För fjärde året i rad gästar humorturnén Sunny Standup svenska städer i sommarvärmen. Den här gången i form av två mega-shower som samlar Sveriges humorelit i semesterorterna Borgholm på Öland 23 juli och Fårö på Gotland 24 juli. Den imponerande drömelvan David Batra, Johan Glans, Özz Nûjen, Anna-Lena Brundin, Soran Ismail, Robin Paulsson, Måns Möller, Hasse Brontén, Marika Carlsson, Ann Westin och Jesper Rönndahl kommer förgylla de två kvällarna för semestrande svenskar.

När Sunny Standup i sommar gör sitt fjärde år har kombinationen av semester och standup blivit en utbredd tradition i Sverige. De senaste två åren har föreställningarna på klassiska svenska sommarorter lockat över 10 000 personer.

– Det känns lite som när man åkte iväg på sin första klassresa, berättar Hasse Brontén. Man är glad och spänd av förväntan. Alla skrattar och har kul i bussen. Skillnaden är att förut satt alla dom ”tuffa” längst bak. Idag när vi är vuxna slåss alla om att sitta längst fram för slippa bli åksjuka.

I år fokuseras Sunny Standup till två megashower med desto fler komiker. Den 23 juli i Borgholm på Öland och den 24 juli i Fårö på Gotland samlas många av landets hetaste ståuppare för att roa semesterfirande svenskar.

– Semestrande svenskar har alltid lättare till skratt eftersom dom börjar få lite solbränna och känner sig kontinentala, säger Marika Carlsson. Men de kommer sällan upp i min nivå.

Sunny Standup 2012
23 juli – Öland: Strand, Borgholm
David Batra
Johan Glans
Måns Möller
Özz Nûjen
Hasse Brontén
Soran Ismail
Marika Carlsson
Anna-Lena Brundin
Ann Westin
Robin Paulsson
DJ Stephen Simmonds

24 juli: Gotland: Fårö, Gåsemora
David Batra
Johan Glans
Måns Möller
Özz Nûjen
Hasse Brontén
Soran Ismail
Marika Carlsson
Ann Westin
Jesper Rönndahl
Robin Paulsson
DJ Stephen Simmonds

Om komikerna
Johan Glans

Johan Glans har arbetat professionellt som stand up-komiker sedan debuten 1994 och gjort över tusen framträdanden runtom i landet. Han är en av komikerna bakom succéerna “Spamalot” och Kvarteret Skatan, har spelat i flera långfilmer, turnerat med åtskilliga egna föreställningar och belönats med Bubbenpriset 1998, Årets manliga komiker 2003 och Povel Ramels Karamelodiktpris 2011.

David Batra
David Batra är en av landets mest populära ståuppkomiker och har precis avslutat turnérandet med tredje säsongen med succéföreställningen “Det här var ju tråkigt”. Han har även medverkat i “Parlamentet” i TV4, “På minuten” i Sveriges Radio, “Roast på Berns” i Kanal 5, spelat programledare i SVT:s “Morgonsoffan” och varit en viktig del i Kvarteret Skatans enorma succé, senast i långfilmen “Kvarteret Skatan reser till Laholm”. David har dessutom sommarpratat i Sveriges Radio och skrivit tre böcker.

Özz Nûjen
Özz Nûjen är högaktuell med den kritikerhyllade föreställningen “Dålig stämning” och har ett väldigt imponerande cv. Som skådespelare har han medverkat i franska storfilmer, åtskilliga svenska filmer och på svenska teater. Vi har också sett honom i humorprogram som ”Cirkus Möller”, ”Stockholm Live” och ”RAW Comedy”. Som programledare har han bland annat lett talkshowen ”Özz i P1″ och P3-programmen ”Morgonpasset” och ”Programmet som inte får heta Bögradion”. Dessutom är han mannen bakom åtskilliga svenska humorinstitutioner så som Svenska Standupgalan och utbildningen Standup Star.

