och Phil Gould, som återvände tillbaka till gruppen.

År 1994 splittrades bandet, men återförenades 2001 och 2002 kom Mark King och Mike Lindup överens om att turnera igen. Level 42 har sålt mer än 31 miljoner album världen över och har ett fast grepp om fansen.

Idag kan Lifeline Entertainment Level 42 kommer tillbaka till Stockholm och Göteborg under hösten 2012

31 oktober Stockholm, Chinateatern
Biljetter via www.showtic.se

3 november Göteborg, Lorensbergsteatern
Biljetter via www.lorensbergsteatern.se 031-708 62 00
www.pkmusik.se

Skrivet 2 maj, 2012 av Sofie