I januari i år hade David Batras första egna föreställning ”Det här var ju tråkigt” premiär. Det blev ett varmt mottagande både från publiken, som strömmade till i tusental över hela landet, och från recensenter som bevittnade ”tårar av skratt”, ”högar med guldkorn” och ”stor komik”. Succén resulterade i en höstturné och nu är det klart att ”Det här var ju tråkigt” även får en fortsättning 2012. Fredag 10 februari gästar David Batra Konsert & Kongress i Linköping.

Ständigt aktuelle David Batra har i många år roat Sverige med sin stand-up, sina storsäljande böcker och som karaktären Ulf i Kvarteret Skatan. Det var dock först i år som han tog mod till sig och skrev en egen föreställning. Resultatet blev publik- och kritikersuccén ”Det här var ju tråkigt” och en slutsåld vårturné. Just nu pågår en höstturné med föreställningen och samtidigt är det klart att David Batra kommer ge sig ut på vägarna med ”Det här var ju tråkigt” även nästa år. Fredag 10 februari gästar han Linköping och Konsert & Kongress.

I ”Det här var ju tråkigt” bjuder David Batra på roliga, skarpa och tänkvärda betraktelser kring språkförbistningar, kulturkrockar och om hur vi svenskar kommunicerar med varandra, allt genom de arga, uppmanande och förbannade lapparnas magiska värld.
Recensenterna har öst lovord över ”Det här var ju tråkigt” under hela våren och när föreställningen hade nypremiär för några veckor sedan fortsatte hyllningarna:

”publiken applåderar genom hela föreställningen och när han går i mål 21:08 på övertid, efter extra nummer, är det till stående ovationer.”
Sydöstran

 

”Det är en grymt underhållande show…”
Hallandsposten

 

”Att improvisera och ändå vara lika rolig blir ett bevis på hur rolig och begåvad han faktiskt är. Hans komik känns aldrig överarbetad eller ansträngd, den är en del av honom.”
Ystads Allehanda

 

Från vårens recensioner:

”Hans beskrivning av den här sortens samkväm är också alldeles på pricken: Terapisession. Både för den som står på scen och de som skrattar så att tårarna rinner.”
Aftonbladet

 

”Skratten rullar in i jämna små vågor. Man tycker om honom.”
DN

 

“man småskrattar nästan hela tiden och lyssnar intresserat även när han sätter sig på en stol och blir allvarlig”
SvD

 

“Efterhand stod det också klart varför David Batra är en av landets populäraste komiker. Han har en hög lägstanivå på sitt material, en föredömlig tajming i skämtleveransen och han tappar aldrig greppet om sin publik.”
UNT

 

”Tårarna rinner av skratt, magen värker av den attack han utför på oss av smarta och välformulerade betraktelser och utsvävningar.”
Dagbladet
”Skrattretande bra”
Gefle Dagblad

”Det märks att David Batra är en av Sveriges mest populära komiker.”
Södermanlands Nyheter

 

”David Batra kan konsten att vaska fram stor komik ur vardagens trivialiteter.”
VLT
”Och publiken är fångad. I skrattfällan. ”
Norrländska Socialdemokraten

 

“Batra bjöd på humor i ett rasande tempo”
Länstidningen Östersund
”Batra imponerar verkligen med sin tajming och förmåga…”
Folkbladet

 

”… får 90 minuter att svischa iväg i ett huj.”
Göteborgs Posten

 

Biljetter finns att köpa via:
www.lifeline.se
Tel 08-670 79 70
www.ticnet.se
Tel 077-170 70 70
http://arenabolaget.se/evenemang/david-batra

David Batra är en av landets mest populära ståuppkomiker och han har gjort över 1000 föreställningar. Med regelbundenhet medverkar han i Parlamentet i TV4 och På minuten i Sveriges Radio och de senaste åren har han även deltagit i Roast på Berns i Kanal 5, spelat programledare i SVT:s Morgonsoffan och varit en viktig del i Kvarterets Skatans enorma succé. David har dessutom sommarpratat i Sveriges Radio och skrivit tre böcker, däribland två böcker om lappar; “Den som inte tar bort luddet ska dö” och uppföljaren “Det här var ju tråkigt”. I somras hyllades David för sin insats i revyn ”Ett makalöst bröllop” och på humorturnén Summer Standup 2011. I början av 2012 spelar han återigen Ulf när den första långfilmen om Kvarteret Skatan har premiär på bio.

Pressbilder:
http://davidbatra.se/pressbilder/

 

Turnén produceras av Lifeline Entertainment och Roa Produktion.
www.lifeline.se
Tel 08-670 79 70
www.roaproduktion.se
Tel 08-400 200 10

 

För vidare information, intervjuer och pressbilder, vänligen kontakta:
ILES PR, Helena Iles, 0739 80 52 51, helena@iles.se

 

 

 

 

 

 

Skrivet 19 oktober, 2011 av Sofie