Anna-Lena Brundin
Anna-Lena Brundin är en av Sveriges mest mångfacetterade komiker och en veteran på stand up-scenen. Hon slog igenom redan i tv-programmet “Daily Live” 1987 tillsammans med Lill-Marit Bugge. Sedan dess har hon livnärt sig på att stå på scen. Hösten 2010 firade hon och Lill-Marit Bugge 30-årsjubileum med en tillbakablickande turné.

Soran Ismail
Soran Ismail är en av landets absolut vassaste komiker. Just nu är han aktuell med en landsomfattande turné vid namn “Resan fortsätter”. Han har även varit med i “Parlamentet”, “Elfte timmen”, “Roast på Berns”, “Grammisgalan”, “Extra! Extra!” och är en av grundarna till den prisbelönade podcasten “TSKNAS (Till slut kommer någon att skratta)”.

Marika Carlsson
Marika Carlsson prisades 2006 med utmärkelsen Årets bästa kvinnliga komiker. 2010 gjorde hon den kritikerrosade föreställningen “En negers uppväxt” och var sidekick åt Lennart Ekdahl i “Kvällsöppet” på TV4. Hon har dessutom medverkat i tv-program som ”Parlamentet” i TV4, ”Extra! Extra!” i TV3, ”RAW” på Kanal 5 och programledare för “Nationaldagen” i SVT.

Robin Paulsson
Robin Paulsson är kanske mest känd för sin tv-show “Robins” i SVT som han varit programledare för sedan 2006. Han har även utsetts till ”Roligast i Skåne” på P3 humorfestival och Årets nykomling på Svenska Stand Up-galan. Sedan debuten 2001 har han medverkat i en uppsjö radio- och tv-program och turnerat Sverige runt som stand up-komiker.

Jesper Rönndahl
Jesper Rönndahl har under många år medverkat i en mängd olika radioprogram så som “Pang Prego”, “Hej Domstol”, “Morgonpasset”, “Söndag Hela Veckan” och “Institutet”. På tv har han synts i bland annat “Centralskolan”, “Grillad”, “Bobster”, “Comedy fight club” och “Extra! Extra!”. Dessutom har han hunnit med att turnera med en rad olika krogshower och startat humorsajten “Rikets sal”.

Ann Westin
Ann Westin debuterade som stand up-komiker redan 1996 på Norra Brunn. Sedan dess har hon bland annat setts i “Stockholm live” på SVT och “Cirkus Möller” på TV4 och dessutom prisats vid ett flertal tillfällen, bland annat med Bubbenpriset 2001, Årets kvinnliga komiker både 2002 och 2005 samt Årets hetaste komiker 2005. Snart kan hon ses som polis i filmatiseringen av Camilla Läckbergs “Fjällbackamorden”.

Hasse Brontén
Hasse Brontén är Säpo-polisen som bytte yrkesbana och blev komiker. Han kom på tredjeplats på galan ”Worlds Funniest Cop Competition” i Jacksonville Florida och har medverkat i större delen av humorproduktionerna i tv de senaste åren, bland annat ”Parlamentet”, ”Roast på Berns”, “Time out” och ”Cirkus Möller”. I höst är han aktuell med “Ladies Night”.

Måns Möller
Måns Möller har hållit på med standup sedan 1998 och medverkat i en rad tv-program som ”Extra Extra”, sin egen humorshow på TV4 – ”Cirkus Möller” och nu senast i ”Time out”. Han har även turnerat med ”Ladies Night” och blev 2002 utsedd till årets manliga komiker.

Biljetter
Strand Hotell, Borgholm
Biljetter: Ticnet.se 077-1707070 samt Ticnet & ATG ombud

Stora Gåsemora, Fårö
Biljetter: Ticnet.se tel: 077-1707070 samt Ticnet & ATG ombud
Samt Vinor Café, Fårö 0498-65 24 04


Skrivet 27 april, 2012 av Sofie