Özz Nûjen sprider dålig stämning över Sverige

Onsdag 15 februari är det premiär för Özz Nûjens första egna och högst personliga föreställning – ”Dålig stämning”. Humorshowen har premiär på Cirkus i Stockholm och åker därefter på Sverigeturné. Nu är det dessutom klart att Özz på grund av det stora intresset för ”Dålig stämning” i slutet av turnén återvänder till Stockholm för en extra föreställning på Rival fredag 4 maj.

I ”Dålig stämning” utforskar komikern och skådespelaren Özz Nûjen varför vi svenskar ständigt anstränger oss så för att undvika dålig stämning, och vad som blir konsekvensen när vi inte vill vara till besvär. Med sitt eget livs toppar och dalar som utgångspunkt, tar han med publiken på en högst personlig och fängslande resa. Under 90 minuter berättar Özz om svensk osäkerhet, sin egen familjs flykt till Sverige, om kroppsstolthet, om en uppväxt i Rinkeby, om en torterad far, om krossade drömmar och det knepiga livet som nysingel efter skilsmässan. Han blickar också utåt och tillbaka, med skarpa iakttagelser om svensk utrikespolitik och vapenexport, och synar våra märkliga tankar om vad som egentligen utgör en terrorist. Den dåliga stämningen är ständigt närvarande, ibland är det till och med Özz själv som sprider den.

”Dålig stämning” har premiär 15 februari. Turnén inleds på Cirkus i Stockholm och fortsätter därefter genom hela Sverige under våren. Klart idag är Özz återvänder till Stockholm 4 maj för en extraföreställning på Rival. Biljetterna släpps måndag 13 februari.

Turnéplan
15 feb – Stockholm, Cirkus
17 feb – Gävle, Konserthuset
25 feb – Kungsbacka Teater
26 feb – Göteborg, Lorensbergsteatern
1 mars – Malmö, Nöjesteatern
2 mars – Lund, Stadsteatern
9 mars – Luleå, Kulturens Hus
10 mars – Umeå, Sagateatern
11 mars – Norrköping, Flygeln
15 mars – Jönköping, Teatern
16 mars – Växjö, Konserthuset
17 mars – Halmstad, Teatern
18 mars – Helsingborg, Konserthuset
23 mars – Västerås, Konserthuset
25 mars – Vara, Konserthuset
26 april – Uppsala, Konsert & Kongress
27 april – Örebro, Örebro Konserthus
4 maj – Stockholm, Rival – EXTRAFÖRESTÄLLNING

Biljetterna till ”Dålig stämning” finns att köpa via:
www.lifeline.se
www.ticnet.se Tel 077-170 70 70 samt ATG och Ticnet ombud
Samt lokala biljettkontor

Om Özz Nûjen
Få personer har ett lika imponerande cv som Özz Nûjen. Som skådespelare har han medverkat i franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och ”Comme chez soi”, och spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna” och ”Anna Holt”-serien. Vi har också sett honom i humorprogram som ”Cirkus Möller”, ”Stockholm Live” och ”RAW Comedy”. Han har även gjort succé på teaterscenen som Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”. Som programledare har han bland annat lett talkshowen ”Özz i P1” och P3-programmen ”Morgonpasset” och ”Programmet som inte får heta Bögradion”. Just nu kan vi se honom som den första hörande programledaren för tv för döva, i programmet ”Lika olika” i SVT. Dessutom är han mannen bakom åtskilliga svenska humorinstitutioner så som Svenska Standupgalan och utbildningen Standup Star. Mer om Özz Nûjen: www.nujen.nu

Skrivet 9 februari, 2012 av Sofie