Lifeline Entertainment presenterar

”SOUND OF MARK” – MARK LEVENGOOD PÅ TURNÉ VÅREN 2012.
När Marks mamma förstod att hon åter var gravid hyrde hon en häst. Som hon senare förklarade,”aborter var inte tillåtet på den tiden”. Till all lycka för Mark, och för hans publik, så var det ett envist litet gossebarn som var fast besluten om att se världen, och småningom låta världen se honom. Våren 2012 får vi chansen när Mark Levengood åker på Sverigeturné med sin nya föreställning ”Sound of Mark”. I fokus står vardagen, för Mark är ingen detalj i den svenska vardagen för liten, ingen tanke är för stor. ”Sound of Mark” har premiär på Rival i Stockholm 20 februari och därefter följer en omfattande turné genom landet. Biljetter till föreställningen släpps idag torsdag 1 december.

Få är folkkära som Mark Levengood. Genom hans böcker, program och föreställningar har många ett personligt förhållande till honom. Från säregna produktioner som ”Mark och hans vänner” och ”Morgon med Mark” till programledare för Melodifestivaler, Guldbaggen och Kronprinsessbröllop har Mark rönt såväl priser som publik och kärlek.

När han nu ger sig ut på turné igen är det vardagen som står i fokus. Ingen detalj i den svenska vardagen är för liten, ingen tanke är för stor. Och förleds inte ett ögonblick av den mjuka finlandssvenskan: I Mark bor en vass och kärleksfull observatör.”Sound of Mark” har premiär 20 februari 2012. Mark har skrivit manus, Pia Johansson står för regi och med på turnén följer jazzmusikern Per ”Texas” Johansson.
– Jag har gjort en föreställning om livet som det är och som det borde vara. Om att försöka sjunga bort problemen och finna att problem bär öronproppar, säger Mark Levengood.

Turnéplan 2012
20 feb Stockholm, Rival
8 mars Skövde, Skövde Teater
9 mars Varberg, Nöjeshallen
11 mars Västerås, Konserthuset
22 mars Gävle, Gävle Teater
24 mars Luleå, Kulturens hus
25 mars Umeå, Sagateatern
12 april Jönköping, Teatern
13 april Vara, Konserthuset
14 april Uppsala, Konserthuset
15 april Östersund, Storsjöteatern
27 april Norrköping, Flygeln
28 april Göteborg, Lorensbergsteatern

Fler datum tillkommer

Biljetter till ”Sound of Mark” släpps idag torsdag 1 december och finns att köpa via:
www.lifeline.se
www.ticnet.se Tel 077-­‐170 70 70 samt ATG och Ticnet ombud Samt lokala biljettkontor


För mer information och pressbilder:
http://marklevengood.se/
www.lifeline.se


För intervjuer vänligen kontakta:
Helena Iles/ILES PR 0739 80 52 51 helena@iles.se

Skrivet 1 december, 2011 av Sofie