I januari i år hade David Batras första egna föreställning ”Det här var ju tråkigt” premiär. Det blev ett varmt mottagande både från publiken, som strömmade till i tusental över hela landet, och från recensenter som bevittnade ”tårar av skratt”, ”högar med guldkorn” och ”stor komik”. Den 30 september är det nypremiär för ”Det här var ju tråkigt” och under hösten kommer Batra göra återbesök i bland annat Göteborg, Malmö, Lund, Jönköping, Helsingborg, Borås och Västerås, men även gästa nya städer som Karlshamn, Halmstad, Ystad, Kalmar, Växjö, Karlstad, Uppsala, Falun, Eskilstuna och Kristianstad. Större delen av höstturnén har varit klar sedan tidigare, men idag kan Lifeline Entertainment och Roa Produktion glädjande meddela att turnén utökas med ytterligare tre föreställningar; två på Rival i Stockholm 11-12 november och en på Jönköpingsteatern 2 december.

Ständigt aktuelle David Batra har i många år roat Sverige med sin stand-up, sina storsäljande böcker och som karaktären Ulf i Kvarteret Skatan. Det var dock först i år som han tog mod till sig och skrev en egen föreställning. Resultatet blev publik och -kritikersuccén ”Det här var ju tråkigt” och en slutsåld vårturné.

– Jag vågade inte ens drömma om att det skulle komma så mycket folk som det gjorde i våras. Jag fick till och med mail från personer som inte fått tag på biljetter. Därför känns det fantastiskt att få ge sig ut igen i höst, säger David Batra.

Den 30 september är det nypremiär för ”Det här var ju tråkigt” i Karlshamn och sedan följer en höstturné som slingrar sig igenom hela landet, både med kära återbesök i flera städer och med en rad nya spelställen. På grund av det stora intresset har tre nya föreställningar lagts in i programmet. Fredagen och lördagen den 11 och 12 november  på Rival i Stockholm och en föreställning på Jönköpingsteatern fredag 2 december.

I ”Det här var ju tråkigt” bjuder David Batra på roliga, skarpa och tänkvärda betraktelser kring språkförbistningar, kulturkrockar och om hur vi svenskar kommunicerar med varandra, allt genom de arga, uppmanande och förbannade lapparnas magiska värld.

 

Recensenterna om humorföreställningen ”Det här var ju tråkigt”:

”Hans beskrivning av den här sortens samkväm är också alldeles på pricken: Terapisession. Både för den som står på scen och de som skrattar så att tårarna rinner.”

Aftonbladet

”Skratten rullar in i jämna små vågor. Man tycker om honom.”

DN

“man småskrattar nästan hela tiden och lyssnar intresserat även när han sätter sig på en stol och blir allvarlig”

SvD

“Efterhand stod det också klart varför David Batra är en av landets populäraste komiker. Han har en hög lägstanivå på sitt material, en föredömlig tajming i skämtleveransen och han tappar aldrig greppet om sin publik.”

UNT

 

”Tårarna rinner av skratt, magen värker av den attack han utför på oss av smarta och välformulerade betraktelser och utsvävningar.”

Dagbladet

”Skrattretande bra”
Gefle Dagblad

”Det märks att David Batra är en av Sveriges mest populära komiker.”

Södermanlands Nyheter

 

”David Batra kan konsten att vaska fram stor komik ur vardagens trivialiteter.”

VLT

”Och publiken är fångad. I skrattfällan. ”

Norrländska Socialdemokraten

 

“Batra bjöd på humor i ett rasande tempo”

Länstidningen Östersund

”Batra imponerar verkligen med sin tajming och förmåga…”

Folkbladet

 

”… får 90 minuter att svischa iväg i ett huj.”

Göteborgs Posten

 

Turnéplan hösten 2011
30 september Karlshamn – Stadsteatern
2 oktober Halmstad – Teatern
6 oktober Malmö – Palladium
7 oktober Lund – Stadsteatern
8 oktober Lund – Stadsteatern
9 oktober Ystad – Ystads Teater
14 oktober Borås – Folkan
15 oktober Kalmar – Kalmarsalen
16 oktober Växjö – Konserthuset
21 oktober Falun – Stadsteatern
22 oktober Stockholm – Rival
29 oktober Karlstad – Scalateatern
30 oktober Uppsala – Konsert & Kongress
9 november Kungsbacka – Kungsbacka Teater
11 november Stockholm – Rival
12 november Stockholm – Rival
13 november Helsingborg – Konserthuset
18 november Kristianstad – Kristianstad Konserthus
20 november Göteborg – Lorensbergsteatern
25 november Örebro – Konserthuset
1 december Eskilstuna- Teatern
2 december Jönköping -Teatern
3 december Västerås – Konserthuset

Biljetter finns att köpa via:
www.lifeline.se
Tel 08-670 79 70
www.ticnet.se
Tel 077-170 70 70 samt ATG och Ticnet ombud
www.lorensbergsteatern.se
. Tel 031-708 62 00
Samt lokala biljettkontor

 

David Batra är en av landets mest populära ståuppkomiker och han har gjort över 1000 föreställningar. Med regelbundenhet medverkar han i Parlamentet i TV4 och På minuten i Sveriges Radio och de senaste åren har han även deltagit i Roast på Berns i Kanal 5, spelat programledare i SVT:s Morgonsoffan och varit en viktig del i Kvarterets Skatans enorma succé. David har dessutom sommarpratat i Sveriges Radio och skrivit tre böcker, däribland två böcker om lappar; “Den som inte tar bort luddet ska dö” och uppföljaren “Det här var ju tråkigt”. I somras hyllades David för sin insats i revyn ”Ett makalöst bröllop” och på humorturnén Summer Standup 2011. I början av 2012 spelar han återigen Ulf när den första långfilmen om Kvarteret Skatan har premiär på bio.

 

Turnén produceras av Lifeline Entertainment och Roa Produktion.

www.lifeline.se Tel 08-670 79 70
www.roaproduktion.se
Tel 08-400 200 10

 

Skrivet 14 september, 2011 av Sofie