Batras solosuccé till Visby

I januari i år hade David Batras första egna föreställning ”Det här var ju tråkigt” premiär. Det blev ett varmt mottagande både från publiken, som strömmade till i tusental över hela landet, och från recensenter som bevittnade ”tårar av skratt”, ”högar med guldkorn” och ”stor komik”. Idag kickar Batra igång höstturnén med succéföreställningen och som grädde på moset står det nu också klart att ”Det här var ju tråkigt” kommer till Wisby Strand fredag 3 februari.

Ständigt aktuelle David Batra har i många år roat Sverige med sin stand-up, sina storsäljande böcker och som karaktären Ulf i Kvarteret Skatan. Det var dock först i år som han tog mod till sig och skrev en egen föreställning. Resultatet blev publik och -kritikersuccén ”Det här var ju tråkigt” och en slutsåld vårturné. Idag är det nypremiär i Karlshamn och därefter väntar en höstturné genom landet. Idag blev det dock klart att David Batra även kommer turnera med föreställningen nästa år, och första datumet spikat är fredag 3 februari på Wisby Strand, Visby. Biljetterna släpps idag kl.12:00.

I ”Det här var ju tråkigt” bjuder David Batra på roliga, skarpa och tänkvärda betraktelser kring språkförbistningar, kulturkrockar och om hur vi svenskar kommunicerar med varandra, allt genom de arga, uppmanande och förbannade lapparnas magiska värld.

 

Recensenterna om humorföreställningen ”Det här var ju tråkigt”:

”Hans beskrivning av den här sortens samkväm är också alldeles på pricken: Terapisession. Både för den som står på scen och de som skrattar så att tårarna rinner.”
Aftonbladet

 

”Skratten rullar in i jämna små vågor. Man tycker om honom.”
DN

 

“man småskrattar nästan hela tiden och lyssnar intresserat även när han sätter sig på en stol och blir allvarlig”
SvD

 

“Efterhand stod det också klart varför David Batra är en av landets populäraste komiker. Han har en hög lägstanivå på sitt material, en föredömlig tajming i skämtleveransen och han tappar aldrig greppet om sin publik.”
UNT

 

”Tårarna rinner av skratt, magen värker av den attack han utför på oss av smarta och välformulerade betraktelser och utsvävningar.”
Dagbladet
”Skrattretande bra”
Gefle Dagblad

”Det märks att David Batra är en av Sveriges mest populära komiker.”
Södermanlands Nyheter

 

”David Batra kan konsten att vaska fram stor komik ur vardagens trivialiteter.”
VLT
”Och publiken är fångad. I skrattfällan. ”
Norrländska Socialdemokraten

 

“Batra bjöd på humor i ett rasande tempo”
Länstidningen Östersund
”Batra imponerar verkligen med sin tajming och förmåga…”
Folkbladet

 

”… får 90 minuter att svischa iväg i ett huj.”
Göteborgs Posten

 

Biljetter finns att köpa via:
www.lifeline.se
Tel 08-670 79 70
www.ticnet.se
Tel 077-170 70 70 samt ATG och Ticnet ombud
Samt lokala biljettkontor

David Batra är en av landets mest populära ståuppkomiker och han har gjort över 1000 föreställningar. Med regelbundenhet medverkar han i Parlamentet i TV4 och På minuten i Sveriges Radio och de senaste åren har han även deltagit i Roast på Berns i Kanal 5, spelat programledare i SVT:s Morgonsoffan och varit en viktig del i Kvarterets Skatans enorma succé. David har dessutom sommarpratat i Sveriges Radio och skrivit tre böcker, däribland två böcker om lappar; “Den som inte tar bort luddet ska dö” och uppföljaren “Det här var ju tråkigt”. I somras hyllades David för sin insats i revyn ”Ett makalöst bröllop” och på humorturnén Summer Standup 2011. I början av 2012 spelar han återigen Ulf när den första långfilmen om Kvarteret Skatan har premiär på bio.

 

Pressbilder:
http://davidbatra.se/pressbilder/


Turnén produceras av Lifeline Entertainment och Roa Produktion.

www.lifeline.se
Tel 08-670 79 70
www.roaproduktion.se
Tel 08-400 200 10

För vidare information, intervjuer och pressbilder, vänligen kontakta:
ILES PR, Helena Iles, 0739 80 52 51, helena@iles.se

 

Skrivet 30 september, 2011 av Sofie