Nytt datum för Elvis Costellos exklusiva Sverige-spelning
Efter att Elvis Costellos förra Sverigebesök blev inställt i höstas har ett nytt datum bokats för den exklusiva konserten. Den intima solospelningen på Rival i Stockholm den 8 juni blir världsstjärnans första framträdande i Sverige på fem år.

Det var tänkt att Elvis Costello skulle ha spelat i Sverige redan i november 2011, men då hans far insjuknade ställdes konserterna in. Nu kan Lifeline Entertainment stolt presentera en mycket intim solospelning på Rival i Stockholm den 8 juni.

Det är inte bara Elvis Costellos fans som ser fram emot hans första spelning i Sverige på fem år. Även Elvis Costello själv längtar efter att återvända till Sverige.

– I always look forward to returning to Stockholm, one of the first places to welcome me outside of England and especially given the melancholy circumstance which caused the postponement of my show in November. It’s time to raise the roof.

Om Elvis Costello
Costello föddes i London 1954 och spelade på mindre scener i staden under 1970-talet. Det var under punkvågen han etablerade sig som artist vilket har lett till att hans skivor än idag ofta sorteras in under “punk” i många sammanhang. Han tog namnet Elvis Costello när han skrev kontrakt med Stiff Records, som började marknadsföra honom med kaxiga slogans som ”Elvis Is King” och ”Help Us Hype Elvis”. Genom åren har Costello släppt 32 studioalbum, 5 liveskivor och 62 singlar och hans första fullängdare, “My Aim Is True” har utsetts av tidningen Rolling Stones till en av de bästa skivorna genom tiderna. I december 2008 inledde Elvis Costello en ny karriär som programledare i tv. Intervjuserien “Spectacle: Elvis Costello with…” gjorde succé på tv-kanaler världen över med ytterst personliga samtal och framträdanden tillsammans med gäster som Elton John, Lou Reed, Bill Clinton, Bono, Rufus Wainwright, Sheryl Crowe och Bruce Springsteen. Senast Elvis Costello spelade i Sverige var 2007 på Dalhalla.

Köp biljett, klicka här

Skrivet 26 april, 2012 av Sofie