15 februari var det premiär för Özz Nûjens första egna och högst personliga föreställning – ”Dålig stämning” på Cirkus i Stockholm och ett par dagar senare gästade showen Gävle. Hyllningarna från kritikerkåren har inte låtit vänta på sig, samtliga recensenter som sett ”Dålig stämning” har lovordat Özz och hans enmansshow. Till helgen fortsätter turnén och härnäst gästas Kungsbacka, Göteborg, Malmö och Lund. Nu är det klart att det blir ytterligare en extraförställning på Rival i Stockholm 3 maj och att ”Dålig stämning” dessutom blir tillgänglig för en ännu bredare publik i Göteborg, Jönköping, Örebro och Stockholm, då föreställningen kommer att teckentolkas där.

Röster från pressen efter premiären av ”Dålig stämning”:
”Modig monolog får publiken att jubla”
Svenska Dagbladet

”Özz svängiga humor når botten i oss alla”
Dagens Nyheter

“snudd på genialiskt”
Nummer.se, betyg 5 av 5

“Özz Nûjen rör verkligen om i grytan och får publiken att vrida sig av både obehag och kiknande skratt”
Gefle Dagblad, betyg 5 av 6

“självklara stående ovationer”
Arbetarbladet, betyg 4 av 5

Även på sociala medier har lovorden spridits:
”Stolt, glad och faktiskt lite rörd av en strålande @ozznujen ikväll på Cirkus!”
Jonas Gardell på Twitter

”Satan vad bra. ”Dålig stämning” med lysande @ozznujen på Cirkus.”
Jan Gradvall på Twitter

“Özz! Mycket hjärta! Du är en modig man! Tack! Stående ovationer på Cirkus och premiären!”
Lotta Bromé på Facebook

I ”Dålig stämning” utforskar komikern och skådespelaren Özz Nûjen varför vi svenskar ständigt anstränger oss så för att undvika dålig stämning, och vad som blir konsekvensen när vi inte vill vara till besvär. Med sitt eget livs toppar och dalar som utgångspunkt, tar han med publiken på en högst personlig och fängslande resa. Under 90 minuter berättar Özz om svensk osäkerhet, sin egen familjs flykt till Sverige, om kroppsstolthet, om en uppväxt i Rinkeby, om en torterad far, om krossade drömmar och det knepiga livet som nysingel efter skilsmässan. Han blickar också utåt och tillbaka, med skarpa iakttagelser om svensk utrikespolitik och vapenexport, och synar våra märkliga tankar om vad som egentligen utgör en terrorist. Den dåliga stämningen är ständigt närvarande, ibland är det till och med Özz själv som sprider den.

Vid sidan av förberedelserna inför ”Dålig stämning” ledde Özz Nûjen programserien ”Lika olika” i SVT, som tog pulsen på kulturkrockar, främst den mellan döva och hörande. För att ge fler grupper i samhället möjlighet att få ta del av ”Dålig stämning” är det nu klart att föreställningen kommer att teckentolkas på fyra orter längs med turnén: i Göteborg, Jönköping, Örebro och i Stockholm i maj.

På grund av det stora publikintresset öppnar dessutom Lifeline Entertainment upp ytterligare en extraföreställning på Rival i Stockholm torsdag 3 maj. Biljetterna släpps nu imorgon torsdag 23 februari.

Turnéplan
25 feb – Kungsbacka Teater
26 feb – Göteborg, Lorensbergsteatern – teckentolkas
1 mars – Malmö, Nöjesteatern
2 mars – Lund, Stadsteatern
9 mars – Luleå, Kulturens Hus
10 mars – Umeå, Sagateatern
11 mars – Norrköping, Flygeln
15 mars – Jönköping, Teatern – teckentolkas
16 mars – Växjö, Konserthuset
17 mars – Halmstad, Teatern
18 mars – Helsingborg, Konserthuset
23 mars – Västerås, Konserthuset
25 mars – Vara, Konserthuset
26 april – Uppsala, Konsert & Kongress
27 april – Örebro, Örebro Konserthus – teckentolkas
3 maj – Stockholm, Rival – EXTRAFÖRESTÄLLNING
4 maj – Stockholm, Rival – teckentolkas

Biljetter till ”Dålig stämning”
www.lifeline.se
www.ticnet.se Tel 077-170 70 70  ATG och Ticnet ombud
Samt lokala biljettkontor

Om Özz Nûjen
Få personer har ett lika imponerande cv som Özz Nûjen. Som skådespelare har han medverkat i franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och ”Comme chez soi”, och spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna” och ”Anna Holt”-serien. Vi har också sett honom i humorprogram som ”Cirkus Möller”, ”Stockholm Live” och ”RAW Comedy”. Han har även gjort succé på teaterscenen som Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”. Som programledare har han bland annat lett talkshowen ”Özz i P1” och P3-programmen ”Morgonpasset” och ”Programmet som inte får heta Bögradion”.

Mer om Özz Nûjen
www.nujen.nu

Mer information
www.lifeline.se, tel 08-670 79 70
www.roaproduktion.se, tel 08-400 200 10
www.daligstamning.se

Intervjuer och pressbilder
ILES PR, Helena Iles, 0739 80 52 51, helena@iles.se

Skrivet 22 februari, 2012 av Sofie