Sven Ingvars 55
- så många mil, så många år-
Hade någon 1956, året då Sven-Ingvars bildades, sagt till Sven-Erik Magnusson att han mer än ett halvt sekel senare skulle ge sig ut på en landsomfattande jubileumsturné som hyllad, folkkär och omhuldad musikklenod hade han förmodligen skrattat högt och länge – ända bort till Fryken-sjöarna och den odödliga fröken Fräken.
Precis så är dock fallet – våren 2011 gav sig de livs levande legenderna Sven-Ingvars ut på vägarna för att fira 55 år som musikinstitution och mötte sin publik i en intim konserthusmiljö.
En lika stor som hängiven skara som aldrig tröttnar på låtar som ”Säg inte nej, säg kanske”, ”Min gitarr”, ”Det tror jag inte på” och alla övriga örhängen som bandet bjudit på under åren. Men vem vid sina sinnens fulla bruk kan egentligen tröttna på en sådan glimrande låtskatt av kulthits…

Nu fortsätter turnén i höst med spelningar i hela Sverige, från norr till söder
Sven-Ingvars karriär – och snackar vi 55 år i branschen så snackar vi verkligen karriär – har innehållit allt: Från svårslagna rekord som sex låtar samtidigt på Svensktoppen (!), en långfilm (kunde Beatles så kunde Sven-Ingvars), insläpp i kulturens ”finrum” med Frödingtolkningarna, ett bejublat framträdande på Hultsfredsfestivalen – till egna krogshower och mottagande av medaljer från H M Konungen. Kort sagt allt en artistkarriär värd namnet skall och bör innehålla.
Räkna alltså med en hitparad av guds nåde från 50-talet och framåt, framförd av ett evigt ungt och evigt taggat Sven-Ingvars – kanske det mest genuina och unika band som det här landet någonsin producerat

Turnéplan:
21 oktober Uppsala Konsert & Kongress
22 oktober Växjö Konserthuset
23 oktober Stockholm Cirkus
28 & 29 oktober Sundsvall Södra berget
4 & 5 november Lycksele Hotell Lappland
11 november Borås Åhaga
12 november Kalmar Kalmarsalen
13 november Karlstad CCC
16 november Göteborg Lorensbergsteatern
17 & 18 november Vara Konserthuset

För info och press kontakta:
Fredrik Lösnitz
fredrik.losnitz@lifeline.se
08-6707976

Biljetter släpps via Ticnet www.ticnet.se 077-1707070 samt lokala Ticnet & ATG ombud och lokala biljettsystem.

www.sven-ingvars.se
www.canab.se
www.lifeline.se

Skrivet 20 juni, 2011 av Admin